Reclamă

Zodiacul românesc. În ce zodie ești, în funcție de luna în care te-ai născut

Zodiacul românesc sau Gromovnic, este cel mai vechi zodiac al românilor cunoscut din bătrâni. Nu se deosebește cu mult de horoscopul european, însă are câteva diferențe notabile. Pentru a înțelege mai bine cum stau lucrurile, trebuie știut de la început faptul că Gromovnic este o carte de astrologie.

Cristiana Coman
Cristiana Coman
Publicat: 19 septembrie 2023, 9:09

Aceasta vine cu origini siriano-egiptene și prezice soarta omenirii în funcție de tunetele și fulgerele care se produc în perioada zodiacală aferentă. În România, aceasta a apărut pentru prima oară la Alba Iulia, datând din anul 1703.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Zodiacul românesc. În ce zodie ești, în funcție de luna în care te-ai născut

Astăzi, zodiile actualizate nu mai corespund lunilor din calendar, asta pentru că această carte a fost scrisă înainte de apariția calendarului gregorian. Gromovnicul a fost alcătuit de bătrânii călugări, cei care aveau cunoștințe despre sistemul solar.

Semnul Țapului

Pentru cei născuți în luna ianuarie, avem semnul Țapului. Acești se spune că nu uită să-și realizeze promisiunile date și sunt toleranți cu cei din jur.

De asemenea, au foarte multă energie și pot deveni ușor violenți. Au carismă, însă pe măsură ce trece timpul pot fi irascibili și nervoși.

Reclamă

Semnul Udătorului

Luna februarie aduce semnul Udătorului. Oamenii născuți acum sunt visători și artistici. Vor să învețe lucruri noi, dar se bucură de viață după o anumită vârstă.

Au parte de bogăție de-a lungul timpului, însă nu știu să o folosească, arată Astrodex.ro.

Reclamă

Semnul Peștilor

Pentru cei născuți în luna martie, avem semnul Peștilor. Aceștia sunt îndrăzneți și schimbători. Pot realiza câștiguri financiare și vor să învețe neîncetat, indiferent în ce domeniu. Se pot enerva foarte repede, însă au o calmitate nemaiîntâlnită. Duc lipsă de prudență.

Semnul Berbecilor

Aprilie vine cu semnul Berbecilor. Aceștia pot începe foarte ușor o ceartă și nu se gândesc la consecințele viitoare. Nu au credibilitate, însă promit lucruri pe care nu le pot îndeplini. Vor face orice le va sta în putință pentru a-și atinge scopurile. Au noroc în sfera financiară.

Semnul Taurului

Luna lui Florar sau luna mai vine cu semnul Taurului. Cei născuți acum pun mare preț pe familie, însă ajung să se plictisească foarte repede de acest concept. Cu timpul, descoperă cine le-a fost alături cu adevărat și vor să se îndrepte către credință. Pot face profit foarte ușor.

Semnul Gemenilor

Luna lui Cireșas aduce semnul Gemenilor. Cei născuți acum sunt foarte agitați și vor să călătorească în permanență. Vor realiza foarte multe drumuri de-a lungul vieții. Au înclinații specifice spe artă și filosofie, spune Monitorulexpres.ro.

Semnul Racului

Luna lui Cuptor aduce semnul Racului sau Cancerului. Cei născuți acum au o fire blândă și caldă. Sunt sensibili și de aceea viața îi răsfață cu multe surprize. Pot fi mulțumiți foarte ușor. Atunci când iubesc o fac pentru perioade lungi, cu toate că pot deveni foarte ușor geloși.

Semnul Leului

Cei născuți în luna august au aptitudini de lideri. Vor să aibă dreptate în permanență, dar pot fi și foarte buni sfătuitori. Țin să se îndepărteze de familie și să-și creeze propriul drum în țări străine.

Semnul Fecioarei

Pentru cei născuți în semnul Fecioarei știm că se preocupă cu studiul. Au parte de oameni buni ce le vor fi alături pe tot parcursul vieții. Se vor îmbolnăvi foarte ușor la bătrânețe.

Află totul despre nativii Fecioară, de la trăsături și până la personalitate. Ce spun specialiștii

Semnul Cumpenei

Pentru cei născuți în semnul Cumpenei putem spune că iubesc să se afle în centrul atenției și să aibă prietenii strânse. Cu toate acestea, vor fi trădați de-a lungul vieții chiar de către cele mai apropiate persoane.

Semnul Scorpiei

Cei născuți în luna lui Brumar sau noiembrie, trebuie știut faptul că sunt înzestrați cu firi puternice și impulsive. Foarte egoiști, au totuși noroc în sfera financiară și își vor îndemna prietenii către eșec. Se îndreaptă către formarea unei familii, însă spre finalul vieții regretă deciziile făcute.

Semnul Arcașului

Pentru cei născuți în luna decembrie avem semnul Arcașului. Acești au puterea de a-i motiva pe cei din jur, însă pe plan personal vor avea neîncetat probleme cu partenerul de viață.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×