Reclamă

Momente emblematice ale Prințesei Diana. Fotografii de colecție din timpul vieții sale

De-a lungul istoriei Familii Regale Britanice au existat multe momente emblematice ale Prințesei Diana. Aceasta s-a implicat activ și și-a asumat în totalitate rolul pe care l-a avut în calitate de soție a Prințului Charles. Lady Di s-a făcut plăcută cu ușurință de către cei din jur și a reușit să ajungă la inimile tuturor.

Publicat: 3 iulie 2021, 8:32

De la nunta regală și până la dansul celebru alături de actorul John Travolta, Prințesa a știut să se facă remarcată. Fotografii au fost mereu pregătiți să surprindă fiecare pas al Prințesei de-a lungul vieții sale. De altfel, Lady Di ar fi împlinit în data de 1 iulie frumoasa vârstă de 60 de ani dacă accidentul nefericit de mașină nu ar fi avut loc.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Momente emblematice ale Prințesei Diana

Prințul William și Prințul Harry se pregătesc de un eveniment extrem de important. Încă din anul 2017 aceștia și-au dorit să comemoreze amintirea mamei lor printr-o statuie specială. În cele din urmă, dorința lor va deveni realitate, iar în data de 6 iulie, o statuie specială a Prințesei Diana va fi amplasată în grădina Palatului  Kensington.

Oamenii vor putea să-și exprime recunoștința față de Prințesă și să-i comemoreze amintirea așa cum se cuvine. În așteptarea marelui eveniment, ți-am pregătit câteva fotografii cu momente emblematice ale Prințesei Diana.

Viața Prințesei Diana înainte de nunta cu Prințul Charles

Sunt multe momente emblematice ale Prințesei Diana, însă unele dintre cele mai importante au avut loc chiar înainte ca aceasta să intre în viața Familiei Regale Britanice.

Reclamă

Lady Di s-a făcut întotdeuna remarcată prin bunătatea și dragostea sa față de cei din jur. S-a implicat activ în viața oamenilor care aveau nevoie de ajutor după ce a primit titlul de Prințesă de Walles. Totuși, puțini știu că înainte de acest moment Lady Di a lucrat ca asistentă la o grădiniță din Londra.

Vezi mai multe imagini în Galeria Foto!

Lady Di într-o fustă cu buline și o vestă mov în timp ce ține o fetiță de mână și a alta în brațe în timp ce lucra la o școală de asistente în 1980, fiind unul dintre acele momente emblematice ale Prințesei Diana
Prințesa Diana iubea foarte mult copiii / Profimedia Images
Reclamă

Fotografia de mai sus a fost făcută de către Arthur Edwards în luna septembrie a anului 1980. Pe atunci Lady Di era la începutul relației sale cu Prințul Charles și avea doar 19 ani. Prințesa Diana iubea foarte mult copiii, iar la acel moment lucra ca asistentă la grădinița din cartierul Pimilco din Londra. Fotografii erau tot mai des cu ochii pe Prințesă, iar aceasta a fost fotografiată deseori în timp ce pleca la locul de muncă.

Logodna cu Prințul Charles

Povestea de iubire dintre Prințul Charles și Prințesa Diana a fost intens discutată de-a lungul timpului. Deși Prințesa Diana a mărturisit în repetate rânduri că este complet îndrăgostită de soțul său, Prințul Charles nu părea să-i împărtășească întotdeuna sentimentele.

Prințul Charles îmbrăcat într-un costum negru și cravată cu buline o ține de umeri de la spate pe Prințesa Diana îmbrăcată cu un sacou albastru
Prințesa Diana și Prințul Charles în ziua anunțării căsătoriei, 24 februarie 1981 / Hepta

Prințesa Diana și Prințul Charles s-au logodit în luna februarie a anului 1981, iar povestea lor părea una desprinsă din basme. Când un reporter TV a întrebat-o pe Prințesa Diana dacă este îndrăgostită aceasta a răspuns sigură pe sine și pe sentimentele sale.

Pe de altă parte, răspunsul Prințului Charles a lăsat câteva semne de întrebare. Atunci Prințul a spus: „orice ar însemna a fi îndrăgostit”. Prințesa Diana a încercat să nu ia în seama cuvintele sale și a zâmbit mai departe la camerele de filmat.

