Reclamă

A treisprezecea zodie. Ce este Ophiuchus și cine sunt nativii acestui semn zodiacal

Conform specialiștilor de la NASA, un nou semn zodiacal este situat între cel al Scorpionului și cel al Săgetătorului. A treisprezecea zodie ar putea avea legătură cu anumite evenimente care se întâmplă pe Pământ. Soarele parcurge cele 12 părți ale zodiacului, iar fiecare lună coincide cu unul dintre nativi.

Cristiana Coman
Cristiana Coman
Publicat: 18 octombrie 2023, 9:14 / Actualizat: 23 octombrie 2023, 10:56

Se spune că atunci când a fost inventat zodiacul, cea dea-a 13-a zodie a fost lăsată intenționat deoparte. Se pare că aceasta nu era corespunzătoare cu cele 12 luni. Cercetătorii de la NASA au descoperit faptul că anumite constelații nu mai au aceeași poziție ca acum 3000 de ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

A treisprezecea zodie

Experții susțin că acest fenomen se produce într-un timp foarte lung, aproximativ 26.000 de ani. De asemenea, poate lăsa efecte vizibile asupra oamenilor. Ophiuchus sau Ofiucus, este o constelație din Antichitate. În zilele noastre, încearcă să-și găsească un loc printre cele 12 zodii. Se vrea inclus[ Șerparul sau Ofiucus.

Aceasta se numără printre cele 48 de constelații ce au fost menționate de matematicianul grec Ptolemeu. Se află de-a lungul ecuatorului ceresc. Ofiucus este reprezentat de un bărbat cu brațele larg deschise, atletic. Acesta ține în mână capul și coada unui șarpe din mitologie. Potrivit acestor simboluri, mai este numit și Șerparul sau Purtătorul de Șerpi. Acest personaj are atribute precum înțelepciunea sau capacitatea de vindecare, arată Yourtango.com.

Există sau nu a 13-a zodie?

În antichitate, zodiile erau împărțite în funcție de mișcarea Lunii și aveau o durată de 28 de zile. De asemenea, erau atribuite unor personaje feminine mitice.

Reclamă

De aceea, Ofiucus era diferit. Inițial, au atribuit acestei constelații alte puterii feminine, însă pe parcurs totul s-a schimbat. La început, Isis era o altă zeiță ce domina constelația Șarpelui, fiind plină de înțelepciune și oferind vindecare, spune Historia.com.

După ce au fost introduse în calendar lunile iulie și august, totul a luat o notă schimbătoare. Zodiilor li s-au atribuit și atribute masculine, fiind denumite după anumiți zei sau personaje din mitologie. Ofiucus se transformă astfel în Serpentarius și are atribute creatoare.

Află totul despre nativii Săgetător, de la trăsături și până la personalitate. Ce spun astrele

Reclamă

Personalitatea nativilor Ofiucus

În Grecia antică, Zeul Asclepios avea forma unui șarpe. Acesta era o ființă cu adevărat magică ce reușea să vindece chiar și cele mai difcile boli.

Era fiul lui Apollo și al nimfei Coronida. Aceasta din urmă a învățat arta vindecării de la centaurul Chiron. Asclepios putea vindeca prin puterea muzicii, ceea ce a reușit să-l facă pe Zeus să fie invidios și să-l ucidă cu un fulger.

De aceea, Ofiucus nu este o constelație descoperită în zilele noastre, ci în Antichitate. Cu toate acestea, vechii astrologi nu au considerat-o relevantă.

Ptolemeu a menționat-o în vremea sa printre alte 48 de constelații, însă nu i-a acordat importanța cuvenită la momentul respectiv.

Astrologii susțin că cei născuți sub acest semn sunt generoși, empatici și sufletiști. De asemenea, sunt și nehotărâți, ușor de influențat sau înclinați spre artă și distracție.

Le place să fie în centrul atenției și își doresc să povestească multe lucruri. Unele dintre trăsături sunt asemănătoare cu cele ale Săgetătorului sau Scorpionului.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie și un bărbat, acoperiți de un balon inimă
Horoscop
Zodii care înșală în orice relație. De ce nu pot fi fidele partenerului de cuplu
Este ceva ce doare, adevărul trist, dar oamenii născuți sub aceste semne zodiacale înșală în fiecare zi persoana pe care o iubesc. Și în timp ce unora le place să se concentreze asupra celor...
2
O femeie frumoasă cu ochii căprui și părul brunet pentru a ilustra ce culori de păr întineresc
Frumusețe
Culori de păr care te întineresc dacă ai ochii căprui. Ce spun specialiștii în beauty
Specialiștii în beauty îți vin în ajutor cu câteva culori de păr care te întineresc dacă ai ochii căprui. Alegerea celei mai bune culori de păr pentru ochii căprui poate fi o provocare. Există...
3
prieteni care stau îmbrățișați și zâmbesc în timpul zilei însorite
Horoscop
Ce cred ceilalți despre tine, în funcție de zodie. Află cum ești percepută în general
Oamenii își formează opinii și păreri despre cei din jur cu mult înainte de a-i cunoaște. Află ce cred ceilalți despre tine, în funcție de zodie și vezi cum poți să treci peste judecățile...
4
Salată caldă de cartofi, cu kaizer și ceapă roșie în bol alb cu furculiță
Rețete
Salată caldă de cartofi, cu kaizer și ceapă roșie
Pentru o masă de prânz simplă, dar delicioasă sau chiar pentru cină, merită preparată o salată caldă de cartofi, cu kaizer și ceapă roșie. Rețeta este simplă și rapidă, perfectă pentru atunci când timpul...
5
O femeie frumoasă care se privește în oglindă și aplică unul dintre trucurile simple de frumusețe pentru femeiele care au peste 40 de ani
Frumusețe
Trucuri simple de frumusețe pentru femeile care au peste 40 de ani. Sfaturi de la specialiștii în beauty
Frumusețea nu are vârstă. Specialiști în beauty îți vin și de această dată în ajutor cu câteva trucuri simple de frumusețe pentru femeile care au peste 40 de ani. Iată cum poți să-ți evidențiezi...
PARTENERI
×