Reclamă

Care e impactului manichiurii asupra bunăstării psihologice a femeilor: rezultatele unui nou studiu au fost dezvăluite

Un nou studiu pune în lumină noile cercetări care sugerează că îngrijirea unghiilor, indiferent dacă este făcută la un salon sau acasă, poate stimula emoțiile pozitive și relaxarea în rândul femeilor. Profunzimea discuțiilor personale în timpul programărilor la manichiură a influențat și ea aceste efecte psihologice. Studiul a fost publicat în Frontiers in Psychology. Află mai multe despre care e impactului manichiurii asupra bunăstării psihologice a femeilor.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 4 noiembrie 2023, 5:15 / Actualizat: 4 noiembrie 2023, 6:21

Femeile și bărbații au căutat mereu modalități de a-și îmbunătăți aspectul. Industria frumuseții a valorificat această dorință. Tehnicile de îmbunătățire a aspectului fizic s-au dezvoltat din ce în ce mai mult. Machiajul a fost un element de bază în această căutare constantă a frumuseții. Numeroase studii arată cum poate spori atractivitatea fizică. În timp ce efectele machiajului asupra atractivității și bunăstării psihologice au fost studiate pe larg, îngrijirea unghiilor a primit mult mai puțină atenție.

Care e impactului manichiurii asupra bunăstării psihologice a femeilor

Motivația din spatele acestui studiu a provenit din popularitatea tot mai mare a îngrijirii unghiilor. De asemenea, s-a ținut cont de explorarea științifică limitată a efectelor sale psihologice. Cercetătorii au vrut să înțeleagă modul în care acest ritual de frumusețe a afectat emoțiile, relaxarea și bunăstarea generală a femeilor.

„Am devenit interesat de acest subiect datorită numărului tot mai mare de cercetări privind intersecția practicilor de auto-îngrijire și impactul lor asupra bunăstării mintale”, a declarat autorul studiului Atsushi Kawakubo, profesor asociat la Universitatea Saitama Gakuen. „M-a intrigat ideea că ceva aparent simplu precum îngrijirea unghiilor în salon, combinată cu autodezvăluirea, ar putea avea un efect psihologic semnificativ. Am vrut să explorez potențialul acestei zone puțin studiate.”

Care a fost baza studiului și cine au fost participanții

În zilele noastre, un număr tot mai mare de femei acordă atenție îngrijirii unghiilor. Pentru a aprofunda în efectele psihologice ale acestui ritual, cercetătorii au efectuat un sondaj online. Acesta a implicat femei japoneze din diferite grupe de vârstă și regiuni. Un total de 500 de femei japoneze au participat la studiu, cu vârste cuprinse între 20 și 40 de ani. Toți participanții au locuit în zone metropolitane și au completat sondajul folosind smartphone-uri sau computere.

Reclamă

Sondajul a colectat informații despre datele demografice ale participanților. S-a ținut cont de vârstă, reședință, starea civilă, venitul și cheltuielile lunare pentru produse cosmetice. În plus, participanții au fost întrebați despre obiceiurile lor de îngrijire a unghiilor. S-a ținut cont inclusiv dacă frecventează saloanele de unghii, își fac singurii unghiilor sau nu fac niciuna dintre ele.

Pentru a evalua efectele psihologice ale îngrijirii unghiilor, cercetătorii au dezvoltat un set de întrebări. Ele au foat bazate pe elementele folosite pentru a măsura efectele psihologice ale machiajului în studiile anterioare. Participanții au fost rugați să evalueze măsura în care au experimentat diverse emoții și atitudini în timpul unei sesiuni tipice de îngrijire a unghiilor. Itemii au fost măsurați pe o scară de patru puncte, variind de la „deloc” la „foarte mult”.

