Reclamă

Amber Heard are tulburări de personalitate legate de violență și „povești inventate”. Un psiholog clinician a evaluat-o pe fosta soție a lui Johnny Depp

Un psiholog clinician criminalist care a evaluat-o pe Amber Heard a mărturisit în instanță că a diagnosticat-o pe actriță cu tulburare de personalitate limită și tulburare de personalitate histrionică. Cu alte cuvinte, Amber Heard are tulburări de personalitate legate de violență și „povești inventate”.

Publicat: 28 aprilie 2022, 8:04

Rezultatele primite de Heard la testele psihologice profesionale au fost asociate comportamentul unor cu oameni "plini de furie" și "sofisticați din punct de vedere social", a spus Shannon Curry, psiholog, scrie Insider.com.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Acești oameni ar putea avea acea furie care îi face să explodeze uneori”, a spus Curry. „Ei tind să fie pasivi-agresivi. Pot fi auto-indulgenți, foarte egocentrici. Ar putea folosi tactici de manipulare pentru a încerca să-și satisfacă nevoile. Au foarte mare nevoie de atenție, acceptare, aprobare”.

Pe de altă parte, actorul vrea să dea cărțile pe față și a spus când s-a deteriorat relația lor.

Amber Heard are tulburări de personalitate

Curry a fost chemată în tribuna martorilor de către avocații lui Johnny Depp, care o dă în judecată pe Heard. El susține că Heard l-a defăimat când s-a descris ca fiind o victimă a violenței domestice în 2018. O caracterizare pe care Depp o neagă. Procesul său mai susține că Heard l-a abuzat fizic și verbal pe parcursul relației lor până la divorțul din 2016. Heard și-a dublat acuzațiile cu un contraproces.

Înainte de proces, un alt psiholog o diagnosticase pe Heard cu tulburare de stres post-traumatic. Ea a spus că este din cauza relației sale cu Depp. După ce Heard a dezvăluit evaluarea în dosarele instanței, avocații lui Depp l-au convins pe judecătorul care se ocupă de caz să le permită să o rețină pe Curry pentru o evaluare separată.

Reclamă

Curry a evaluat-o pe Heard timp de 12 ore în decembrie, în două zile consecutive. Acesta a analizat înregistrările anterioare ale tratamentului, înregistrările și alte documente furnizate de avocații ei, a spus ea. Curry a spus că Heard „nu a avut PTSD” și părea că se folosește de orice „exagerând enorm”.

„Ea a spus inițial: „Da, am 19 din cele 20 de simptome”. Acest lucru nu este tipic. Chiar și pentru cineva cu cea mai invalidantă formă de PTSD”, a spus Curry în boxa matorilor de la tribunalul din Fairfax, Virginia, unde are loc procesul. „Când în cele din urmă am renunțat, au rămas trei simptome”.

Acesta a spus că Amber Heard are tulburări de personalitate. „Rezultatele evaluării dnei Heard au susținut două diagnostice: tulburarea de personalitate și tulburarea de personalitate histrionică”, a spus Curry.

Reclamă

Amber Heard se teme de abandon

Evaluările, a spus Curry, au implicat analizarea vieții de acasă a lui Heard, relația ei cu familia, despre care Heard a spus că a implicat abuz, viața școlară, prietenii, istoricul carierei și alte relații personale.

Printre testele pe care le-a folosit a fost Minnesota Multiphasic Personality Inventory, cunoscut sub numele de MMPI-2. Este folosit pentru a diagnostica tulburările de personalitate.

Curry a spus că a pregătit o interpretare de 25 de pagini în urma testului. Ea a concluzionat că Heard a avut „un mod foarte sofisticat de a minimiza orice probleme personale”, având în același timp „multă ostilitate interioară” și exteriorizarea vina.

Cum a fost evaluat comportamentul lui Heard

Tulburarea de personalitate borderline, a spus Curry, este o tulburare de „instabilitate” în relațiile personale, emoții și sentimentul de sine al unei persoane. Un factor determinant, a spus ea, este „teroarea de bază a abandonului”.

„Când cineva se teme să nu fie abandonat de partenerul său sau de oricine altcineva din mediul său și are această tulburare. Va face încercări disperate de a preveni acest lucru”, a spus Curry. „Și acele încercări disperate ar putea fi agresiune fizică”.

Ea a adăugat că tulburarea de personalitate limită a fost „un factor predictiv pentru femeile care pun în aplicare violența împotriva partenerului lor”.

„Dacă partenerul lor dorește să obțină spațiu, de multe ori, va fi abuziv față de el”, a spus Curry. „Uneori, îi vor împiedica fizic să plece și se vor răni în acest fel”.

Persoanele cu această tulburare pot exprima „furie explozivă” într-un mod care poate fi „obositor pentru partenerii lor”.

„Adeseori, partenerii lor vor încerca să-i facă fericiți la început. Să le permită cu adevărat să fie un sac de box, gândindu-se că pot rezolva cumva această problemă. Că într-un fel pot face asta mai bine”, a spus Curry. „Și în cele din urmă, pur și simplu îi copleșește”.

