Reclamă

10 lucruri pe care nu le știai despre viața Prințesei Diana. Ce job a avut înainte să se mărite cu Prințul Charles

Printre cele 10 lucruri pe care nu le știai despre viața Prințesei Diana se numără nu doar viața ei înainte să se mărite cu Prințul Charles, ci și detalii despre viața sa regală, într-una dintre cele mai cunoscute familii nobile din lume.

Publicat: 8 noiembrie 2021, 7:40

Prințesa Diana a captivat atenția publicului din momentul în care și-a anunțat logodna cu Prințul Charles. La câteva decenii de la moartea sa, „Prințesa Inimilor” continuă să fascineze fanii Familiei Regale din Marea Britanie cu viața sa. Viața Prințesei Diana a inclus numeroase momente care au ajuns în publicații din întreaga lume, dar și unele secrete care au ieșit la iveală abia după decesul ei tragic, scrie Newsweek.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

10 lucruri pe care nu le știai despre viața Prințesei Diana

Printre detaliile pe care Diana le-a ținut departe de ochii publicului se numără experiențe cu fiii ei, acțiuni de caritate care au schimbat reguli la nivel mondial și secrete din căsnicia ei.

Unele informații au fost oferite de apropiații Dianei, pe când altele au fost oferite chiar de ea, după divorțul de Prințul Charles.

Diana era o Lady înainte să se mărite cu Prințul Charles

Diana s-a născut într-o familie aristocrată din Marea Britanie, numită Spencer. Înainte să devină Prințesă de Wales, ea avea titlul de Lady. 

Reclamă

Proprietatea familiei Spencer se află în Althorp, Northamptonshire. E și locul în care e înmormântată „Prințesa Inimilor”. 

Diana a cunoscut-o pe Regina Elisabeta înainte să îl întâlnească pe Prințul Charles

„Prințesa Inimilor” provenea dintr-o familie aristocrată. Ea a participat la multe evenimente cu nobilii din Marea Britanie și a cunoscut-o pe Regină pe vremea când era copil.

Reclamă

„O știam de când eram atât de mică încât nu era mare lucru,” i-a spus Diana biografului Andrew Morton. 

Diana l-a cunoscut pe Charles atunci când sora ei mai mare avea o relație cu el

Diana l-a cunoscut pe Charles când avea doar 16 ani. În acel moment, Charles avea o relație cu sora mai mare a Dianei, Lady Sarah McCorquodale, în 1977. 

Ea a vorbit despre acea întâlnire cu biograful Andrew Morton. Potrivit unui citat din Diana: Her True Story, Diana ar fi spus: „Sora mea se ținea scai de el și mă gândeam, „Doamne, cred că el urăște acest lucru”.” 

Viața Prințesei Diana era complet diferită înainte de logodnă

Diana s-a căsătorit cu Charles când avea doar 20 de ani, în iulie 1981. Înainte de căsnicia, Lady Diana a lucrat în cadrul Young England Kindergarten, din Londra.

Jobul ei nu a durat foarte mult. Diana a renunțat la slujbă după ce s-a căsătorit. 

Diana și Charles s-au logodit după ce s-au întâlnit de doar 13 ori 

Prințul Charles și Diana s-au logodit după ce s-au văzut de doar câteva ori. În documentarul Diana: In Her Own Words, ce prezintă detalii din viața Prințesei Diana, ea a vorbit despre relația înainte de logodnă.

Ne-am întâlnit de 13 ori și ne-am căsătorit. Eu am fost crescută să cred că atunci când te logodești cu cineva, înseamnă că iubești acea persoană.

– Prințesa Diana

„Prințesa Inimilor” nu a purtat o coroniță regală la nunta ei

Diana a ales să poarte tiara Spencer la nunta ei în locul unei coronițe regale. De obicei, miresele poartă coronițe împrumutate de la familia regală. Meghan Markle a purtat tiara Reginei Maria la nunta ei din 2018. 

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Prințesa Diana în rochie de mireasă în timp ce îl sărută pe Prințul Charles la balcon în 1981
Povestea de iubire dintre Prințesa Diana și Prințul Charles dăinuie și astăzi / Profimedia Images

Tiara Spencer a fost creată de bijutierii Garrard în 1930, din bucăți de bijuterii date familiei.  

Trena rochiei Prințesei Diana avea o lungime de peste 7 metri

Trena rochiei de mireasă a Prințesei Diana avea o lungime de 7.6 metri. Nunta ei cu Prințul Charles a avut loc în luna iulie, 1981, în Catedrala Sf. Paul. 

Rochia a fost creată de David și Elizabeth Emanuel și a fost expusă la fosta sa reședință din Palatul Kensington. Viața Prințesei Diana s-a schimbat semnificativ în ziua în care a devenit membră a Familiei Regale.

Viața Prințesei Diana a fost pusă în pericol când a mers printr-un teren minat

În anul 1997, Diana a atras atenția asupra problemei terenurilor minate atunci când a mers prin unul în Angola, cu doar câteva luni înainte de moartea sa. 

Prințesa Diana și-a riscat viața și a mers prin terenul minat, cu echipament de protecție, pentru a promova cauza ONG-ului HALO Trust. 

„Problema terenurilor minate a captat atenția tuturor în 1997, când Prințesa Diana a mers printr-unul din terenurile minate HALO din Angola. La scurt timp de la vizita ei, a fost semnat Tratatul Ottawa Mine Ban, ce a cerut tuturor țărilor din lume să depună eforturi pentru a îndepărta terenurile minate,” scrie pe site-ul oficial al ONG-ului.  

Diana i-a dus pe Prințul William și Prințul Harry la un adăpost pentru oamenii străzii

Prințesa de Wales i-a dus pe cei doi fii într-o vizită la un adăpost pentru oamenii străzăă, numit Centrepoint. Prințul William e implicat în acțiunile adăpostului și astăzi.

Prințul William a vorbit despre cum a vrut să susțină o astfel de cauză și cum adăpostul ajută oamenii care nu au alte resurse. 

Prințesa Diana i-a făcut cunoștință lui Prințul William cu vedetele lui preferate

Atunci când era adolescent, Prințul William a avut ocazia să cunoască vedetele care îi plăceau datorită mamei sale. 

Organiza în așa fel încât atunci când veneam acasă, mă așteptau la capătul scărilor Cindy Crawford, Christy Turlington și Naomi Campbell. Probabil aveam 12 – 13 ani și aveam postere cu ele pe pereți. M-am înroșit tot și nu prea știam ce să zic și am bălbâit și cred că m-am împiedicat de scări când le urcam. Eram complet compleșit.

– Prințul William

Diana voia ca Prințul William să ajungă Rege înaintea lui Charles

La jumătatea anilor 1990, Diana i-ar fi spus editorului Daily telegraph, Sir Max Hastings, că nu credea că Prințul Charles trebuie să fie Rege. Se pare că ea ar fi vrut ca William să îi ia locul tatălui său în linia de succesiune. 

„A spus că îi pasă doar de succesiunea lui William la tron. Mi-a spus explicit – „Nu cred că Charles e capabil s-o facă.”. Ea ar fi vrut ca Charles să renunțe la titlul de moștenitor la tron și ca William să primească tronul,” a declarat Hastings pentru documentarul Diana: The Truth Behind the Interview, ce a prezentat detalii despre viața Prințesei Diana.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×