Reclamă

A treisprezecea zodie. Ce este Ophiuchus și cine sunt nativii acestui semn zodiacal

Conform specialiștilor de la NASA, un nou semn zodiacal este situat între cel al Scorpionului și cel al Săgetătorului. A treisprezecea zodie ar putea avea legătură cu anumite evenimente care se întâmplă pe Pământ. Soarele parcurge cele 12 părți ale zodiacului, iar fiecare lună coincide cu unul dintre nativi.

Cristiana Coman
Cristiana Coman
Publicat: 18 octombrie 2023, 9:14 / Actualizat: 23 octombrie 2023, 10:56

Se spune că atunci când a fost inventat zodiacul, cea dea-a 13-a zodie a fost lăsată intenționat deoparte. Se pare că aceasta nu era corespunzătoare cu cele 12 luni. Cercetătorii de la NASA au descoperit faptul că anumite constelații nu mai au aceeași poziție ca acum 3000 de ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

A treisprezecea zodie

Experții susțin că acest fenomen se produce într-un timp foarte lung, aproximativ 26.000 de ani. De asemenea, poate lăsa efecte vizibile asupra oamenilor. Ophiuchus sau Ofiucus, este o constelație din Antichitate. În zilele noastre, încearcă să-și găsească un loc printre cele 12 zodii. Se vrea inclus[ Șerparul sau Ofiucus.

Aceasta se numără printre cele 48 de constelații ce au fost menționate de matematicianul grec Ptolemeu. Se află de-a lungul ecuatorului ceresc. Ofiucus este reprezentat de un bărbat cu brațele larg deschise, atletic. Acesta ține în mână capul și coada unui șarpe din mitologie. Potrivit acestor simboluri, mai este numit și Șerparul sau Purtătorul de Șerpi. Acest personaj are atribute precum înțelepciunea sau capacitatea de vindecare, arată Yourtango.com.

Există sau nu a 13-a zodie?

În antichitate, zodiile erau împărțite în funcție de mișcarea Lunii și aveau o durată de 28 de zile. De asemenea, erau atribuite unor personaje feminine mitice.

Reclamă

De aceea, Ofiucus era diferit. Inițial, au atribuit acestei constelații alte puterii feminine, însă pe parcurs totul s-a schimbat. La început, Isis era o altă zeiță ce domina constelația Șarpelui, fiind plină de înțelepciune și oferind vindecare, spune Historia.com.

După ce au fost introduse în calendar lunile iulie și august, totul a luat o notă schimbătoare. Zodiilor li s-au atribuit și atribute masculine, fiind denumite după anumiți zei sau personaje din mitologie. Ofiucus se transformă astfel în Serpentarius și are atribute creatoare.

Află totul despre nativii Săgetător, de la trăsături și până la personalitate. Ce spun astrele

Reclamă

Personalitatea nativilor Ofiucus

În Grecia antică, Zeul Asclepios avea forma unui șarpe. Acesta era o ființă cu adevărat magică ce reușea să vindece chiar și cele mai difcile boli.

Era fiul lui Apollo și al nimfei Coronida. Aceasta din urmă a învățat arta vindecării de la centaurul Chiron. Asclepios putea vindeca prin puterea muzicii, ceea ce a reușit să-l facă pe Zeus să fie invidios și să-l ucidă cu un fulger.

De aceea, Ofiucus nu este o constelație descoperită în zilele noastre, ci în Antichitate. Cu toate acestea, vechii astrologi nu au considerat-o relevantă.

Ptolemeu a menționat-o în vremea sa printre alte 48 de constelații, însă nu i-a acordat importanța cuvenită la momentul respectiv.

Astrologii susțin că cei născuți sub acest semn sunt generoși, empatici și sufletiști. De asemenea, sunt și nehotărâți, ușor de influențat sau înclinați spre artă și distracție.

Le place să fie în centrul atenției și își doresc să povestească multe lucruri. Unele dintre trăsături sunt asemănătoare cu cele ale Săgetătorului sau Scorpionului.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×