Reclamă

Cele mai frumoase rochii de mireasă de la Casele Regale

Nunta este unul dintre cele mai așteptate momente pentru o femeie. Fiecare își dorește o apariție de prințesă care să ajungă la inimile tuturor. De-a lungul timpului, femeile de la Casele Regale au purtat rochii de mireasă care mai de care mai fermecătoare.

Publicat: 23 iunie 2021, 8:18

De la Prințesa Diana și până la Ducesa Kate Middleton, rochiile de mireasă au furat privirile tututror. Sunt multe secrete și povești care se ascund în spatele alegerilor făcute.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rochiile de mireasă sunt întotdeauna pregătite cu multă grijă și atenție. Alegerea accesoriilor care le împodobesc, dar și materielele din care sunt confecționate sunt discutate cu mult timp înainte de marele moment.

Cele mai frumoase rochii de mireasă

Nu doar femeile din Familia Regală Britanică s-au făcut remarcate cu unele dintre cele mai frumoase rochii de mireasă. Multe alte Regine sau Prințese au reușit să atragă ptivirile tuturor în ziua cea mare.

Fie că vorbim de Regina Letizia a Spaniei care se spune că ar fi purtat cea mai scumpă rochie de la acel moment, sau de Prințesa Victoria a Suediei, sunt rochiil de mireasă au fost întotdeauna un punct de interes pentru public.

Femeile care se pregătesc în această perioadă să pășească la altar s-ar putea inspira cu ușurință din rochiile de mirese care au devenit celebre la Casele Regale. Află pentru ce materiale au optat femeile de la Casele Regale și cum și-au transpus personalitatea în rochiile purtate.

Reclamă

Prințesa Diana

Prințesa Diana a purtat una dintre cele mai frumoase rochii de miereasă din istoria Femiliei Regale. Rochia sa a fost discutată intesc în presă, mai ales că a fost ținută secret până în marele moment. Când Lady Di și Prințul Charles s-au căsătorit, oamenii erau nerăbdători să afle ce rochie va purta. Prințesa Diana era la acel moment văzută drept o figură importantă prin trendurile pe care le-a setat.

Expoziția care încadrează una dintre cele mai frumoase rochii de miereasă, rochia Prințesei Diana, purtată la nunta sa din 1981 cu Prințul Charles
Rochia sa a fost discutată intesc în presă, mai ales că a fost ținută secret până în marele moment / Profimedia Images
Reclamă

Se estimează că rochia Prințesei ar fi fost evaluată la nici mai mult, nici mai puțin de 150.000 de lire sterline. Una dintre cele mai deosebite rochii de mireasă care a fost concepută chiar de designerul David Emanuel și de soția sa de la acea vreme. Printre materialele folosite se numără mătasea de fildeș și dantela. S-au folosit perle pentru împodobirea rochiei, iar trena s-a estimat la o lungime de aproximativ 7,6 metri fiind una dintre cele mai lungi.

Prințesa Beatrice

Nunta Prințesei Beatrice cu Edoardo Mapelli Mozzi a fost una cu totul neobișnuită pentru Familia Regală Britanică. Cei doi și-au unit destinele în timpul pandemiei, așa că ceremonia a fost una intimă și restrânsă. Alegerea pe care a făcut-o a impresionat privirile tuturor celor curioși. Prințesa Beatrice a surprins cu una dintre cele mai elegante rochii de mireasă purtate de-a lungul timpului.

Rochia purtată de Prințesa Beatrice în timpul nunții sale expusă într-o galerie de la Casa Regală
Spre deosebire de rochiile mari și spectaculoase, Prințesa Beatrice și-a dorit o rochiță finuță care să atragă atenția prin simplitate / Getty Images

Spre deosebire de rochiile mari și spectaculoase, Prințesa Beatrice și-a dorit o rochiță finuță care să atragă atenția prin simplitate. Nepoata Reginei Elisabeta a purtat o rochie clasică semnată de celebrul Norman Hartnell. Aceasta a fost atent împodobită cu pietre prețioase și diamante. Prințesa Beatrice și-a asortat rochia cu o tiara de diamante care a fost purtată chiar de către Regina Maria.

Prințesa Eugenie

La fel ca sora sa, Prințesa Eugenie a surprins cu una dintre cele mai frumoase și simple rochii de mireasă. Deși la prima vedere designul rochiei pare unul ușor de realizat, rochia sa a necesitat multă atenție în momentul în care a fost creată. Designării care s-au ocupat de ea sunt Peter Pilotto și Christopher de Vos. Creația lor a fost estimată la aprooximativ 200.000 de lire sterline.

Prințesa Eugenie într-una din cele mai frumoase rochii de mireasă alături de soțul său Jack Brooksbank la nunta din 2018 la Castelul Windsor
La nunta din 2018, Prințesa Eugenie a atras privirile tuturor cu o trenă impresionantă / Getty Images

La nunta din 2018, Prințesa Eugenie a atras privirile tuturor cu o trenă impresionantă. Aceasta și-a dorit ca rochia de mireasă să o reprezinte în totalitate. Rochia i-a pus în evidență silueta superbă, dar și o cicatrice pe care Prințesa o are încă din copilărie. Aceasta a suferit o operație pentru tratarea scoliozei și nu s-a temut să arate oamenilor cicatricea rămasă.

