Reclamă

Actrițe care au jucat rolul Morticiei Addams de-a lungul timpului. Cine sunt femeile care s-au transformat în personajul misterios

Morticia Addams este un personaj emblematic pentru seria The Addams Family. Caracterul acesteia a fost creat de către desenatorul Charles Addams în anul 1993. Personajul său a fost atât de îndrăgit încât a fost preluat și adaptat într-o  mulțime de filme și serii televizate. Hai să descoperim cine sunt principalele actrițe care au jucat rolul Morticiei Addams de-a lungul timpului.

Publicat: 2 decembrie 2022, 6:00

Noul serial Wednesday a reușit să creeze o bază impresionantă de fani. Astfel în atenția publicului a reintrat și personajul Morticiei. Această femeie misterioasă a reușit să impresioneze publicul larg de-a lungul timpului. Actrițe celebre au interpretat-o și i-au oferit o  notă aparte.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Actrițe care au jucat-o pe Morticia Addams de-a lungul timpului

Morticia a apărut pentru prima dată într-o serie de desene care erau publicate în ziarul The New Yorker.

Morticia Addams este un personaj cu totul deosebit. Personajul său a evoluat de-a lungu timpului, iar povestea sa s-a schimbat de la o decadă la alta. Inițial, Morticia a avut alături de Gomez trei copii, Wednesday, Pugsley și Pubert Addams.

Vezi mai multe imagini în Galeria Foto!

Wednesday interpretată de Jenna Ortega într-o scenă din serialul Netflix
Jenna Ortega s-a bucurat să o poată interpreta pe Wednesday Addams / Profimedia Images
Reclamă

Morticia era portretizată asemenea unei vrăjitoare. Ea a fost imaginată ca o femeie înaltă, foarte slabă, cu pielea pală și cu părul negru. Desigur, ținuta sa trebuia să fie întotdeauna neagră.  

De-a lungul timpului personajul din benzile desenate a fost adaptat seriilor televizate. Prima actriță care a interpretat-o pe Morticia a fost Carolyn Jones, în seria Halloween with the New Addams Family. A urmat apoi interpretarea actriței Anjelica Huston în filmul celebru The Addams Family.

Daryl Hannah a jucat-o pe Morticia în filmul din 1998, Addams Family Reunion. Ellie Harvie a interpretat-o pe Morticia în seria The New Addams Family.

Reclamă

În prima serie animată, vocea Morticiei a fost făcută de Janet Waldo. Seria animată a apărut în anul 1973. Cea mai recentă interpretare a personajului Morticia îi aparține actriței Catherine Zeta-Jones. Aceasta a jucat-o pe Morticia în seria Wednesday.

Carolyn Jones

Carolyn Jones a fost prima actriță care a interpretat-o pe Morticia Addams. În luna septembrie a anului 1966 a fost lansată seria televizată The Addams Family.

După ce publicul a fost câștigat de desenele publicate în ziarul The New Yorker, fanii s-au bucurat să-și vadă personajele favorite în realitate.

Carolyn Jones în rolul Morticiei Addams
Carolyn Jones a fost prima actriță care a interpretat-o pe Morticia Addams / Profimedia Images

Producătorul seriei a decis cine va juca rolul emblematic al Morticiei Addams. Carolyn Jones reprezenta la acel moment imaginea ideală a unei ”femme fatale”. Carolyn Jones a rămas cunoscută pentru interpretarea pe care a avut-o în seria de succes The Addams Family.

Anjelica Huston

La aproape 30 de ani de la lansarea primei serii televizate, producătorii au decis că este momentul ca Morticia Addams să se întoarcă în atenția publicului. De data aceasta a fost interpretată de actrița Anjelica Huston în filmul The Addams Family din 1991.

Anjelica Huston în rolul Mortieiei Addams alături de Gomez în filmul The Addams Family
Transformarea actriței Anjelica Huston în Morticia Addams a fost mult mai dramatică / Profimedia Images

Regizorul Barry Sonnenfeld și-a dorit să readucă personajul în atenția publicului. Transformarea actriței Anjelica Huston în Morticia Addams a fost mult mai dramatică față de prima interpretare a personajului.

