Reclamă

Autopsia lui Matthew Perry a arătat că a murit din cauza „efectelor acute ale ketaminei”

Autopsia lui Matthew Perry a arătat că a murit din cauza „efectelor acute ale ketaminei”. Starul din „Friends” a decedat ca urmare a efectelor substanței și a înecului ulterior, a arătat un raport al autopsiei.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 16 decembrie 2023, 9:09

Raportul, publicat vineri de Biroul Medicilor Legali din Los Angeles, arată că sângele lui Perry a fost testat pozitiv pentru ketamina. Despre această substanță se știe că tratează depresia și anxietatea.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Autopsia lui Matthew Perry a dezvălui cauza decesului

„La nivelurile ridicate de ketamina găsite în mostrele sale de sânge post-mortem, principalele efecte letale ar fi atât din cauza suprastimularii cardiovasculare, cât și a depresiei”, se arată în raport. Moartea a fost considerată un accident, potrivit raportului.

Perry a fost găsit plutind cu fața în jos în piscina casei sale din Malibu pe 28 octombrie. Autoritățile au declarat la acea vreme că decesul nu a fost cauza unei greșeli sau a unui atac.

Actorul, în vârstă de 54 de ani, a fost găsit „inconștient într-un jacuzzi de sine stătător”, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Pompieri din LA pentru CNN într-o declarație la acea vreme.

Despre Perry „a fost raportat că primește terapie cu perfuzie cu ketamina pentru depresie și anxietate”. Toate aceste informații au fost scrise în raportul autopsiei.

Reclamă

Raportul explică în continuare că ketamina are utilizări medicale și chirurgicale ca anestezic. Ea este cunoscută și ca drog recreațional „în principal datorită naturii sale „disociative”, indicând deconectarea minții și a corpului. De asemenea, poate avea efecte halucinatorii și psihedelice de scurtă durată.”

Ultimul tratament cunoscut al lui Perry a fost cu o săptămână și jumătate înainte de moartea sa. Experții spun că a fost cu mult peste timpul în care ar fi putut fi încă în organismului său de la tratament.

Un asistent al actorului a găsit cadavrul lui Perry în piscină, după ce s-a întors acasă. „Asistentul a sărit în piscină. A mutat decedatul într-o poziție așezată pe trepte și a sunat la 911”, se mai spune în raport.

Reclamă

Înecul este considerat un factor care a contribuit la moartea lui Perry „din cauza probabilității de scufundare în bazin când acesta a căzut în inconștiență”, se arată în autopsie.

„Asistentul nu a raportat nicio boală recentă, băutură sau abuz de droguri”, se arată în raport.

Ce spun experții medicali despre efectele ketaminei asupra organismului

Ketamina este un medicament puternic folosit în spitale în primul rând ca anestezic. Studiile au descoperit, de asemenea, că are un efect semnificativ în tratarea depresiei severe, a anxietății și a ideii suicidare.

În 2019, Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente a aprobat esketamină. Aceasta este folosită ca spray nazal, pentru depresia rezistentă la tratament.

Experții spun că, deși nivelurile de ketamina din sistemul lui Perry au fost foarte mari, nu este clar dacă ar fi fost mortale singure.

Dr. Ed Boyer, profesor de medicină de urgență la Centrul Medical Wexner al Universității de Stat din Ohio, a spus că „concentrațiile crescute de ketamina sugerează niveluri ridicate de utilizare”.

„Având în vedere că ultima sa terapie cu ketamină a fost cu cel puțin o săptămână înainte, utilizarea abuzivă, chiar și utilizarea recreativă, nu poate fi exclusă”, a adăugat el pentru CNN.

Dr. Victor Weedn, profesor la Departamentul de Științe Criminale de la Universitatea George Washington, a spus că oamenii pot reacționa diferit la diferite niveluri de ketamina. El a mai menționat că ceasta ar putea deveni fatală din cauza efectelor sale asupra respirației.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×