Reclamă

Care este cea mai rară culoare a ochilor. Trăsăturile de personalitate pe care aceasta le dezvăluie

Întotdeauna s-a spus despre ochi că reprezintă o oglindă a sufletului și că la o privire mai atentă, poți descoperi lumea interioară a oricărei persoane dacă îi analizezi cu atenție. În același timp, anumite particularități îți pot sugera caracteristici genetice. Află care este cea mai rară culoare a ochilor.

Simina Drăguț
Simina Drăguț
Publicat: 7 iulie 2023, 6:11

Cantitatea de melanină produsă de iris stabilește culoarea. Când este prezentă multă melanină, ochii tăi capătă o nuanță mai închisă. O cantitate mai mică de melanină oferă o nuanță mai deschisă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Care este cea mai rară culoare a ochilor

Melanina poate fi împărțită în două tipuri: eumelanină și feomelanină. Eumelanina este un pigment mai închis la culoare ce seamănă cu o nuanță de negru maroniu. Feomelanina este un pigment mai deschis la culoare, care se încadrează într-o categorie de nuanțe roșii gălbui, potrivit AZ Animals.

Oamenii care trăiesc mai aproape de Ecuator au ochii de culoare închisă, în vreme ce persoanele care locuiesc mai aproape de Polul Nord au ochii de culoare deschisă. Acest lucru se întâmplă și în cazul culorii pielii.

Felul în care este plasată melanina poate avea un impact vizual. Poate fi prezentă în cantități diferite în jurul irisului, ceea ce afectează variația unică a culorii fiecărei persoane.

Genele au un rol important în dezvoltarea culorii ochilor. Se poate ca ambii părinți să aibă ochii de culoare închisă, dar să conceapă un copil cu ochi de culoare deschisă.

Reclamă

Ochi afectați de albinism ocular

Nu se poate spune cu exactitate care este cea mai rară culoare a ochilor deoarece albinismul poate crea o varietate de culori.

Ochii afectați de albinism ocular pot dezvolta culori unice ce pot include nuanțe de violet, roz sau roșu. Acestea reprezintă rezultatul unei cantități foarte mici de melanină. Lipsa melaninei poate fi resimțită în întreg corpul, inclusiv în păr sau piele. Însă, uneori afectează doar ochii.

Reclamă

Persoanele cu aceste nuanțe foarte rare au firi foarte imaginative și creative. Deseori se remarcă prin perfecționism și o dorință de a construi o lume ideală.

Ochi gri

Mai puțin de 1% din populație are ochii gri. Diferite grupuri etnice au variații specifice. Lumina influențează felul în care apare această culoare. Uneori, persoanele cu ochi gri au o nuanță gri-albăstruie sau gri fumuriu în iris. Acestea nuanțe se întâlnesc mai des la persoanele din nordul și estul Europei.

Oamenii cu ochi gri sunt recunoscuți ca fiind mai liniștiți, rezervați și conformiști. Mulți îi consideră suflete bătrâne datorită înțelepciunii cu care abordează fiecare situație, scriu specialiștii Fuse Lenses.

Ochi verzi

Aproximativ 2% din populație are ochi verzi. În unele țări europene, cum ar fi Islanda sau Irlanda, se întâlnesc mai des. Șansa de a avea ochii verzi scade în cazul persoanelor cu alte rădăcini etnice. Culoarea verde provine din lipsa de melanină din iris, ceea ce permite luminii să se manifeste și să o creeze.

Oamenii cu ochi verzi sunt adesea văzuți ca fiind misterioși și imprevizibili. Aceștia se nasc cu o înclinație de a avea interese intelectuale.

Ochi verzi-căprui (hazel)

Dacă vrei să afli care este cea mai rară culoare a ochilor, gândește-te la multitudinea de nuanțe a ochilor verzi-căprui. 10% din populația planetei are ochi verzi-căprui (hazel). Experții cred că provin dintr-o combinație de portocaliu, verde și auriu. Uneori, printre numeroasele lor variații, aceștia pot căpăta o nuanță de chihlimbar, cel mai des întâlnită la persoanele care trăiesc în Brazilia.

Cei care trăiesc în Spania sau în estul Europei centrale au cele mai mari șanse de a moșteni o culoare verde-căprui. Există o mulțime de variații cu nuanțe de: gri, albastru, căprui, verde, auriu și chiar cu amestecuri din mai multe culori.

