Reclamă

Alec Baldwin pledează nevinovat pentru acuzația de omor prin imprundență. Actorul se confruntă cu alte probleme legate de împușcătura mortală de la filmările Rust

Alec Baldwin pledează nevinovat pentru acuzația de omor prin imprundență. Actorul se confruntă cu alte probleme legate de împușcătura mortală de la filmările Rust. Deși incidentul tragic a avut loc în 2021, acuzațiile au fost anulate în aprilie 2023, iar acum s-au reluat.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 1 februarie 2024, 13:06

Alec Baldwin a pledat nevinovat pentru o nouă acuzație de omor prin imprundență în legătură cu împușcătura din 2021 de pe platourile de filmare Rust.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alec Baldwin pledează nevinovat pentru acuzația de omor prin imprundență

Baldwin, în vârstă de 65 de ani, și-a depus pledoaria recent. Actorul a renunțat la dreptul de a avea o audiere în judecată, potrivit documentelor din New Mexico. El a depus documentele la tribunalul Santa Fe cu o zi înainte de audierea programată. El a fost inculpat de un juriu din New Mexico pentru a doua oară pe 19 ianuarie. Acuzația a fost făcută în legătură cu împușcătura pe care a provocat-o.

Potrivit documentelor instanței, Baldwin a fost eliberat pe baza recunoașterii sale personale. Ca parte a condițiilor eliberării sale, Baldwin trebuie să se supună tuturor legilor locale, statale și federale. El nu trebuie să nu dețină o armă de foc sau o armă periculoasă. Nu are voie să consume droguri sau alcool și nici să părăsească țara fără permisiunea scrisă a instanței.

Alec Baldwin, cu mâncare în mână, pe platourile de filmare ale producției Rust
Alec Baldwin a reluat filmările pentru „Rust” / Profimedia Images

Instanța i-a permis să promovez filmul Rust, dar el nu poate discuta despre accident cu nimeni din producție care ar putea depune mărturie.

Reclamă

Actorul a fost acuzat anterior de omor prin imprudență în ianuarie 2023, înainte ca dosarul penal împotriva sa să fie amânat. Acum se confruntă cu acuzații de ucidere din culpă involuntară (utilizarea neglijentă a unei arme de foc) sau, alternativ, de omor involuntar (fără precauția sau circumspecția cuvenită).

Ce pedeapsă riscă actorul Alec Baldwin dacă este găsit vinovat

Alec Baldwin ar putea risca până la 18 luni de închisoare dacă va fi condamnat în baza acestei noi acuzații, conform legii New Mexico. Avocații actorului, Alex Spiro și Luke Nikas de la Quinn Emanuel, au spus anterior: „Așteptăm cu nerăbdare ziua noastră în instanță”, ca răspuns la rechizitoriul său din 19 ianuarie.

Reclamă

Actorul ținea în mână un pistol de recuzită în 2021 pe platourile de filmare ale Western Rust. Glonțul care a ieșit a ucis pe directorul de imagine Halyna Hutchins și l-a rănit pe regizorul Joel Souza.

Baldwin a susținut în repetate rânduri că nu știa că arma conținea un glonț adevărat și, de asemenea, a susținut că nu a apăsat pe trăgaci.

SAG-AFTRA l-a apărat public pe Baldwin după ce i-au fost depuse ultimele acuzații.

„Slujba unui actor nu este să fie expert în arme de foc sau în arme”, se spune în declarație.

„Armele de foc sunt furnizate pentru utilizare pe platoul de filmare sub îndrumarea mai multor profesioniști experți direct responsabili pentru funcționarea sigură și precisă a armei de foc.”

Care este reacția avocatului familiei Hutchins

Avocatul familiei Hutchins, Gloria Allred, a oferit un răspuns la declarația SAG-AFTRA. Ea susținea ideea că un actor nu este responsabil pentru descărcarea unei armă pe platourile de filmare, dar acesta „zboară în fața bunului simț și a legii”.

„Protocoalele de siguranță pot fi luate în considerare la proces, dar nu sunt lege”, a spus ea într-un comunicat.

„Acest rechizitoriu a fost rezultatul unei evaluări atente de către marele juriu a tuturor faptelor și a legii. Este important să se respecte decizia marelui juriu de a pune sub acuzare și să se permită sistemului de justiție penală să treacă în judecată acolo unde va fi cazul”.

Pe lângă Baldwin, armurierul Rust Hannah Gutierrez-Reed a fost acuzată anterior și ea de omor involuntar. Ea a pledat nevinovată în august și urmează să fie judecată în februarie.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×