Studiul a explorat, de asemenea, profunzimea dezvăluirii de sine în salon. Aceasta este o caracteristică unică a îngrijirii unghiilor în comparație cu machiajul. Folosind o scară dezvoltată de cercetătorii anteriori, participanții care au primit îngrijire a unghiilor în salon au fost rugați să indice în ce măsură au discutat subiecte legate de hobby-uri, viața de zi cu zi, experiențe dificile și trăsături negative de personalitate cu manichiuristă. Aceste întrebări au fost punctate pe o scară de șapte puncte.

Reclamă

Îngrijirea unghiilor are efecte psihologice pozitive

Similar cu machiajul, s-a descoperit că îngrijirea unghiilor are efecte psihologice pozitive asupra indivizilor. Participanții au raportat că au experimentat o creștere a emoțiilor pozitive, relaxare și vitalizare în timpul sesiunilor de îngrijire a unghiilor. Acest lucru sugerează că îngrijirea unghiilor poate contribui la îmbunătățirea bunăstării emoționale și la relaxare, asemănătoare cu efectele machiajului.

Cercetarea a arătat că persoanele care au primit servicii de îngrijire a unghiilor de la manichiuristele de salon au raportat emoții pozitive mai semnificative și o relaxare mai mare în comparație cu cei care și-au făcut singuri unghiile. Această descoperire subliniază beneficiile potențiale ale vizitei la un salon pentru îngrijirea unghiilor, deoarece experiența pare să aibă un impact mai substanțial asupra stării de spirit și relaxării unei persoane.

„Cercetarea noastră sugerează că implicarea în îngrijirea unghiilor în salon, împreună cu destăinuirea, poate oferi un impuls pozitiv stării psihologice”, a spus Kawakubo pentru PsyPost. „Această practică oferă o modalitate tangibilă pentru indivizi de a-și promova bunăstarea mentală, subliniind importanța îngrijirii de sine și beneficiile potențiale ale împărtășirii gândurilor personale într-un cadru confortabil.”

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Parteneri care stau îmbrățișați în pădure și zâmbesc pe un fundal de toamnă
Horoscop
3 zodii care au noroc în dragoste pe 2 decembrie 2023. Vezi dacă te numeri printre ele
A venit acel momentul al anului în care numărăm zilele până vom ajunge la un nou 1 ianuarie. Până atunci, 3 zodii care au noroc în dragoste pe 2 decembrie 2023 vor finaliza perioada...
2
O femeie frumoasă care stă acoperită cu un cardigan alb cu pene
Horoscop
Ce zodie e în decembrie. Calități și defecte ale persoanelor născute în această lună
Pe măsură ce anul se apropie de sfârșit, cei născuți în decembrie sunt sub semnul zodiacal Săgetător sau Capricorn. Simbolizat de arcaș, Săgetătorii sunt cunoscuți pentru natura lor aventuroasă, curiozitatea intelectuală și deschiderea în...
3
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna decembrie 2023. Balanțele își găsesc sufletul pereche
Astrele aduc surprize pentru toți nativii din zodiac la final de an. Astfel, horoscopul dragostei pentru luna decembrie 2023 clarifică multe situații dificile. Între 4 și 29 decembrie, Venus le aduce Balanțelor sufletul pereche,...
4
Imagine de la târgul de Crăciun din Craiova
Timp liber
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa de vizitat în 2023. Ce oraș din România se află pe listă
De la Budapesta la Praga, mergi mai departe pentru cumpărăturile tale festive anul acesta. Ele sunt cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa de vizitat în 2023. Nu ezita să te bucuri de...
5
O femeie frumoasă care aleargă pentru a ilustra ce se întâmplă în corpul tău dacă alergi zilnic
Sănătate
Ce se întâmplă în corpul tău dacă alergi în fiecare zi. Schimbările pe care le poți resimți rapid
Oare ce se întâmplă în corpul tău dacă alergi în fiecare zi? Multe persoane care iubesc să alerge și-au pus această întrebare. Au achiziționat aparatele ideale de măsurare a efortului fizic. Pentru mulți alergatul...
PARTENERI
×