Reclamă

3 zodii narcisiste care au numai relații toxice cu cei din jur

Narcisist a devenit un cuvânt popular în ultimul deceniu. Sigmund Freud a fost primul care a inventat termenul în onoarea vânătorului mitic care s-a îndrăgostit de propria sa reflecție. Și cum persoanele care sunt narcisiste și relațiile pe care ele le au sunt destul de greu de gestionat, ai mai jos o listă cu 3 zodii narcisiste care au numai relații toxice cu cei din jur.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 26 august 2023, 7:39

Interesul propriu este esențial pentru supraviețuire și, ca atare, toți manifestăm într-o oarecare măsură calități narcisiste. Potrivit lui Freud, narcisismul, precum culoarea, ideologiile politice și sexualitatea există pe un spectru cu narcisism sănătos la un capăt și tulburarea de personalitate narcisică pe cealaltă extremă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

3 zodii narcisiste care au numai relații toxice

Acesta din urmă se caracterizează prin modele de comportament autoritar. Lipsă de empatie și remușcări, gelozie profesională și personală, grandomanie extremă și superficialitate.

Cercetările actuale sugerează că „narcisismul productiv” este prezent în personalitățile multora dintre cei mai de succes proprietari și antreprenori de astăzi. După cum susține „The Harvard Business Review”, „Narcisiștii sunt cei care se apropie cel mai mult de imaginea noastră colectivă de mari lideri. Există două motive pentru aceasta: au viziuni convingătoare, chiar captivante, pentru companii și au capacitatea de a atrage adepți.”

În timp ce narcisismul apare peste tot în jurul roții zodiacului, există unele semne mai mult decât altele care sunt predispuse să se pună pe primul loc în vârful unei piramide de importanță.

Leu (23 iulie – 22 august)

Reclamă

Leul este condus de soare, lumina în care se învârte pământul. Leii iau adesea acest fapt ca o dovadă metaforică a propriei lor importanțe. În cel mai bun mod, încrederea contagioasă pe care o au Leii ne dă voie celorlalți să ne iubim pe noi înșine și să credem că suntem demni de iubirea celorlalți.

Sau în termeni tehnici și în cuvintele psihologului Dr. Kristi K. Phillips, „Persoanele cu o imagine de sine sănătoasă pot echilibra stima de sine ridicată cu comportamente prosociale care hrănesc dinamica relațională reciprocă”.

În cel mai rău caz, Leii operează dintr-un ego rănit sau din nesiguranța profundă. Lucrurile se complică când nicio cantitate de laudă, dragoste, validare sau succes nu poate să-i satisfacă sau să-i stabilizeze.

Reclamă

Capricorn (22 decembrie – 19 ianuarie)

Capricornul este condus de planeta Saturn și, în mare, este recunoscut pentru excelență și ascensiune constantă.

Ei știu că nu este ușor să ajungi în vârf, dar nici nu respectă pe nimeni care nu este dispus să facă orice pentru a încerca.

Capricornii sunt orientați spre obiective și acest lucru se poate traduce prin auto-absorbție totală, un deficit de empatie și o dorință nemiloasă de a face orice și de a cuceri pe oricine, pentru a merge înainte.

Vărsător (20 ianuarie – 18 februarie)

Hiperindependența este un fel de auto-implicare. Vărsătorii au tendința de a purta autosuficiență ca o medalie de război/insignă de merit. E o calitate care poate înseamna că oricine are nevoie de mai mult decât are este deficitar sau slab.

Vărsătorii sunt prețuiți pentru obiectivitatea și idealurile lor progresive. Trebuie remarcat că detașarea de emoție nu sugerează întotdeauna o putere asupra acesteia. Dimpotrivă, poate reprezenta o incapacitate de a procesa și de a empatiza, două semne distinctive ale ființei umane sănătoase.

Vărsătorii sunt nespus de originali și acesta este un lucru frumos. Sunt speciali, dar nu superior.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Coaste de miel rumenite la cuptor
Timp liber
Friptură de miel la cuptor foarte fragedă. Ce să adaugi în tavă ca să iasă suculentă
Gătirea lentă este primul sfat pentru carnea de miel. Dacă ai puțină răbdare vei obține mielul fraged care se topește, care se va desprinde singur de pe os. Reteța de friptură de miel la...
3
Femeie amestecând cu o lingură în cremă de cacao cu unt
Rețete
Cremă de cacao cu unt, pentru torturi și prăjituri
Dacă îți este dor de gustul cremelor de prăjituri din copilărie, simple și delicioase, îți oferim o rețetă de cremă de cacao cu unt. Este ușor de făcut și nu ai nevoie de ingrediente...
4
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
5
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
PARTENERI
×