Nunta Regală a Prințesei Diana

Printre acele momente emblematice ale Prințesei Diana se numără și nunta sa cu Prințul Charles. Cei doi s-au căsătorit în luna iulie a anului 1981, iar ceremonia lor a fost urmărită la televizor de peste 750 de milioane de oameni din lumea întreagă, conform publicației The Sun.

Prințesa Diana în caleașcă alături de Prințul Charles în ziua nunții
Tiara pe care Prințesa Diana a purtat-o la nunta cu Prințul Charles în 1981 este una dintre moștenirile propriei familii / Profimedia Images

Prințesa Diana a puratat atunci una dintre cele mai frumoase rochii de mireasă din istoria Familiei Regale Britanice. Rochia a fost concepută de designerul David Emanuel și de soția sa și a fost împodobită cu perle și alte pietre prețioase. Ceremonia dintre Prințesa Diana și Prințul Charles a fost una dintre cele mai așteptate și cele mai urmărite ceremonii de la momentul respectiv.

Lady Di a devenit Prințesa Inimilor

Prințesa Diana a ajuns la inimile tuturor. Aceasta s-a implicat activ în proiectele de ajutorare pentru oamenii din jur și a încercat să fie alături de cât mai multe persoane. În ciuda problemelor sale personale, Lady Di nu a dat niciodată dovadă de slăbiciune în fața celorlalți.

Lady Diana, alături de Prințul Charles, poartă o rochie roșie, cu buline și guler încrețit, și ține în mână un buchet de flori.
Prințesa Diana avea un stil vestimentar aparte / Getty Images

În interviul celebru pe care l-a acordat pentru BBC, Prințesa Diana a povestit cât de greu i-a fost uneori să ia asupra sa problemele celor din jur. Cu toate acestea, Lady Di a făcut față exemplar tuturor situațiilor. De lungul vieții s-a implicat în mai multe campanii de ajutorare. Aceasta s-a implicat și în campaniile de informare și ajutorare a pacienților care sufereau de HIV.

Nașterea Prințului William

Prințesa Diana a iubit enorm de mult copiii. Iubirea sa pentru aceștia s-a văzut mai ales în relația cu cei doi băieți ai săi. Atunci când Prințul William a venit pe lume bucuria s-a arătat în sânul Familiei Regale Britanice.

Prințesa Diana și Prințul Charles, la nașterea Prințului William, pe scările spitalului St. Mary din Londra
Tradiția regală de a poza pe treptele din afara aripii exclusive a maternității spitalului St. Mary a început cu prințesa Anne în 1977 și a fost urmată de Prințesa Diana / Getty Images

Oamenii au fost cu atât mai fericiți cu cât primul născut al Prințesei Diana era un băiețel. Contrar așteptărilor, Prințesa Diana nu a respecta Protocolul Regal și a ales să nască la un spital din Londra. La scurt timp după ce a dat naștere primului său fiu, Prințesa Diana a ieșit însoțită de Prințul Charles pe treptele spitalulului unde își arăta pentru prima dată fiul.

Prințesa Diana a fost tot timpul zâmbitoare li nu a lăsat o clipă să se vadă durerea care o chinuia. Târziu după acel moment, aeasta a povestit public ce a simțit în acele momente. „Când a pășit din spital, abia puteam să pun un picior în fața celuilalt. Aveam dureri îngrozitoare.”

Dansul cu actorul John Travolta

De-a lungul timpului au fost multe momente emblematice ale Prințesei Diana, însă unul care a rămas în amintirea oamenilor este cel legat de dansul cu actorul John Travolta.

John Travolta, îmbrăcat în costum negru, dansează cu Prințesa Diana, ce poartă o rochie de gală, de culoare neagră
John Travolta a mărturisit că i-ar face plăcere să aibă posibilitatea de a dansa din nou cu Prințesa Diana / Getty Images

Prințesa Diana era extrem de rafinată și grațioasă. Nici nu se putea să fie în alt fel, maia les că a luat lecții de balet în timpul copilăriei. La vârsta frumoasă de 24 de ani, Prințesa Diana era mai înfloritoare ca niciodată. Momentul a fost perfect. În luna noiembrie a anului 1985, la o cină ținută la Casa Albă, Prințesa Diana a fost invitată la dans de actorul John Travolta.

