Reclamă

Actrițe care au jucat rolul Morticiei Addams de-a lungul timpului. Cine sunt femeile care s-au transformat în personajul misterios

Morticia Addams este un personaj emblematic pentru seria The Addams Family. Caracterul acesteia a fost creat de către desenatorul Charles Addams în anul 1993. Personajul său a fost atât de îndrăgit încât a fost preluat și adaptat într-o  mulțime de filme și serii televizate. Hai să descoperim cine sunt principalele actrițe care au jucat rolul Morticiei Addams de-a lungul timpului.

Publicat: 2 decembrie 2022, 6:00

Noul serial Wednesday a reușit să creeze o bază impresionantă de fani. Astfel în atenția publicului a reintrat și personajul Morticiei. Această femeie misterioasă a reușit să impresioneze publicul larg de-a lungul timpului. Actrițe celebre au interpretat-o și i-au oferit o  notă aparte.

Actrițe care au jucat-o pe Morticia Addams de-a lungul timpului

Morticia a apărut pentru prima dată într-o serie de desene care erau publicate în ziarul The New Yorker.

Morticia Addams este un personaj cu totul deosebit. Personajul său a evoluat de-a lungu timpului, iar povestea sa s-a schimbat de la o decadă la alta. Inițial, Morticia a avut alături de Gomez trei copii, Wednesday, Pugsley și Pubert Addams.

Vezi mai multe imagini în Galeria Foto!

Wednesday interpretată de Jenna Ortega într-o scenă din serialul Netflix
Jenna Ortega s-a bucurat să o poată interpreta pe Wednesday Addams / Profimedia Images
Reclamă

Morticia era portretizată asemenea unei vrăjitoare. Ea a fost imaginată ca o femeie înaltă, foarte slabă, cu pielea pală și cu părul negru. Desigur, ținuta sa trebuia să fie întotdeauna neagră.  

De-a lungul timpului personajul din benzile desenate a fost adaptat seriilor televizate. Prima actriță care a interpretat-o pe Morticia a fost Carolyn Jones, în seria Halloween with the New Addams Family. A urmat apoi interpretarea actriței Anjelica Huston în filmul celebru The Addams Family.

Daryl Hannah a jucat-o pe Morticia în filmul din 1998, Addams Family Reunion. Ellie Harvie a interpretat-o pe Morticia în seria The New Addams Family.

Reclamă

În prima serie animată, vocea Morticiei a fost făcută de Janet Waldo. Seria animată a apărut în anul 1973. Cea mai recentă interpretare a personajului Morticia îi aparține actriței Catherine Zeta-Jones. Aceasta a jucat-o pe Morticia în seria Wednesday.

Carolyn Jones

Carolyn Jones a fost prima actriță care a interpretat-o pe Morticia Addams. În luna septembrie a anului 1966 a fost lansată seria televizată The Addams Family.

După ce publicul a fost câștigat de desenele publicate în ziarul The New Yorker, fanii s-au bucurat să-și vadă personajele favorite în realitate.

Carolyn Jones în rolul Morticiei Addams
Carolyn Jones a fost prima actriță care a interpretat-o pe Morticia Addams / Profimedia Images

Producătorul seriei a decis cine va juca rolul emblematic al Morticiei Addams. Carolyn Jones reprezenta la acel moment imaginea ideală a unei ”femme fatale”. Carolyn Jones a rămas cunoscută pentru interpretarea pe care a avut-o în seria de succes The Addams Family.

Anjelica Huston

La aproape 30 de ani de la lansarea primei serii televizate, producătorii au decis că este momentul ca Morticia Addams să se întoarcă în atenția publicului. De data aceasta a fost interpretată de actrița Anjelica Huston în filmul The Addams Family din 1991.

Anjelica Huston în rolul Mortieiei Addams alături de Gomez în filmul The Addams Family
Transformarea actriței Anjelica Huston în Morticia Addams a fost mult mai dramatică / Profimedia Images

Regizorul Barry Sonnenfeld și-a dorit să readucă personajul în atenția publicului. Transformarea actriței Anjelica Huston în Morticia Addams a fost mult mai dramatică față de prima interpretare a personajului.

Conform publicației Vogue, pomeții actriței erau lipiți cu bandă adezivă pentru a fi ridicați și a arăta mai mult ca personajul macabru pe care îl avea de interpretat. Anjelica a purtat inclusiv o perucă neagră pentru un efect mult mai dramatic al personajului său.

