Reclamă

Autopsia lui Matthew Perry a arătat că a murit din cauza „efectelor acute ale ketaminei”

Autopsia lui Matthew Perry a arătat că a murit din cauza „efectelor acute ale ketaminei”. Starul din „Friends” a decedat ca urmare a efectelor substanței și a înecului ulterior, a arătat un raport al autopsiei.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 16 decembrie 2023, 9:09

Raportul, publicat vineri de Biroul Medicilor Legali din Los Angeles, arată că sângele lui Perry a fost testat pozitiv pentru ketamina. Despre această substanță se știe că tratează depresia și anxietatea.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Autopsia lui Matthew Perry a dezvălui cauza decesului

„La nivelurile ridicate de ketamina găsite în mostrele sale de sânge post-mortem, principalele efecte letale ar fi atât din cauza suprastimularii cardiovasculare, cât și a depresiei”, se arată în raport. Moartea a fost considerată un accident, potrivit raportului.

Perry a fost găsit plutind cu fața în jos în piscina casei sale din Malibu pe 28 octombrie. Autoritățile au declarat la acea vreme că decesul nu a fost cauza unei greșeli sau a unui atac.

Actorul, în vârstă de 54 de ani, a fost găsit „inconștient într-un jacuzzi de sine stătător”, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Pompieri din LA pentru CNN într-o declarație la acea vreme.

Despre Perry „a fost raportat că primește terapie cu perfuzie cu ketamina pentru depresie și anxietate”. Toate aceste informații au fost scrise în raportul autopsiei.

Reclamă

Raportul explică în continuare că ketamina are utilizări medicale și chirurgicale ca anestezic. Ea este cunoscută și ca drog recreațional „în principal datorită naturii sale „disociative”, indicând deconectarea minții și a corpului. De asemenea, poate avea efecte halucinatorii și psihedelice de scurtă durată.”

Ultimul tratament cunoscut al lui Perry a fost cu o săptămână și jumătate înainte de moartea sa. Experții spun că a fost cu mult peste timpul în care ar fi putut fi încă în organismului său de la tratament.

Un asistent al actorului a găsit cadavrul lui Perry în piscină, după ce s-a întors acasă. „Asistentul a sărit în piscină. A mutat decedatul într-o poziție așezată pe trepte și a sunat la 911”, se mai spune în raport.

Reclamă

Înecul este considerat un factor care a contribuit la moartea lui Perry „din cauza probabilității de scufundare în bazin când acesta a căzut în inconștiență”, se arată în autopsie.

„Asistentul nu a raportat nicio boală recentă, băutură sau abuz de droguri”, se arată în raport.

Ce spun experții medicali despre efectele ketaminei asupra organismului

Ketamina este un medicament puternic folosit în spitale în primul rând ca anestezic. Studiile au descoperit, de asemenea, că are un efect semnificativ în tratarea depresiei severe, a anxietății și a ideii suicidare.

În 2019, Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente a aprobat esketamină. Aceasta este folosită ca spray nazal, pentru depresia rezistentă la tratament.

Experții spun că, deși nivelurile de ketamina din sistemul lui Perry au fost foarte mari, nu este clar dacă ar fi fost mortale singure.

Dr. Ed Boyer, profesor de medicină de urgență la Centrul Medical Wexner al Universității de Stat din Ohio, a spus că „concentrațiile crescute de ketamina sugerează niveluri ridicate de utilizare”.

„Având în vedere că ultima sa terapie cu ketamină a fost cu cel puțin o săptămână înainte, utilizarea abuzivă, chiar și utilizarea recreativă, nu poate fi exclusă”, a adăugat el pentru CNN.

Dr. Victor Weedn, profesor la Departamentul de Științe Criminale de la Universitatea George Washington, a spus că oamenii pot reacționa diferit la diferite niveluri de ketamina. El a mai menționat că ceasta ar putea deveni fatală din cauza efectelor sale asupra respirației.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Un copil care ține un fluture în palme
Horoscop
Cea mai norocoasă zi din această vară pentru fiecare semn zodiacal. Află când te vei bucura de succes
Vara este aproape, iar lucrurile par mai frumoase pe măsură ce ne îndreptăm atenția către următoarele luni distracție. Dacă ai căutat momentul perfect pentru a face pauză în ceea ce privește responsabilitățile și pentru...
2
Victoria Silvstedt surprinsă într-o fotografie portret la Festivalul de Film de la Cannes 2024
Divertisment
Victoria Silvstedt a fost la un pas de un accident vestimentar. Rochia îndrăzneață a lăsat multe zone la vedere
Victoria Silvstedt a fost la un pas de un accident vestimentar. Rochia îndrăzneață a artistei a lăsat multe zone la vedere. Aceasta a avut nevoie de ajutor pentru a depăși momentul jenant de pe...
3
Gavin Rossdale și Xhoana X se sărută
Divertisment
Gavin Rossdale se întâlnește cu o femeie cu 23 de ani mai tânără. Noua iubită a cântărețului seamănă cu fosta sa soție, Gwen Stefani
Gavin Rossdale se întâlnește cu o femeie cu 23 de ani mai tânără. Noua iubită a cântărețului seamănă perfect cu fosta sa soție, Gwen Stefani. Paparazzi i-au surprins pe cei doi îndrăgostiți într-o vacanță...
4
Cuplu care face sport
Sănătate
Câte zile pe săptămână e recomandat să te antrenezi. Ce spun specialiștii despre exercițiile fizice
Pentru că sezonul de plajă se apropie cu pași rapizi, mulți oameni probabil se întreabă dacă pot recupera timpul pierdut făcând exerciții fizice în fiecare zi până la vacanța de vară. Răspunsul este mai...
5
Naomi Campbell într-o fotografie portret la Festivalul de Film de la Cannes 2024
Divertisment
Naomi Campbell a întors toate privirile asupra sa la Festivalul de Film de la Cannes 2024. Modelul a purtat o rochie care nu a lăsat loc imaginației
Naomi Campbell a întors toate privirile asupra sa la Festivalul de Film de la Cannes 2024. Modelul a purtat o rochie care nu a lăsat loc imaginației. Vedeta, în vârstă de 53 de ani,...
PARTENERI
×