Reclamă

Zodiacul românesc. În ce zodie ești, în funcție de luna în care te-ai născut

Zodiacul românesc sau Gromovnic, este cel mai vechi zodiac al românilor cunoscut din bătrâni. Nu se deosebește cu mult de horoscopul european, însă are câteva diferențe notabile. Pentru a înțelege mai bine cum stau lucrurile, trebuie știut de la început faptul că Gromovnic este o carte de astrologie.

Cristiana Coman
Cristiana Coman
Publicat: 19 septembrie 2023, 9:09

Aceasta vine cu origini siriano-egiptene și prezice soarta omenirii în funcție de tunetele și fulgerele care se produc în perioada zodiacală aferentă. În România, aceasta a apărut pentru prima oară la Alba Iulia, datând din anul 1703.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Zodiacul românesc. În ce zodie ești, în funcție de luna în care te-ai născut

Astăzi, zodiile actualizate nu mai corespund lunilor din calendar, asta pentru că această carte a fost scrisă înainte de apariția calendarului gregorian. Gromovnicul a fost alcătuit de bătrânii călugări, cei care aveau cunoștințe despre sistemul solar.

Semnul Țapului

Pentru cei născuți în luna ianuarie, avem semnul Țapului. Acești se spune că nu uită să-și realizeze promisiunile date și sunt toleranți cu cei din jur.

De asemenea, au foarte multă energie și pot deveni ușor violenți. Au carismă, însă pe măsură ce trece timpul pot fi irascibili și nervoși.

Reclamă

Semnul Udătorului

Luna februarie aduce semnul Udătorului. Oamenii născuți acum sunt visători și artistici. Vor să învețe lucruri noi, dar se bucură de viață după o anumită vârstă.

Au parte de bogăție de-a lungul timpului, însă nu știu să o folosească, arată Astrodex.ro.

Reclamă

Semnul Peștilor

Pentru cei născuți în luna martie, avem semnul Peștilor. Aceștia sunt îndrăzneți și schimbători. Pot realiza câștiguri financiare și vor să învețe neîncetat, indiferent în ce domeniu. Se pot enerva foarte repede, însă au o calmitate nemaiîntâlnită. Duc lipsă de prudență.

Semnul Berbecilor

Aprilie vine cu semnul Berbecilor. Aceștia pot începe foarte ușor o ceartă și nu se gândesc la consecințele viitoare. Nu au credibilitate, însă promit lucruri pe care nu le pot îndeplini. Vor face orice le va sta în putință pentru a-și atinge scopurile. Au noroc în sfera financiară.

Semnul Taurului

Luna lui Florar sau luna mai vine cu semnul Taurului. Cei născuți acum pun mare preț pe familie, însă ajung să se plictisească foarte repede de acest concept. Cu timpul, descoperă cine le-a fost alături cu adevărat și vor să se îndrepte către credință. Pot face profit foarte ușor.

Semnul Gemenilor

Luna lui Cireșas aduce semnul Gemenilor. Cei născuți acum sunt foarte agitați și vor să călătorească în permanență. Vor realiza foarte multe drumuri de-a lungul vieții. Au înclinații specifice spe artă și filosofie, spune Monitorulexpres.ro.

Semnul Racului

Luna lui Cuptor aduce semnul Racului sau Cancerului. Cei născuți acum au o fire blândă și caldă. Sunt sensibili și de aceea viața îi răsfață cu multe surprize. Pot fi mulțumiți foarte ușor. Atunci când iubesc o fac pentru perioade lungi, cu toate că pot deveni foarte ușor geloși.

Semnul Leului

Cei născuți în luna august au aptitudini de lideri. Vor să aibă dreptate în permanență, dar pot fi și foarte buni sfătuitori. Țin să se îndepărteze de familie și să-și creeze propriul drum în țări străine.

Semnul Fecioarei

Pentru cei născuți în semnul Fecioarei știm că se preocupă cu studiul. Au parte de oameni buni ce le vor fi alături pe tot parcursul vieții. Se vor îmbolnăvi foarte ușor la bătrânețe.

Află totul despre nativii Fecioară, de la trăsături și până la personalitate. Ce spun specialiștii

Semnul Cumpenei

Pentru cei născuți în semnul Cumpenei putem spune că iubesc să se afle în centrul atenției și să aibă prietenii strânse. Cu toate acestea, vor fi trădați de-a lungul vieții chiar de către cele mai apropiate persoane.

Semnul Scorpiei

Cei născuți în luna lui Brumar sau noiembrie, trebuie știut faptul că sunt înzestrați cu firi puternice și impulsive. Foarte egoiști, au totuși noroc în sfera financiară și își vor îndemna prietenii către eșec. Se îndreaptă către formarea unei familii, însă spre finalul vieții regretă deciziile făcute.

Semnul Arcașului

Pentru cei născuți în luna decembrie avem semnul Arcașului. Acești au puterea de a-i motiva pe cei din jur, însă pe plan personal vor avea neîncetat probleme cu partenerul de viață.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care paortă haine de zâne și aripi de fluture pentru a ilustra ce talent ascuns ai, în funcție de zodie
Horoscop
Ce talent ascuns ai, în funcție de zodie. La ce se pricep nativii din zodiac
Semnul zodiacal sub care te-ai născut poate influența multe aspecte din viața ta. Printre acestea se numără și abilitățile pe care le poți avea. Descoperă ce talent ascuns ai, în funcție de zodie. Află...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 25 septembrie – 1 octombrie 2023. Descoperă ce îți rezervă astrele
Pentru Balanțe și Vărsătorii, horoscopul săptămânii 25 septembrie – 1 octombrie 2023 vine cu despărțiri și complicații în relațiile de cuplu. Cei mai mulți dintre nativi vor lua decizii pe care mai apoi le...
3
Cara Delevingne, pe o bancă, desculță, fotografiată în timp ce vorbește la telefon, într-o stare de ebrietate avansată
Divertisment
Cara Delevingne a participat la o prezentare de modă de la Milano Fashion Week. Cum arată acum și care e starea ei după imaginile din aeroport
Cara Delevingne a participat la o prezentare de modă de la Milano Fashion Week. Află mai multe despre cum arată acum și care e starea ei după imaginile din aeroport. Modelul a fără sutien,...
4
Prințul George, alături de Prințul William, în tribune, în sacouri, la un eveniment sportiv
Divertisment
La ce vârstă va pleca Prințul George singur în călătorii. Aniversarea care îi va schimba pentru totdeauna destinul
Prințul George, la fel ca și frații săi sunt pregătiți încă de mici să facă față evenimentelor regale. Cu toate acestea, regulile Familiei Regale sunt stricte. Acum s-a aflat la ce vârstă va pleca...
5
Prințesa Leonor, în uniformă militară, în timp ce primește o distincție
Divertisment
Prințesa Leonor a Spaniei a fost fotografiată în uniformă militară. Fiica Reginei Letizia și a Regelui Felipe se antrenează la Academia Militară
Prințesa Leonor a Spaniei a arătat că nu se teme să implice în acțiune. Acest lucru a fost dovedit de o serie de fotografii dezvăluite de Casa Regală a Spaniei. Prințesa Leonor a Spaniei...
PARTENERI
×