Reclamă

5 semne ale limbajului corporal care arată că cineva este atras de tine, potrivit terapeuților

Potrivit terapeuților și experților în relații, limbajul corpului îți poate dezvălui cu ușurință atunci când vorbești cu o persoană care e interesesată de tine. Acestea sunt cele mai comune 5 semne ale limbajului corporal care arată că cineva este atras de tine.

Publicat: 18 octombrie 2022, 8:08

De cele mai multe ori, dacă nu ești interesată, poți să nu observi că cineva vrea ceva mai mult. Cu toate acestea, sfaturile specialiștilor te vor ajuta să faci față mai ușor unor asemenea situații. Doar așa le poți gestiona în favoarea ta.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

5 semne ale limbajului corporal care arată că cineva este atras de tine

Nu uita cât de important este limbajul corporal într-o asemenea situație. Te poate scăpa de multe situații neplăcute dacă nu îți dorești mai mult. Sau te poate ajuta să întorci lucrurile pentru a obține beneficiile pe care ți le dorești, spune bestlifeonline.com.

Se uită atent la mimica ta

Felul în care cineva se uită la tine poate indica nivelul său de atracție. Într-un videoclip TikTok, Kim Chronister, PsyD, un psiholog clinician licențiat care lucrează în Beverly Hills, California, a spus că „un semn major că cineva este atras de tine” este atunci când ochii îți scanează toată fața.

Potrivit lui Chronister, o persoană care te vede doar ca pe un prieten se va uita de obicei la tine din ochi atunci când vorbești cu el. „Dar dacă persoana în cauză îți scanează toată fața, atunci sigur e interesată de tine”, a spus ea.

Reclamă

Îți invadează spațiul personal

Dacă vrei să știi dacă cineva este atras de tine, urmărește cât de aproape stă de tine. Jess O’Reilly, PhD, sexolog și expert în relații care lucrează cu Astroglide, spune pentru Best Life că, deși, majoritatea oamenilor tind să închidă spațiul dintre ei și o altă persoană dacă atracția este în joc. „Când simți atracția, s-ar putea să te comporți în moduri neașteptate”, spune ea. „S-ar putea să te trezești aplecându-te spre cineva de care ești atras, fără să observi acest lucru”.

În același timp, poți, de asemenea, să vezi dacă cineva este atras de tine, văzând cum gestionează spațiul dintre voi. „Când cineva te lasă să te apropii de zona sa personală, aceasta este aproape o garanție că este atras de tine”, explică Rodney Simmons, expert în relații și autor la Tiny Changes Matter. „Dacă te lasă să te apropii de fața lui sau dacă se apropie de zona ta intima, asta e undă verde pentru tine”.

Reclamă

Îți zâmbește

Oamenii schițează zâmbete din tot felul de motive diferite, fie că sunt doar politicoși sau se simt incomod. Dar Kerry Lauders, un specialist în sănătate mintală la Startups Anonymous, spune pentru Best Life că simplul act de a zâmbi este, de asemenea, unul dintre cele mai comune semne de atracție din limbajul corpului. Și de obicei este ușor să-ți dai seama dacă primești un zâmbet autentic sau nu. „Limbajul corpului este un mod primar de comunicare, așa că poate fi dificil să-l falsifici”, explică Lauders.

Potrivit lui O’Reilly, râsul și zâmbetul pot indica, de asemenea, angajament și plăcere, precum și atracție. „Multe studii au examinat râsul ca ingredient cheie pentru atracția romantică”, spune ea.

Inițiază atingerea fizică

„Chiar și încercările de atingere sunt probabil un semn clar că cineva îți place”, potrivit sociologului și sexologului clinician Sarah Melancon, PhD. „Când suntem atrași de cineva, vrem să-i simțim prezența. Acest lucru nu este doar metaforic”, spune ea pentru Best Life.

Potrivit lui Melancon, atingerea fizică provoacă eliberarea de oxitocină, cunoscută și sub numele de „hormonul iubirii”.

E emotiv în jurul tău

Mulți oameni devin emotivi în preajma oamenilor de care sunt interesați, chiar dacă au trecut de prima dragoste din liceu. Potrivit Amelia Prinn, un expert în relații care lucrează cu HerWay.net, cineva care este atras de tine s-ar putea angaja în mai multe modele de comportament anxios. Inclusiv să se înroșească de fiecare dată când se află lângă tine sau să îi transpire palmele.

Joseph Puglisi, un expert în relații și CEO al Dating Iconic, adaugă că s-ar putea, de asemenea, să se bâlbâie mult. „Aceste semne indică atracție. Hormonii lor sunt foarte grăbiți, așa că au tendința de a acționa asupra lor”, spune el. Acesta mai explică că acest lucru poate provoca uneori limbajul corpului și acțiuni incomode.

Dacă lucrurile merg bine între voi, ai aici câteva sfaturi necesare pentru o relație stabilă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie și un bărbat, acoperiți de un balon inimă
Horoscop
Zodii care înșală în orice relație. De ce nu pot fi fidele partenerului de cuplu
Este ceva ce doare, adevărul trist, dar oamenii născuți sub aceste semne zodiacale înșală în fiecare zi persoana pe care o iubesc. Și în timp ce unora le place să se concentreze asupra celor...
2
O femeie frumoasă cu ochii căprui și părul brunet pentru a ilustra ce culori de păr întineresc
Frumusețe
Culori de păr care te întineresc dacă ai ochii căprui. Ce spun specialiștii în beauty
Specialiștii în beauty îți vin în ajutor cu câteva culori de păr care te întineresc dacă ai ochii căprui. Alegerea celei mai bune culori de păr pentru ochii căprui poate fi o provocare. Există...
3
prieteni care stau îmbrățișați și zâmbesc în timpul zilei însorite
Horoscop
Ce cred ceilalți despre tine, în funcție de zodie. Află cum ești percepută în general
Oamenii își formează opinii și păreri despre cei din jur cu mult înainte de a-i cunoaște. Află ce cred ceilalți despre tine, în funcție de zodie și vezi cum poți să treci peste judecățile...
4
Salată caldă de cartofi, cu kaizer și ceapă roșie în bol alb cu furculiță
Rețete
Salată caldă de cartofi, cu kaizer și ceapă roșie
Pentru o masă de prânz simplă, dar delicioasă sau chiar pentru cină, merită preparată o salată caldă de cartofi, cu kaizer și ceapă roșie. Rețeta este simplă și rapidă, perfectă pentru atunci când timpul...
5
O femeie frumoasă care se privește în oglindă și aplică unul dintre trucurile simple de frumusețe pentru femeiele care au peste 40 de ani
Frumusețe
Trucuri simple de frumusețe pentru femeile care au peste 40 de ani. Sfaturi de la specialiștii în beauty
Frumusețea nu are vârstă. Specialiști în beauty îți vin și de această dată în ajutor cu câteva trucuri simple de frumusețe pentru femeile care au peste 40 de ani. Iată cum poți să-ți evidențiezi...
PARTENERI
×