Daryl Hannah

The Addams Family: The Reunion rămâne unul dintre produsele culturale clasice ale Statelor Unite ale Americii. Tim Curry a fost cel care l-a jucat pe Gomez Addams, în timp ce Daryl Hannah a jucat-o pe Morticia Gomez. Interpretarea sa a fost mult mai senzuală față de cea a predecesoarei sale.

Deși această versiune a Familiei Adams a fost mai puțin cunoscută, Daryl Hannah a fost cea care a rămas în memoria fanilor ca Morticia Addams.

Ellie Harvie

Ellie Harvie s-a transformat în Morticia Addams în serie The New Addams Family. Ellie a avut o interpretare cu totul diferit de celelalte actrițe care au portretizat-o pe Morticia.

Deși seria nu a avut un succes la fel de mare ca celelalte, actrița s-a bucurat de recunoașterea pe care a primit-o. De altfel, Ellie a preferat o abordare mult mai comică a personajului său, spre deosebire de actrițele anterioare.

Catherine Zeta-Jones

Catherine Zeta-Jones este cea mai recentă surpriză pentru fanii Morticiei Addams. Actrița s-a transformat în Morticia în cadrul serialului de succes Wednesday. Vedeta apare pe parcursul celor opt episoade ca mama grijulie a personajului Wednesday Addams. Noul serial a fost filmat în România, iar platurile de filmare pot fi vizitate.

Catherine Zeta-Jones în rolul Morticie Addams
Catherine Zeta-Jones este cea mai recentă surpriză pentru fanii Morticiei Addams / Profimedia Images

Interpretarea sa este unică, iar fanii observă o schimbare în ceea ce privește dezvoltarea personajului Morticia de-a lungul timpului. Deși a evoluat din multe puncte de vedere, imaginea sa misterioasă rămâne un motiv recurent în toate seriile televizate în care este redată. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă, îmbrăcată într-un costum de zână rea
Horoscop
Zodii care își doresc mereu răzbunare. Nu uită și nu iartă nimic
S-ar putea să fii surprinsă să afli că unele semne zodiacale se mulțumesc să lase lucrurile să meargă mai departe, fără a dori să le facă rău celor care le-au rănit. Apoi sunt cei...
2
Un bărbat și o femeie sunt îndrăgostiți și stau pe malul apei în timp ce peste ei se formează harta astrală a nativilor din zodiac
Horoscop
Zodiile care își găsesc iubirea târziu în viață. 5 nativi care află târziu cine le este perechea
Află care sunt zodiile care își găsesc iubirea târziu în viață, chiar dacă sunt persoane tandre. Anumiți nativii din zodiac se tem de angajamente, căsătorii sau pur și simplu să se îndrăgostească. Din acest...
3
O femeie frumoasă cu părul alb care stă în fața unui birou
Frumusețe
Modalități de stilizare a părului alb. Care sunt sfaturile specialiștilor în frumusețe
Părul alb poate arăta incredibil dacă este aranjat corespunzător. Specialiștii în frumusețe îți vin în ajutor și îți oferă câteva trucuri utile. Iată câteva modalități de stilizare a părului alb. În felul acesta te...
4
Kate Middleton și Prințul William, la un eveniment cu reprezentanții BAFTA, în ținute elegante
Divertisment
Kate Middleton a apărut într-un costum roșu, cu pantaloni. Prințul și Prințesa de Wales au mers la o întâlnire cu reprezentanții BAFTA
Kate Middleton a apărut într-un costum roșu, cu pantaloni. Prințul și Prințesa de Wales au mers la o întâlnire cu reprezentanții BAFTA. Acest eveniment a fost organizat înainte de lansarea campaniei lui Kate, „Shaping...
5
O femeie frumoasă care paortă ochelari și zâmbește pentru a ilustra care este coafura sexy care te ajută să pari mai tânără dacă ai peste 40 de ani
Frumusețe
Coafura sexy care te ajută să pari mai tânără dacă ai peste 40 de ani. Care este principala alegere a stiliștilor în 2023
Stiliștii au dezvăluit care este coafura sexy care te ajută să pari mai tânără dacă ai peste 40 de ani. Aceasta este principala alegere a specialiștilor în frumusețe în anul 2023 pentru clientele lor....
PARTENERI
×