Reclamă

Obiceiuri care îți pun în pericol relația de cuplu. Ce spun experții despre comportamentul care poate duce la diminuarea sentimentelor

Începutul unei relații este întotdeauna plin de momente de neuitat. Debordezi de fericire, iar în tine se află un freamăt continuu de a întâlni persoana iubită. Pe măsură ce timpul trece, iar în relație se așterne monotonia, lucrurile tind să aibă o întorsătură nefavorabilă pentru ambii parteneri. În această perioadă multe cupluri sunt supuse unui adevărat test. Cele care dovedesc sentimente reale și puternice reușesc să treacă și peste momentele de monotonie. Specialiștii spun că există anumite obiceiuri care îți pun în pericol relația de cuplu.

Publicat: 16 septembrie 2022, 6:22

Primele întâlniri sunt de-a dreptul fascinante. Nimic nu se compară cu primul sărut, prima dată când te-a ținut de mână sau cu primul ”te iubesc”. La începutul relației partenerii au un mod jucăuș de a-și exprima sentimentele. Acest lucru se întâmplă tocmai pentru a crea o conexiune de lungă durată. Experții în relații explică și motivul pentru care unele comportamente de la începutul relației pot fi supărătoare pentru parteneri pe termen lung.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Obiceiuri care îți pun în pericol relația de cuplu

La începutul relației partenerii de cuplu își exprimă sentimentele cu sinceritate, puternic și irevocabil. Amândoi își doresc să afle cât mai multe lucruri unul despre celălalt. Totuși, din dorința de a fi pe placul celui de tine poți chiar să negi anumite aspecte care te definesc. De multe ori faci asta doar pentru a te potrivi cu așteptările partenerului de cuplu.

Astfel de comportamente pot duce în timp la apariția frustrărilor. Pe măsură ce adevărul iese la iveală, realizezi cu stupoare că omul din fața ta nu mai este cel e care l-ai visat.

Proiecția așteptărilor personale în partenerul de cuplu duce în timp la destrămarea lentă, dar sigură, a relației. Totodată, experții sunt de părere că nu toate obiceiurile de la începutul relației ar trebui păstrate în cazul unor parteneri care își doresc să trăiască împreună pe termen lung. Acesta este unul din secretele care mențin o căsnicie de lungă durată.

Tachinatul poate duce la destrămarea relației de lungă durată

Reclamă

Glumele sunt o idee minunată pentru a-ți da seama ce fel de persoană se află în fața ta. În funcție de răspunsul partenerului, capacitatea lui de a-ți înțelege umorul și multe alte elemente, îți poți da seama cu ușurință dacă bărbatul cu care a ieșit la întâlnire te va face să râzi pe termen lung.

Multe glume de la începutul relației sunt simple tachinări, de multe ori nevinovate, considerate de cei mai mulți simpatice. Tachinatul poate să devină supărător, mai ales dacă este făcut fără a cunoaște foarte bine persoana din fața ta. Anumite gume pot declanșa reacții negative, iar partenerul să se simtă jignit de către abordarea ta.

Sigur, glumele pe care le creați împreună, pe măsură ce vă cunoașteți, vor avea întotdeauna farmecul lor. În urma unui chestionar aplicat mai multor cupluri, experții în relație au constatat faptul că tachinatul poate să fie dăunător relațiilor pe termen lung.

Reclamă

Concluziile acestora au fost acelea că partenerul paote să devină nesigur pe propria persoană, dar și pe cel pe care îl iubește. În timp, tachinatul devine tot mai greu de recunoscut, iar de multe ori partenerul va încerca să spună adevăruri dureroase sub masca unei glume nevinovate.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×