Vestea bună este că există multe alternative nutritive care pot înlocui semințele de in fără probleme. Fie că pregătești brioșe, îngroși un smoothie sau cauți un substitut pentru ouă, există o soluție perfectă pentru a duce la bun sfârșit obiectivele pe care le ai.
Cu ce poți înlocui semințele de in în preparate
Ai mai jos o listă cu cele mai bune alimente înlocuitoare pentru semințele de in, cum să le folosești și care este cea mai potrivită variantă pentru tine.
Pentru copt și înlocuirea ouălor
Unul dintre cele mai mari avantaje ale semințelor de in este capacitatea lor de a acționa ca un agent natural de îngroșare, ajutând ingredientele să se omogenizeze în preparatele de patiserie. Atunci când sunt amestecate cu apă, semințele de in măcinate formează o textură gelatinoasă, ideală pentru înlocuirea ouălor în rețetele vegane.
Pentru astfel de preparate, dacă nu ai semințe de in, poți folosi oricând semințe de chia, tărâțe de psyllium sau banană pasată.
Pentru un conținut ridicat de fibre
Semințele de in sunt bogate în fibre solubile și insolubile, care susțin digestia, oferă senzație de sațietate. Dacă ai nevoie de o alternativă cu beneficii similare, alege un substitut cu un conținut ridicat de fibre. Cele mai bune alternative sunt tărâțele de ovăz, tărâțele de psyllium sau semințele de chia.