Experții spun că există un motiv întemeiat pentru care ar trebui să eviți folosirea tocătoarelor din plastic. Cea mai mare problemă a acestor plăci de tăiat este prezența mare a microplasticelor pe care le eliberează în alimente.
Există studii care atestă că alimentele tăiate pe un tocător din polietilenă a eliberat o cantitate mare de microplastice. Oamenii de știință au estimat că peste 79 de milioane de micropastice din polipropilenă sunt eliberate de plăcile de tocat anual.
Când este momentul să înlocuiești tocătorul din plastic
Tocătoarele se pot transforma rapid într-un refugiu pentru bacterii dacă nu sunt înlocuite la timp. Semnele care indică faptul că trebuie să înlocuiești tocătorul din plastic sunt date de: crăpături și zgârieturi adânci.
Chiar și cea mai mică cantitate de lichid se poate acumula în acestea sau mici bucăți de mâncare și pot strânge bacterii periculoase.
Aceste imperfecțiuni sunt mai mult decât defecte cosmetice. Aceste crăpături sunt pline de particule de alimente și umezeală care reprezintă un mediu favorabil pentru diferitele tipuri de bacterii. Tocătoarele din plastic sunt convenabile, dar se uzează destul de rapid.
Lemnul oferă beneficii antibacteriene naturale, dar necesită întreținere pentru a evita despicarea. Bambusul este rezistent și ecologic, dar niciun material nu este imun la uzura eventuală.
Dacă îți îngrijești tocătorul din plastic cu atenție, atunci te poți bucura de el pentru o perioadă mai lungă de timp. Indiferent de tocătorul pe care îl alegi, specialiștii recomandă o curățare profundă a acestuia pentru a elimina eventualele bacterii care s-ar putea acumula.