Reclamă

Ashton Kutcher suferă de o boală autoimună rară: „Sunt norocos că sunt în viață”

Ashton Kutcher suferă de o boală autoimună rară. Actorul a declarat recent că se simte bine și că este foarte norocos că a scăpat cu viață. Boala de care suferă l-a lăsat incapabil să meargă, să vadă sau să audă.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 9 august 2022, 14:10 / Actualizat: 10 august 2022, 9:53

Actorul american este mai fericit ca niciodată alături de soția sa, Mila Kunis. Cu toate acestea, el a trecut prin clipe de coșmar după ce a fost diagnosticat cu boala autoimună vasculita. Acesta a vorbit recent despre momentul care i-a schimbat complet viața.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ashton Kutcher suferă de o boală autoimună rară

Ashton Kutcher a povestit mai multe despre viața sa într-un episod din Running Wild with Bear Grylls. Acesta nu s-a temut să recunoască faptul că a fost într-o ipostază dramatică în urmă cu doi ani. Actorul în vârstă de 44 de ani spune că viața sa s-a schimbat complet după ce a ajuns de urgență la spital.

Vezi mai multe imagini cu Ashton Kutcher în Galeria Foto!

”Am avut această formă foarte ciudată și rară de vasculită. Vasculita aceasta mi-a afectat vedere, auzul și mi-a pus probleme locomotorii, îmi pierdeam foarte ușor echilibrul.”

Reclamă

”Mi-a luat mult timp până mi-am revenit. Nu apreciezi lucrurile acestea mărunte până nu rămâi fără ele. Nu conștientizezi cât de importante sunt până nu ști dacă vei mai putea spune că o să vezi din nou. Nu ști dacă o să mai auzi sau dacă o să mai mergi vreodată”.

Procesul de recuperare a fost unul lung și anevoios. Ashton Kutcher suferă de o boală autoimună rară și a avut nevoie de mai bine de un an pentru a se pune din nou pe picioare. Un alt exemplu de tărie de caracter este reprezentat de Aleema Ali. Tânăra care a trecut printr-un incident tragic este acum  inspirație pentru generația sa.

Ashton Kutcher se declară a fi un bărbat norocos deoarece este încă în viață. Pentru el acest lucru este cel mai important. Potrivit DailyMail, Kutcher a învățat ”cum să navigheze printre problemele sale” după ce a fost diagnosticat cu vasculită. Acesta vede viața cu alți ochi și se bucură mai mult de fiecare lucru mărunt.

Reclamă

Ce este vasculita, boala de care suferă Ashton Kutcher 

Ashton Kutcher suferă de o boală autoimună rară pe nume vasculită. Aceasta presupune inflamarea vaselor de sânge. În urma inflamării apare îngroșarea pereților vaselor de sânge. Astfel, în urma acestui proces, vasele de sânge care sunt afectate se îngustează tot mai mult și duc la scăderea circulației sângelui.

În momentul în care circulația sângelui are de suferit apar tot felul de probleme grave la nivelul organelor interne. De exemplu pot apărea în timp leziuni ale organelor și are țesuturilor. Vasculita poate fi cauzată de infecții în urma cărora bacteriile sau virusurile au intrat direct în peretele vasului de sânge.

Alte tipuri ale acestei boli autoimune pot fi cauzate de o reacție alergică la un medicament sau un produs anume. Multe din cauzele apariției vasculitei rămân până în prezent necunoscute. Sistemul imunitar atacă vasele de sânge sănătoase și acest proces duce la inflamarea lor.

Vasculita joacă un rol critic când vine vorba de afectarea țesuturilor și a organelor. Până în prezent se găsesc peste 20 de tulburări diferite care sunt clasificate drept vasculită.

Diagnosticul se pune destul de dificil, iar tratarea presupune un proces de durată. Bolile vasculitice reprezintă în fond tulburări destul de grave. Tratamentul este decis de către medicul specialist în funcție de gravitatea problemei pacientului.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și levitează într-o pădure cu copaci cu flori roz
Horoscop
Zodii care nu iartă cu ușurință. Nativii care au o latură dușmănoasă
Există unele zodii care nu iartă cu ușurință. Acești nativi au o latură dușmănoasă pe care nu o lasă la vedere de la prima întâlnire. Sunt zodii răzbunătoare, care se pot preface că au...
2
JLo, fotografiată în timp ce deschide ușa unui studio de dans
Divertisment
Jennifer Lopez a fost fotografiată în timp ce se îndreaptă către un studio de dans. Vedeta a anulat mai multe spectacole fără nicio explicație
Jennifer Lopez a fost fotografiată în timp ce se îndreaptă către un studio de dans. Vedeta a anulat mai multe spectacole fără nicio explicație. Acum, ea părea destul de abătută, iar gesturile ei către...
3
Kristen Stewart, într-o ținută din sacou și fustă, pe covorul roșu
Divertisment
Kristen Stewart a fost văzută în lenjerie intimă și tocuri înalte pe stradă. Actrița a avut o apariție îndrăzneață în New York
Kristen Stewart a fost văzută în lenjerie intimă și tocuri înalte pe stradă. Actrița a avut o apariție îndrăzneață în New York. Ea și-a etalat silueta într-unul dintre cele mai sexy look-uri de până...
4
Kate Middleton, într-o ținută de culoare negră, cu o pălărie cu boruri mari
Divertisment
De câte ori și-a cerut Familia Regală Britanică scuze în mod public. Cel mai recent a făcut-o Kate Middleton
De câte ori și-a cerut Familia Regală Britanică scuze în mod public a fost dezvăluit. Se știe că membrii regali au anumite obiceiuri și tradiții pe care le respectă și cu greu li se...
5
Porții de plăcintă cu brânză și urzici pe o farfurie, alături de roșii proaspete, urzici și o sticlă cu ulei
Rețete
Plăcintă cu brânză și urzici. Rețeta vedetă a primăverii
Dacă îți plac urzicile și ți-ai propus să le incluzi în cât mai multe preparate culinare, încercă și rețeta de plăcintă cu brânză și urzici. Este una dintre rețetele vedetă ale primăverii. Poți prepara...
PARTENERI
×