Ani mai târziu de la acel moment, actorul a povestit că s-a simțit onorat să aibă ocazia de a dansa cu Prințesa Diana. Cei doi au fost fotografiați zâmbind, iar dansul lor a atras privirile tuturor participanților. Momentul dansului a rămas pentru mult timp în sufletul și amintirea actorului John Travolta.

Surpriza Prințesei Diana pentru Prințul Charles

Prințesa Diana era complet îndrăgostită de arta dansului. Aceasta se bucura de libertatea pe care dansul i-o ofera. În anul 1985 aceasta a luat legătura cu celebrul dansator Wayne Sleep pentru a o ajuta să învețe o coregrafie pentru melodia Uptown Gril.

Prințesa urma să susțină un moment privat la Royal Opera House. Prințul Charles urma să se afle și el în public, iar Lady Di și-a dorit să-l surprindă cu numărul său de dans. Momentul a început mai întâi cu dansatorul Wayne Sleep, după care pe scenă și-a făcut apariția Prințesa Diana.

Audineța nu și-a putut stăpâni reacția, iar în sală s-au auzit sunetele puternice ale aplauzelor. După momentul de dans al Prințesei Diana, aceasta și-a lecțiile de cu Wayne Sleep. Conform unor declarații făcute de către dansator, Lady Di se întâlnea deseori cu acesta pentru a repeta sau a dansa împreună.

Relația Prințesei Diana cu cei doi băieți ai săi

Prințesa Diana a avut or elație deosebită cu cei doi băieți ai săi. Aceasta și-a dorit să le ofere o viață cât mai aproape de normalitate și a încercat de-a lungul timpului să-i ferească de lumina camerelor de fotografiat. Lady Di s-a implicat activ în creșterea celor doi băieți și a încălcat de multe ori Protocolul Regal.

Prințesa Diana, alături de fii ei, într-un turneu în Canada, în 1991, la o cascadă
Ideea artistei Autumn Ying a plecat de la gândul că Prințesa Diana și-ar fi dorit foarte mult să le cunoască pe soțiile fiilor ei, dar și pe nepoți / Profimedia Images

Aceasta și-a dorit ca Prințul William și Harry să participe la cursurile unei școli normale, în loc să fie școliți la domiciliu. Însă nu doar în copilărie s-a văzut aportul Prințesei Diana în educația celor doi. De-a lungul timpului, Lady Di a construit o relație frumoasă de prietenie cu cei doi băieți ai săi.

Prințesa era fotografiată deseori ieșin în oraș alături de Prințul William sau Prințul Harry. Sunt multe momente emblematice ale Prințesei Diana alături de cei doi copii ai săi. Atât Prințul William cât și Prințul Harry vorbesc cu multă emoție și dragoste în suflet atunci când își amintesc de mama lor, dovadă a relației strânse dintre cei trei.

Curajul Prințesei Diana

Curajul Prințesei Diana nu poate fi contestat. Aceasta s-a implicat de-a lungul timpului în multe acțiuni care i-ar fi putut pune viața în pericol. Un exemplu în acest sens a fost vizita sa în Angola. În luna ianuarie a anului 1997, Prințesa Diana a fost fotografiată mergând în apropierea unui teren minat pentru a atrage atenția cu privire la pericolele din acel spațiu.

Lady Di într-un costum special de protecție în timp ce merge pe lângă un teren minat din Angola, fiind unul dintre alece momente emblematice ale Prințesei Diana
Prințesa Diana s-a implicat de-a lungul timpului în multe acțiuni care i-ar fi putut pune viața în pericol / Profimedia Images

Lady Di s-a implicat activ în acest proiect și nu s-a temut să-și riște viața pentru cauzele în care a crezut. Pe parcursul vizitei sale în Angola, Lady Di s-a întâlnit cu mai mulți copii care au reușit să suroaviețuiască exploziilor din zona respectivă. Munca și implicarea sa nu au fost în zadar. Ani mai târziu, Prințul Harry a ales să ducă mai departe munca mamei sale privind campaniile desfășurate în Angola.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×