Persoanele cu ochi verzi-căprui (hazel) sunt adesea percepute ca având o minte ageră, care analizează rapid situațiile. Le caracterizează o personalitate hotărâtă și sigură pe sine.

Ochi albaștri

8-10% din populația planetei are ochi albaștri. Pentru a moșteni această genă, trebuie ca ambii părinți să aibă ochii albaștri. Se regăsește cel mai des în țări ca: Suedia, Danemarca și Estonia. Majoritatea oamenilor se nasc cu această culoare a ochilor, însă dispare după primele săptămâni de viață.

În cazul în care te mai întrebi care este cea mai rară culoare a ochilor, ia în calcul că ochii albaștri au o mulțime de variații. Există albastru pal (albastru deschis), iar gama continuă până la nuanțe puțin mai concentrate precum gri-albastru sau chiar turcoaz intens. Din nou, lumina înconjurătoare influențează variația și poate face ochii albaștri să pară mai întunecați sau mai deschisi.

Oamenii cu ochi albaștri sunt percepuți ca firi sentimentale, cu o imaginație bogată. Au multe idei creative pe care visează să le pună în aplicare.

Ochi căprui

Cel mai des întâlniți sunt ochii căprui. Se întâlnesc la 55-79% din populație. Cu cât nivelul melaninei este mai mare, cu atât ochii vor căpăta o nuanță mai închisă.

Când vrei să afli care este cea mai rară culoare a ochilor, ia în considerare că în această categorie intră ochii negri. Nu există ochi cu adevărat negri, ci doar concentrații foarte mari de melanină care creează o culoare foarte închisă de căprui.

De asemenea, această culoare este considerată o trăsătură dominantă, de aceea dacă se regăsește la unul dintre părinți, poate fi moștenită de copil. Persoanele cu ochi căprui provin în mare parte din: Africa, Asia, America de Nord și Spania.

Află și ce spune despre tine culoarea ochilor. Secretele pe care aceasta le poate dezvălui.

Oamenii cu ochi căprui sunt considerați a fi de încredere și deschiși. În schimb persoanele cu ochi negri sunt considerate ca fiind impulsive, rapide și aventuroase. Aceste persoane adoră să păstreze secrete și atrag ușor atenția asupra lor.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care paortă haine de zâne și aripi de fluture pentru a ilustra ce talent ascuns ai, în funcție de zodie
Horoscop
Ce talent ascuns ai, în funcție de zodie. La ce se pricep nativii din zodiac
Semnul zodiacal sub care te-ai născut poate influența multe aspecte din viața ta. Printre acestea se numără și abilitățile pe care le poți avea. Descoperă ce talent ascuns ai, în funcție de zodie. Află...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 25 septembrie – 1 octombrie 2023. Descoperă ce îți rezervă astrele
Pentru Balanțe și Vărsătorii, horoscopul săptămânii 25 septembrie – 1 octombrie 2023 vine cu despărțiri și complicații în relațiile de cuplu. Cei mai mulți dintre nativi vor lua decizii pe care mai apoi le...
3
Cara Delevingne, pe o bancă, desculță, fotografiată în timp ce vorbește la telefon, într-o stare de ebrietate avansată
Divertisment
Cara Delevingne a participat la o prezentare de modă de la Milano Fashion Week. Cum arată acum și care e starea ei după imaginile din aeroport
Cara Delevingne a participat la o prezentare de modă de la Milano Fashion Week. Află mai multe despre cum arată acum și care e starea ei după imaginile din aeroport. Modelul a fără sutien,...
4
Prințul George, alături de Prințul William, în tribune, în sacouri, la un eveniment sportiv
Divertisment
La ce vârstă va pleca Prințul George singur în călătorii. Aniversarea care îi va schimba pentru totdeauna destinul
Prințul George, la fel ca și frații săi sunt pregătiți încă de mici să facă față evenimentelor regale. Cu toate acestea, regulile Familiei Regale sunt stricte. Acum s-a aflat la ce vârstă va pleca...
5
Prințesa Leonor, în uniformă militară, în timp ce primește o distincție
Divertisment
Prințesa Leonor a Spaniei a fost fotografiată în uniformă militară. Fiica Reginei Letizia și a Regelui Felipe se antrenează la Academia Militară
Prințesa Leonor a Spaniei a arătat că nu se teme să implice în acțiune. Acest lucru a fost dovedit de o serie de fotografii dezvăluite de Casa Regală a Spaniei. Prințesa Leonor a Spaniei...
PARTENERI
×