Reclamă

Care e impactului manichiurii asupra bunăstării psihologice a femeilor: rezultatele unui nou studiu au fost dezvăluite

Un nou studiu pune în lumină noile cercetări care sugerează că îngrijirea unghiilor, indiferent dacă este făcută la un salon sau acasă, poate stimula emoțiile pozitive și relaxarea în rândul femeilor. Profunzimea discuțiilor personale în timpul programărilor la manichiură a influențat și ea aceste efecte psihologice. Studiul a fost publicat în Frontiers in Psychology. Află mai multe despre care e impactului manichiurii asupra bunăstării psihologice a femeilor.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 4 noiembrie 2023, 5:15 / Actualizat: 4 noiembrie 2023, 6:21

Femeile și bărbații au căutat mereu modalități de a-și îmbunătăți aspectul. Industria frumuseții a valorificat această dorință. Tehnicile de îmbunătățire a aspectului fizic s-au dezvoltat din ce în ce mai mult. Machiajul a fost un element de bază în această căutare constantă a frumuseții. Numeroase studii arată cum poate spori atractivitatea fizică. În timp ce efectele machiajului asupra atractivității și bunăstării psihologice au fost studiate pe larg, îngrijirea unghiilor a primit mult mai puțină atenție.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Care e impactului manichiurii asupra bunăstării psihologice a femeilor

Motivația din spatele acestui studiu a provenit din popularitatea tot mai mare a îngrijirii unghiilor. De asemenea, s-a ținut cont de explorarea științifică limitată a efectelor sale psihologice. Cercetătorii au vrut să înțeleagă modul în care acest ritual de frumusețe a afectat emoțiile, relaxarea și bunăstarea generală a femeilor.

„Am devenit interesat de acest subiect datorită numărului tot mai mare de cercetări privind intersecția practicilor de auto-îngrijire și impactul lor asupra bunăstării mintale”, a declarat autorul studiului Atsushi Kawakubo, profesor asociat la Universitatea Saitama Gakuen. „M-a intrigat ideea că ceva aparent simplu precum îngrijirea unghiilor în salon, combinată cu autodezvăluirea, ar putea avea un efect psihologic semnificativ. Am vrut să explorez potențialul acestei zone puțin studiate.”

Care a fost baza studiului și cine au fost participanții

În zilele noastre, un număr tot mai mare de femei acordă atenție îngrijirii unghiilor. Pentru a aprofunda în efectele psihologice ale acestui ritual, cercetătorii au efectuat un sondaj online. Acesta a implicat femei japoneze din diferite grupe de vârstă și regiuni. Un total de 500 de femei japoneze au participat la studiu, cu vârste cuprinse între 20 și 40 de ani. Toți participanții au locuit în zone metropolitane și au completat sondajul folosind smartphone-uri sau computere.

Reclamă

Sondajul a colectat informații despre datele demografice ale participanților. S-a ținut cont de vârstă, reședință, starea civilă, venitul și cheltuielile lunare pentru produse cosmetice. În plus, participanții au fost întrebați despre obiceiurile lor de îngrijire a unghiilor. S-a ținut cont inclusiv dacă frecventează saloanele de unghii, își fac singurii unghiilor sau nu fac niciuna dintre ele.

Pentru a evalua efectele psihologice ale îngrijirii unghiilor, cercetătorii au dezvoltat un set de întrebări. Ele au foat bazate pe elementele folosite pentru a măsura efectele psihologice ale machiajului în studiile anterioare. Participanții au fost rugați să evalueze măsura în care au experimentat diverse emoții și atitudini în timpul unei sesiuni tipice de îngrijire a unghiilor. Itemii au fost măsurați pe o scară de patru puncte, variind de la „deloc” la „foarte mult”.

Studiul a explorat, de asemenea, profunzimea dezvăluirii de sine în salon. Aceasta este o caracteristică unică a îngrijirii unghiilor în comparație cu machiajul. Folosind o scară dezvoltată de cercetătorii anteriori, participanții care au primit îngrijire a unghiilor în salon au fost rugați să indice în ce măsură au discutat subiecte legate de hobby-uri, viața de zi cu zi, experiențe dificile și trăsături negative de personalitate cu manichiuristă. Aceste întrebări au fost punctate pe o scară de șapte puncte.

Reclamă

Îngrijirea unghiilor are efecte psihologice pozitive

Similar cu machiajul, s-a descoperit că îngrijirea unghiilor are efecte psihologice pozitive asupra indivizilor. Participanții au raportat că au experimentat o creștere a emoțiilor pozitive, relaxare și vitalizare în timpul sesiunilor de îngrijire a unghiilor. Acest lucru sugerează că îngrijirea unghiilor poate contribui la îmbunătățirea bunăstării emoționale și la relaxare, asemănătoare cu efectele machiajului.

Cercetarea a arătat că persoanele care au primit servicii de îngrijire a unghiilor de la manichiuristele de salon au raportat emoții pozitive mai semnificative și o relaxare mai mare în comparație cu cei care și-au făcut singuri unghiile. Această descoperire subliniază beneficiile potențiale ale vizitei la un salon pentru îngrijirea unghiilor, deoarece experiența pare să aibă un impact mai substanțial asupra stării de spirit și relaxării unei persoane.

„Cercetarea noastră sugerează că implicarea în îngrijirea unghiilor în salon, împreună cu destăinuirea, poate oferi un impuls pozitiv stării psihologice”, a spus Kawakubo pentru PsyPost. „Această practică oferă o modalitate tangibilă pentru indivizi de a-și promova bunăstarea mentală, subliniind importanța îngrijirii de sine și beneficiile potențiale ale împărtășirii gândurilor personale într-un cadru confortabil.”

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×