Reclamă

Sfaturi necesare pentru o relație stabilă. Ce să faci pentru ca dragostea să dureze

Din păcate, abilitățile de relaționare și îngrijirea de sine nu sunt predate la școală. Cu toate acestea, acestea două pot avea cu siguranță un impact uriaș asupra fericirii și succesului cuiva în viață. Ai aici câteva sfaturi necesare pentru o relație stabilă.

Publicat: 10 octombrie 2022, 7:39
Doi tineri îndrăgostiți, zâmbind unul la celălalt
Din păcate, abilitățile de relaționare și îngrijirea de sine nu sunt predate la școală / Shutterstock

Iată cinci ingrediente necesare pentru tipul de relație care este atât romantică, cât și matură. Lista s-ar putea să te surprindă. De cele mai multe ori, sfaturile specialiștilor în materie de viață de cuplu sunt privite cu scepticism. Cu toate acestea, ele pot funcționa dacă sunt aplicate personalizat, în funcție de context.

Sfaturi necesare pentru o relație stabilă

Ai mai jos ingrediente cheie pentru construirea unei relații romantice care să te împlinească cu adevărat. În viața de zi cu zi, rutina poate afecta relația de cuplu. Din cauza anumitor situații punctuale, relația de cuplu se poate deteriora treptat. Află și tu cum să depășești obstacolele dintre tine și partenerul de cuplu, potrivit yourtango.com.

Ai aici semnele unei relații sănătoase de cuplu. Cum știi că ești cu adevărat fericită alături de partener.

Cunoaște-te pe tine

În acest proces numit viață, mulți dintre noi preferă să ascundă sentimentele, punctele forte, dorințele și obiectivele personale. Dacă sunt ascunse chiar și de noi, nu poți arăta adevărata ta față într-o relație.

Reclamă

Făcându-ți timp să te uiți în interior și să vizitezi colțurile ascunse ale sentimentelor, experiențelor și dorințelor, acest lucru te va ajuta să fii o persoană autentică și sinceră.

De cele mai multe ori suntem învățați să ne îngropăm sentimentele și să ne fie rușine de visurile noastre din dorința de a-i face fericiți pe ceilalți. Acest lucru nu funcționează într-o relație. Așa de des aud de la cupluri.

Dacă ajungi să te cunoști pe tine, știi exact de ce ai nevoie pentru a te menține pe propriul drum către succes și fericire și apoi poți comunica și partenerului.

Reclamă

Practicarea auto-îngrijirii

Mulți oameni sunt pur și simplu epuizați de viață, în ultima vreme. A fi cea mai bună versiune a ta într-o relație înseamnă că știi cum să faci tot ce este necesar pentru a rămâne sănătoasă la minte, la corp și spirit.

Când nu te simți bine sau ești prea stresată ori îți lipsește încrederea în tine, nu ai cum să fii un partener bun pentru nimeni. Cu toții știm pașii de urmat pentru o bună îngrijire de sine, dar e foarte important să le punem și în practică. Ca ființă umană, ai nevoie de somn, exerciții fizice, o dietă sănătoasă, timp în aer liber, aventură și distracție, învățare continuă și o credință în ceva mai mare decât tine.

Comunicarea într-o manieră pozitivă

Ca în orice relație, apar diferențe. Și de fapt, în relațiile cu cele mai mari diferențe, are loc creșterea și învățarea mai profundă pentru a relaționa unul cu celălalt. Așa că apreciază diferențele și încercați să vă înțelegeți unul pe altul și acele mici diferențe.

Dacă poți învăța să vorbești din inimă în loc să-ți pui partenerul în defensivă, depășirea diferențelor și învățarea să fii mai deschisă poate fi cu adevărat distractivă.

Pauzele sunt indicate

Când conflictul și neînțelegerea intră într-o relație, este adesea dificil să practici comunicarea pozitivă. În acele momente în care butoanele sunt apăsate și apare frustrarea sau furia, ia o pauză de la discuție.

În timpul acelei pauze, încearcă cu adevărat să-ți imaginezi ce încearcă partenerul tău să comunice. Apoi reveniți la comunicare cu scopul de a înțelege, accepta și iubi cealaltă persoană.

Apelați la o pauză, aduceți-vă din nou înapoi cu afirmații de genul „Mă simt foarte rău că se întâmplă asta și vreau să găsesc o modalitate mai bună de a te înțelege și a te sprijini”. Există atât de mult respect și dragoste în acest mod de a face față neînțelegerilor sau diferențelor.

Menține vie pasiunea

Pe măsură ce continui să crești în pasiunile individuale și în învățare, e de la sine înțeles că aduci entuziasm în relație. Această călătorie pe pământ este menită să învețe și să crească și nu să se retragă în confort.

Frica poate crea dorința de a te proteja sau de a confrunta direct provocările vieții. Singurele două temeri cu care ne naștem sunt frica de cădere și frica de zgomote puternice. Restul sunt temeri învățate. Partea bună despre fricile învățate este că poți dezvăța acele frici înfruntându-le atunci când se ivește ocazia.

Pe măsură ce ne confruntăm individual cu fricile, creăm aventură, distracție și stimulare în relație. Pasiunea crește ca răspuns la aceste comportamente. Gândește-te la energia pe care o aduci acasă în relație pe măsură ce continui să mergi înainte în viață și să îți urmezi visurile.

Cele mai bune relații necesită concentrare pe sine și onorare a adevăratului sine. Atunci când reușești să-i arăți partenerului totul despre tine, relația dintre voi va fi împlinită și fericită.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă într-o rochie roșie care ilustrează una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 4 decembrie 2022
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 4 decembrie 2022. Trei nativi care se vor bucura de reușite
Pe lista cu cele trei zodii norocoase în ziua de 4 decembrie 2022 se numără nativii Rac, Balanță și Săgetător. Acești trei nativi vor avea parte de o zi extraordinară pe toate planurile. Zodiile...
2
O femeie frumoasă cu părul lung care ilustrează idei de tunsori la modă în iarna anului 2022
Frumusețe
Tunsori la modă în iarna anului 2022. Cele mai apreciate coafuri din sezonul rece
Sezonul rece este aici și a sosit momentul să te bucuri de o schimbare de look. Te invităm să descoperi câteva idei de tunsori la modă în iarna anului 2022. Vezi care sunt unele...
3
O femeie frumoasă cu părul alb care ilustrează o coafură pentru doamnele care au peste 50 de ani
Frumusețe
Coafuri pentru femeile care au peste 50 de ani. Ce look recomandă specialiștii în frumusețe
Părul are nevoie de tot mai multă atenție pe măsură ce înaintezi în vârstă. Pentru ca acesta să nu se simtă neglijat, are nevoie de o reîmprospătare la câteva luni. Pe lângă tratamentele de...
4
O femeie pe tocuri, care merge pe stradă, elegantă și sexy
Timp liber
Ce spune despre tine felul în care mergi. Tipul de personalitate pe care îl ai
Mai ai impresia că doar felul în care te îmbraci sau felul în care vorbești sunt lucrurile după care te judecă oamenii? Specialiștii spun că a venit timpul să-ți schimbi credința. Conform studiilor bazate...
5
O femeie care deschide o cutie primită prin curier
Timp liber
Ce nu e recomandat să cumperi online. De ce e mai bine să mergi în magazine pentru anumite produse
Cumpărăturile online au schimbat modul în care facem achiziții, de la cărți la cadouri pentru ziua de naștere a persoanelor dragi. Este atât de ușor să ai în față o gamă variată de articole...
PARTENERI
×