Conform publicației Vogue, pomeții actriței erau lipiți cu bandă adezivă pentru a fi ridicați și a arăta mai mult ca personajul macabru pe care îl avea de interpretat. Anjelica a purtat inclusiv o perucă neagră pentru un efect mult mai dramatic al personajului său.

Daryl Hannah

The Addams Family: The Reunion rămâne unul dintre produsele culturale clasice ale Statelor Unite ale Americii. Tim Curry a fost cel care l-a jucat pe Gomez Addams, în timp ce Daryl Hannah a jucat-o pe Morticia Gomez. Interpretarea sa a fost mult mai senzuală față de cea a predecesoarei sale.

Deși această versiune a Familiei Adams a fost mai puțin cunoscută, Daryl Hannah a fost cea care a rămas în memoria fanilor ca Morticia Addams.

Ellie Harvie

Ellie Harvie s-a transformat în Morticia Addams în serie The New Addams Family. Ellie a avut o interpretare cu totul diferit de celelalte actrițe care au portretizat-o pe Morticia.

Deși seria nu a avut un succes la fel de mare ca celelalte, actrița s-a bucurat de recunoașterea pe care a primit-o. De altfel, Ellie a preferat o abordare mult mai comică a personajului său, spre deosebire de actrițele anterioare.

Catherine Zeta-Jones

Catherine Zeta-Jones este cea mai recentă surpriză pentru fanii Morticiei Addams. Actrița s-a transformat în Morticia în cadrul serialului de succes Wednesday. Vedeta apare pe parcursul celor opt episoade ca mama grijulie a personajului Wednesday Addams. Noul serial a fost filmat în România, iar platurile de filmare pot fi vizitate.

Catherine Zeta-Jones în rolul Morticie Addams
Catherine Zeta-Jones este cea mai recentă surpriză pentru fanii Morticiei Addams / Profimedia Images

Interpretarea sa este unică, iar fanii observă o schimbare în ceea ce privește dezvoltarea personajului Morticia de-a lungul timpului. Deși a evoluat din multe puncte de vedere, imaginea sa misterioasă rămâne un motiv recurent în toate seriile televizate în care este redată. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
icon
Ioana State fotografiată în timp ce stă pe canapea la interviul echipei CaTine.ro
CaTine
Ioana State, sinceră și relaxată: „Nu depinde starea mea de fericire de numărul de kilograme pe care îl am”
Alegem de fiecare dată femei puternice, inteligente și sincere care să-și împărtășească poveștile de viață cu cititoarele noastre. De data aceasta am stat la povești cu Ioana State. Ioana ne-a povestit mai multe despre...
2
Dulceață din nectarine, fără zahăr
Timp liber
Ce îndulcitor poți folosi când faci dulceață. Cu ce poți înlocui zahărul
Există un ingredient cheie care face ca gemul cumpărat din magazin să nu fie benefic sănătății organismului tău: zahărul rafinat. De aceea, specialiștii au venit cu o soluție. Află ce îndulcitor poți folosi când...
3
Cuplu care zâmbește în fața camerei pe un fundal deschis la culoare
Horoscop
Horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024. Vezi ce spun astrele despre zodii
Nativii vor avea parte de schimbări și acestea se vor vedea cu ochiul liber. Citește horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024 și vezi despre ce este vorba. Cei mai curajoși vor...
4
Borcan cu castraveți murați la soare
Rețete
Castraveți murați la soare. Rețetă simplă și rapidă
Acești castraveți murați la soare sunt un tip de murături fermentate natural, care se pregătesc în special în timpul verii. Castraveții sunt puși în saramură și lăsați la soare pentru a fermenta, ceea ce...
5
Mai multe cifre care se află pe fundalul unui apus de soare peste mare
Horoscop
Vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Ce spun specialiștii
Numerologii spun că cifrele îți pot da multe indicii despre modul în care poate arăta viața ta. Descoperă vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Află ce spun specialiștii despre...
PARTENERI
×