Johnny Depp, cu părul prins, la ieșirea dintr-un tribunal, după procesul cu Amber Heard
Johnny Depp a depus mărturie la propriul său proces purtat împotriva fostei sale soții Amber Heard / Getty Images

Ce a spus consilierul matriomonial despre Amber Heard

Evaluarea lui Curry seamănă cu mărturia lui Laurel Anderson, un terapeut care a supravegheat sesiunile de consiliere matrimonială dintre Depp și Heard. Anderson a spus mai devreme în cadrul procesului că Heard domina conversațiile și avea abilități slabe de ascultare.

Relația lui Depp cu Heard, a spus Anderson, a declanșat „abuz reciproc” în rândul cuplului. Anderson a adăugat că Heard i-a spus că „a intensificat” argumentele împotriva violenței când îi era teamă că Depp o va părăsi. Alți martori au spus că au văzut-o uneori pe Heard agățându-se fizic de Depp când a încercat să renunțe.

„Veți vedea o mare parte din această escaladare a comportamentului bizar”, a spus Curry la tribunal. „Pot reacționa violent. Pot reacționa agresiv. Adesea își vor împiedica fizic partenerul să plece”.

„S-ar putea să preia rolul de victimă sau cel de prințesă și chiar să inventeze povești”.
Depp a mărturisit la începutul procesului că plănuia să o părăsească Heard, după ani de lupte constante, după moartea mamei sale. Heard a crezut că prin obținerea unui ordin de restricție care includea fotografii cu fața ei învinețită, într-un incident pe care l-a pus pe seama lui Depp, îl va împiedica să o părăsească. Depp și angajații săi au mărturisit că tot incidentul a fost fabricat.

Amber Heard suferă de tulburare de personalitate limită

Potrivit lui Curry, persoanele cu tulburare de personalitate limită deseori „proclamă amenințări folosind sistemul juridic” atunci când sunt amenințate cu abandonul.

„Ar putea spune că vor depune un ordin de restricție sau vor pretinde abuz, sau ar putea face aceste lucruri, pentru a încerca, în esență, să-și împiedice partenerul să plece”, a spus Curry. „În acest moment, ei nu se gândesc în mod conștient Ei doar se gândesc că nu suportă asta, că își urăsc partenerul”.

Curry a adăugat: „Au trecut de la idealizare la devalorizare bruscă din cauza rănii. Și vor face orice pentru a exprima acea mare furie”

Psihologul a mai spus că Heard a abordat evaluarea ei într-un mod care a minimizat problemele ei psihologice.

„Ea a abordat-o într-o manieră care a minimizat foarte clar orice disfuncție psihologică. Nu doar atât, ci s-a prezentat într-adevăr ca fiind fără probleme”, a spus Curry. „Și ea a făcut acest lucru într-un mod foarte sofisticat, nu evident, răspunzând la întrebări pe care majoritatea oamenilor ar putea să nu observe”.

Care au fost rezultatele testelor psihologice

Testul MMPI al lui Heard a produs un „tip de cod” asociat cu „cruzimea”, a spus Curry, precum și oameni care „căută foarte mult atenția” și sunt „dispuse să exteriorizeze vina, până la un punct în care nu este clar dacă pot chiar să recunoască ei înșiși că au responsabilitatea”.

Curry a spus că rezultatele au demonstrat că Heard se poate vedea pe ea însăși ca un „răzbunător împotriva nedreptății”, fără să-și vadă propriile greșeli.

„Au capacitatea de a-și oferi unele dintre defectele lor, dar numai pe cele la care oamenii se pot relaționa ușor”, a spus ea. „Și astfel se pot prezenta ca fiind foarte corecți și echilibrați. De fapt, ei ar putea să-i judece foarte mult pe ceilalți și să nu conștientizeze problemele în comportamentul lor”.

Înainte ca Depp să-și termine mărturia luni, el a spus că Heard era geloasă pe prietenia lui cu Paul Bettany. Actorul a fost o amenințare atât de mare pentru Heard, a spus Depp, încât odată l-a făcut să plângă pe fiul vitreg al lui Bettany, în vârstă de 18 ani, într-o ceartă.

Persoanele cu tulburare de personalitate histrionică, a spus Curry, vor adesea să fie în centrul atenției. Chiar și atunci când au puțin de spus. Când văd că atenția oamenilor din jurul lor scade, ei pot inventa povești, a spus Curry.

„S-ar putea să preia rolul de victimă sau de prințesă și chiar să inventeze povești”, a spus Curry. „Uneori, acestea sunt pentru a întări rolul de victimă. Uneori, acele povești sunt doar pentru a le face să pară mai interesante sau mai realizate în mintea lor. Cred că astfel încât să poată obține respect și atenție în acest fel”.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
3
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
4
Cara Delevingne, într-o ținută casual, pe stradă
Divertisment
Casa i-a fost distrusă de incendiu și acum a fost fotografiată așa. Vedeta care pare foarte afectată de eveniment
Casa i-a fost distrusă de incendiu și acum a fost fotografiată așa. Cara Delevingne pare foarte afectată de eveniment. Fotografii au surprins-o în timp ce ieșea de la o clasă de Pilates. Modelul și...
5
Jonah Hill, imagine din tinerețe, dintrun film
Divertisment
Jonah Hill e aproape de nerecunoscut pe placa de surf. Actorul a slăbit enorm, iar acum face mult sport
Jonah Hill e aproape de nerecunoscut pe placa de surf. Actorul a slăbit enorm, iar acum face mult sport. Fotografii au stat pe urmele lui și l-au pozat din toate unghiurile. Jonah Hill a...
PARTENERI
×