Reclamă

Ashton Kutcher suferă de o boală autoimună rară: „Sunt norocos că sunt în viață”

Ashton Kutcher suferă de o boală autoimună rară. Actorul a declarat recent că se simte bine și că este foarte norocos că a scăpat cu viață. Boala de care suferă l-a lăsat incapabil să meargă, să vadă sau să audă.

Avatar photo
Beatrice Ioana
Publicat: 9 august 2022, 14:10 / Actualizat: 10 august 2022, 9:53

Actorul american este mai fericit ca niciodată alături de soția sa, Mila Kunis. Cu toate acestea, el a trecut prin clipe de coșmar după ce a fost diagnosticat cu boala autoimună vasculita. Acesta a vorbit recent despre momentul care i-a schimbat complet viața.

Ashton Kutcher suferă de o boală autoimună rară

Ashton Kutcher a povestit mai multe despre viața sa într-un episod din Running Wild with Bear Grylls. Acesta nu s-a temut să recunoască faptul că a fost într-o ipostază dramatică în urmă cu doi ani. Actorul în vârstă de 44 de ani spune că viața sa s-a schimbat complet după ce a ajuns de urgență la spital.

Vezi mai multe imagini cu Ashton Kutcher în Galeria Foto!

”Am avut această formă foarte ciudată și rară de vasculită. Vasculita aceasta mi-a afectat vedere, auzul și mi-a pus probleme locomotorii, îmi pierdeam foarte ușor echilibrul.”

Reclamă

”Mi-a luat mult timp până mi-am revenit. Nu apreciezi lucrurile acestea mărunte până nu rămâi fără ele. Nu conștientizezi cât de importante sunt până nu ști dacă vei mai putea spune că o să vezi din nou. Nu ști dacă o să mai auzi sau dacă o să mai mergi vreodată”.

Procesul de recuperare a fost unul lung și anevoios. Ashton Kutcher suferă de o boală autoimună rară și a avut nevoie de mai bine de un an pentru a se pune din nou pe picioare. Un alt exemplu de tărie de caracter este reprezentat de Aleema Ali. Tânăra care a trecut printr-un incident tragic este acum  inspirație pentru generația sa.

Ashton Kutcher se declară a fi un bărbat norocos deoarece este încă în viață. Pentru el acest lucru este cel mai important. Potrivit DailyMail, Kutcher a învățat ”cum să navigheze printre problemele sale” după ce a fost diagnosticat cu vasculită. Acesta vede viața cu alți ochi și se bucură mai mult de fiecare lucru mărunt.

Reclamă

Ce este vasculita, boala de care suferă Ashton Kutcher 

Ashton Kutcher suferă de o boală autoimună rară pe nume vasculită. Aceasta presupune inflamarea vaselor de sânge. În urma inflamării apare îngroșarea pereților vaselor de sânge. Astfel, în urma acestui proces, vasele de sânge care sunt afectate se îngustează tot mai mult și duc la scăderea circulației sângelui.

În momentul în care circulația sângelui are de suferit apar tot felul de probleme grave la nivelul organelor interne. De exemplu pot apărea în timp leziuni ale organelor și are țesuturilor. Vasculita poate fi cauzată de infecții în urma cărora bacteriile sau virusurile au intrat direct în peretele vasului de sânge.

Alte tipuri ale acestei boli autoimune pot fi cauzate de o reacție alergică la un medicament sau un produs anume. Multe din cauzele apariției vasculitei rămân până în prezent necunoscute. Sistemul imunitar atacă vasele de sânge sănătoase și acest proces duce la inflamarea lor.

Vasculita joacă un rol critic când vine vorba de afectarea țesuturilor și a organelor. Până în prezent se găsesc peste 20 de tulburări diferite care sunt clasificate drept vasculită.

Diagnosticul se pune destul de dificil, iar tratarea presupune un proces de durată. Bolile vasculitice reprezintă în fond tulburări destul de grave. Tratamentul este decis de către medicul specialist în funcție de gravitatea problemei pacientului.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă cu părul blond care este tunsă la salon de către o altă femeie, în timp ce evită una din principalele coafuri care te îmbătrânesc
Frumusețe
Coafuri care te îmbătrânesc. Cu ce look recomandă specialiștii în frumusețe să le înlocuiești
Procesul de îmbătrânire este ceva normal și natural prin care orice persoană trece. Deși acesta este inevitabil, există anumite trucuri prin care poți ascunde semnele înaintării în vârstă. Când vine vorba de alegerea coafurii...
2
Un cuplu de iubiți care se îmbrățișează pentru a ilustra una din cele trei zodii care se îndrăgostesc pe data de 3 octombrie 2022
Horoscop
Zodii norocoase în dragoste pe data de 3 octombrie 2022. Nativii care își găsesc sufletul pereche
Astrele spun că există trei zodii cu adevărat norocoase în dragoste pe data de 3 octombrie 2022. Acești nativi au șansa să-și găsească sufletul pereche și să înceapă o frumoasă poveste de iubire. Întreaga...
3
Mercur retrograd pe un fundal închis la culoare
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 2 octombrie 2022. Ce înseamna acest aspect pentru zodii
Mercur iese din retrograd pe 2 octombrie 2022. Pe final de lună septembrie și început de lună octombrie, nativii zodiacului vor avea parte de trăiri intense, spun astrele. Anul acesta au fost anunțate patru...
4
Fată frumoasă îmbrăcată în negru înconjurată de fum roz
Horoscop
Lecții karmice pentru fiecare zodie. Ce semne îți transmit astrele
Experiențele anilor anteriori vin ca lecții karmice pentru fiecare zodie. Acestea trebuie rezolvate, rescrise și regândite pentru ca viitorul să sune cu adevărat bine. Există nativi cu mai multe învățături primite decât alții? Acest...
5
Bella Hadid a purtat o rochie unică la săptămâna modei de la Paris
Divertisment
Bella Hadid a purtat o rochie unică la Săptămâna Modei de la Paris. Ținuta a fost concepută cu doar câteva momente înainte de a defila pe podium
Bella Hadid a purtat o rochie unică la Săptămâna Modei de la Paris. Modelul a asistat la o premieră în istoria modei. Ținuta ei a fost concepută cu doar câteva momente înainte de a...
PARTENERI
×