Prințesa Victoria

Multe rochii de mireasă care nu au fost purtate de femeile din Familia Regală Britanică au reușit să impresioneze publicul larg. Una dintre acestea este rochia purtată de Prințesa Victoria a Suediei. Prințesa a optat pentru o rochie semnată de Pär Engsheden pentru nunta sa din 2010. Prințesa Victoria a optat pentru un look minimalist și a încercat să aibe o rochie cât mai finuță și simplă.

Prințesa Victoria într-una din cele mai minimaliste rochii de mireasă alături de Prințul Daniel la nunta lor din 2010 la Stockholm
Prințesa Victoria a optat pentru un look minimalist și a încercat să aibe o rochie cât mai finuță și simplă / Getty Images

Rochia de miereasă a Prințesei Victoria i-a lăsat acesteia umerii la vedere.Aceasta și-a completat apariția cu o tiara spectaculoasă și o trenă impresionantă de aproximativ 4,8 metri. Trena sa a fost împodobită cu multe detalii cusute manual și a completat perfect rochia pe care a ales să o păstreze fără aplicații de dantelă sau pietre prețioase.

Prințesa Sofia

Sofia Hellqvist și-a unit destinul cu Prințul Suediei Carl Philip în anul 2015. Pentru nunta sa, Prințesa a purtat o rochie cu mâneci lungi din dantelă cu broderii florele. Se spune că rochia sa ar fi fost inspirată dintr-una din cele mai frumoase rochii de la Casa Regală Britanică. Ida Sjöstedt s-a ocupat cu atenție de rochia sa și i-a aplicat cele mai delicate broderii.

Prințul Carl Philip al Suediei în timp ce dansează cu soția sa Prințesa Sofia la nunta lor din 2015
Sofia Hellqvist și-a unit destinul cu Prințul Suediei Carl Philip în anul 2015 / Getty Images

Trena Rochiei a fost la fel de impresionantă. Toate aplicațiile acesteia au fost confecșionate în prealabil manual, iar apoi s-au cusut atent astfel încât să redea frumusețea unei grădini pline de flori. Apariția sa a fost una perfectă și a fost completată de o tiara elegantă și sclipitoare.

Ducesa de Cambridge

Nunta Regală dintre Kate Middleton și Prințul William a fost una dintre cele mai vizionate nunți de la televizor. Oamenii au stat cu respirația la gură pentru a vedea cum își va face apariția Ducesa Kate. Aceasta a purtat o rochie de mireasă inspirată din epoca victoriană și a fost gândită de Sarah Burton. Creația a fost estimată la aproximativ 250.00 de lire sterline.

Kate Middleton și Prințul William la balcon în ziua nunții
Tiara Cartier Halo, purtată de Kate Middleton în ziua nunții sale din 2011, a fost inițial dăruită Reginei de către mama sa la împlinirea vârstei de 18 ani / Profimedia Images

Rochia sa a fost una dintre cele mai așteptate rochii de mireasă. Designerul Sarah Burton a optat pentru un corset tip victorian pentru a-i pune în evidență silueta perfectă și i-a aplicat rochiei o trenă de aproximativ 3 metri din mătase. Rochia sa a fost realizată manual și s-au muncit zile și nopți pentru a-i pune aplicațiile deosebite de pe mâneci. La rochie, Ducesa Kate a adăugat una dintre cele mai spectaculoase tiare din Familia Regală Britanică.

Ducesa de Sussex

Nunta dintre Prințul Harry și Meghan Markle a fost la fel de așteptată ca cea a Prințului William. Oamenii au încercat să aticipeze rochia Ducesei de Sussex. Meghan Markle a ales o rochie simplă, dar extrem de elegantă care să-i lase umerii frumoși la vedere. Rochia a fost creată de designerul Clare Waight Keller și a fost estimată la aproximativ 110.00 de lire.

Meghan Markle îmbrăcată în rchie de mireasă îl ține de mână pe prințul harry
Regina Letizia a Spaniei, Kate Middleton, Prințesa Eugenie, Prințesa Diana și Meghan Markle au purtat cele mai scumpe rochii de mireasă regale / Getty Images

Trena rochiei a fost cu atât mai impresionantă. Chiar și voalul purtat de Ducesa de Sussex a avut o lungime impresionantă de aproximativ 5 metri. Designerul Clare Waight Keller alături de echipa sa au realizat 53 de flori diferite care să reprezinte frumusețea celor 53 de țări ale Commonwealth.

Regina Elisabeta

Una dintre cele mai spectaculoase rochii de mireasă ale tuturor timpurilor a fost chiar rochia purtată de Regina Elisabeta. Înainte să devină Regină, Prințesa Elisabeta de York ș-a făcut remarcată prin multe apariții elegante. Regina Elisabeta s-a căsătorit în anul 1947 cu Ducele de Edinburgh  și a purtat o rochie superb decorată.

Rochia de mireasă purtată de către REgina Elisabeta și costumul de mire al Prințului Philip la nunta lor din 1957 expuse la o expoziție de la Palatul Buckingham în 2007 cu ocazia aniversării a 60 de ani a căsătoriei

Rochia Reginei Elisabeta a fost inspirată din celebrul tablor Primavera pictat de Sandro Botticelli. Atât pe rochie, cât și pe voal și trenă s-au aplicat motive florale din tabloul pictorului. Rochia a fost decorată cu perle și pietre prețioase. Rochia Reginei Elisabeta a setat cu siguranță trendul pentru următoarele decenii.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×