Reclamă

3 zodii narcisiste care au numai relații toxice cu cei din jur

Narcisist a devenit un cuvânt popular în ultimul deceniu. Sigmund Freud a fost primul care a inventat termenul în onoarea vânătorului mitic care s-a îndrăgostit de propria sa reflecție. Și cum persoanele care sunt narcisiste și relațiile pe care ele le au sunt destul de greu de gestionat, ai mai jos o listă cu 3 zodii narcisiste care au numai relații toxice cu cei din jur.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 26 august 2023, 7:39

Interesul propriu este esențial pentru supraviețuire și, ca atare, toți manifestăm într-o oarecare măsură calități narcisiste. Potrivit lui Freud, narcisismul, precum culoarea, ideologiile politice și sexualitatea există pe un spectru cu narcisism sănătos la un capăt și tulburarea de personalitate narcisică pe cealaltă extremă.

3 zodii narcisiste care au numai relații toxice

Acesta din urmă se caracterizează prin modele de comportament autoritar. Lipsă de empatie și remușcări, gelozie profesională și personală, grandomanie extremă și superficialitate.

Cercetările actuale sugerează că „narcisismul productiv” este prezent în personalitățile multora dintre cei mai de succes proprietari și antreprenori de astăzi. După cum susține „The Harvard Business Review”, „Narcisiștii sunt cei care se apropie cel mai mult de imaginea noastră colectivă de mari lideri. Există două motive pentru aceasta: au viziuni convingătoare, chiar captivante, pentru companii și au capacitatea de a atrage adepți.”

În timp ce narcisismul apare peste tot în jurul roții zodiacului, există unele semne mai mult decât altele care sunt predispuse să se pună pe primul loc în vârful unei piramide de importanță.

Leu (23 iulie – 22 august)

Reclamă

Leul este condus de soare, lumina în care se învârte pământul. Leii iau adesea acest fapt ca o dovadă metaforică a propriei lor importanțe. În cel mai bun mod, încrederea contagioasă pe care o au Leii ne dă voie celorlalți să ne iubim pe noi înșine și să credem că suntem demni de iubirea celorlalți.

Sau în termeni tehnici și în cuvintele psihologului Dr. Kristi K. Phillips, „Persoanele cu o imagine de sine sănătoasă pot echilibra stima de sine ridicată cu comportamente prosociale care hrănesc dinamica relațională reciprocă”.

În cel mai rău caz, Leii operează dintr-un ego rănit sau din nesiguranța profundă. Lucrurile se complică când nicio cantitate de laudă, dragoste, validare sau succes nu poate să-i satisfacă sau să-i stabilizeze.

Reclamă

Capricorn (22 decembrie – 19 ianuarie)

Capricornul este condus de planeta Saturn și, în mare, este recunoscut pentru excelență și ascensiune constantă.

Ei știu că nu este ușor să ajungi în vârf, dar nici nu respectă pe nimeni care nu este dispus să facă orice pentru a încerca.

Capricornii sunt orientați spre obiective și acest lucru se poate traduce prin auto-absorbție totală, un deficit de empatie și o dorință nemiloasă de a face orice și de a cuceri pe oricine, pentru a merge înainte.

Vărsător (20 ianuarie – 18 februarie)

Hiperindependența este un fel de auto-implicare. Vărsătorii au tendința de a purta autosuficiență ca o medalie de război/insignă de merit. E o calitate care poate înseamna că oricine are nevoie de mai mult decât are este deficitar sau slab.

Vărsătorii sunt prețuiți pentru obiectivitatea și idealurile lor progresive. Trebuie remarcat că detașarea de emoție nu sugerează întotdeauna o putere asupra acesteia. Dimpotrivă, poate reprezenta o incapacitate de a procesa și de a empatiza, două semne distinctive ale ființei umane sănătoase.

Vărsătorii sunt nespus de originali și acesta este un lucru frumos. Sunt speciali, dar nu superior.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Parteneri care stau îmbrățișați în pădure și zâmbesc pe un fundal de toamnă
Horoscop
3 zodii care au noroc în dragoste pe 2 decembrie 2023. Vezi dacă te numeri printre ele
A venit acel momentul al anului în care numărăm zilele până vom ajunge la un nou 1 ianuarie. Până atunci, 3 zodii care au noroc în dragoste pe 2 decembrie 2023 vor finaliza perioada...
2
O femeie frumoasă care stă acoperită cu un cardigan alb cu pene
Horoscop
Ce zodie e în decembrie. Calități și defecte ale persoanelor născute în această lună
Pe măsură ce anul se apropie de sfârșit, cei născuți în decembrie sunt sub semnul zodiacal Săgetător sau Capricorn. Simbolizat de arcaș, Săgetătorii sunt cunoscuți pentru natura lor aventuroasă, curiozitatea intelectuală și deschiderea în...
3
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna decembrie 2023. Balanțele își găsesc sufletul pereche
Astrele aduc surprize pentru toți nativii din zodiac la final de an. Astfel, horoscopul dragostei pentru luna decembrie 2023 clarifică multe situații dificile. Între 4 și 29 decembrie, Venus le aduce Balanțelor sufletul pereche,...
4
Imagine de la târgul de Crăciun din Craiova
Timp liber
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa de vizitat în 2023. Ce oraș din România se află pe listă
De la Budapesta la Praga, mergi mai departe pentru cumpărăturile tale festive anul acesta. Ele sunt cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa de vizitat în 2023. Nu ezita să te bucuri de...
5
O femeie frumoasă care aleargă pentru a ilustra ce se întâmplă în corpul tău dacă alergi zilnic
Sănătate
Ce se întâmplă în corpul tău dacă alergi în fiecare zi. Schimbările pe care le poți resimți rapid
Oare ce se întâmplă în corpul tău dacă alergi în fiecare zi? Multe persoane care iubesc să alerge și-au pus această întrebare. Au achiziționat aparatele ideale de măsurare a efortului fizic. Pentru mulți alergatul...
PARTENERI
×