Reclamă

Carey Mulligan e favorită la Oscar 2021 pentru rolul din Promising Young Woman

Așteptăm cu sufletul la gură deciziile juriului ce vor fi anunțate pe 25 aprilie 2021. Carey Mulligan e favorită la Oscar 2021 pentru rolul său cameleonic din Promising Young Woman, dar și una dintre surprizele ediției din acest an.

Publicat: 12 aprilie 2021, 16:39 / Actualizat: 9 noiembrie 2021, 14:55

Nominalizăriile la premiile Oscar 2021 demonstrează o deschidere mai mare față de diversitate, incluziune și minorități etnice. La categoria pentru cea mai bună actriță au fost nominalizate: Viola Davis (Ma Rainey’s Black Bottom), Andra Day (The United States v. Billie Holiday), Vanessa Kirby (Pieces of a Woman), Frances McDormand (Nomadland), Carey Mulligan (Promising Young Woman).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Carey Mulligan obține astfel pentru a doua oară în cariera sa artistică o nominalizare la Oscar, prima nominalizare având loc în 2009, pentru rolul din An Education.

Carey Mulligan e favorită la Oscar 2021 pentru rolul din Promising Young Woman

Filmul Promising Young Woman este un thriller american, cu tente de comedie neagră, scris, produs și regizat de Emerald Fennell. Carey Mulligan joacă rolul unei femei care încearcă să-și răzbune cea mai bună prietenă, victimă a unui viol a cărui anchetă a fost anulată și ai căror vinovați nu au fost niciodată pedepsiți.

Cassie nu numai că plănuiește să obțină pedeapsirea vinovaților, dar se dedică să scoată în evidență cultura violului în lumea în care trăiește.

Mișcarea #MeToo a determinat o schimbare semnificativă la Hollywood. Acuzațiile de abuz sexual împotriva lui Harvey Weinstein au unit femeile din industria cinematografică.

Reclamă

Faptul că femeile sunt încurajate să vorbească despre abuzurile pe care le trăiesc, să scrie și să facă filme despre asta arată dorința de schimbare spre o lume în care abuzurile de orice fel nu ar trebui să existe și în care acestea sunt demascate. În Promising Young Woman, Carey demonstrează ce înseamnă cu adevărat solidaritatea feminină.

Talent nemărginit, nerecunoscut de școlile britanice de actorie

Carey Hannah Mulligan s-a născut la Londra pe 28 mai 1985. Este al doilea copil al managerului hotelier Liverpudlian Steven și a lectorului universitar Nano.

Reclamă

La vârsta de trei ani de mută împreună cu familia în Germania; după ce tatăl ei este angajat la conducerea grupului european de hoteluri InterContinental. Se reîntoarce în Anglia la vârsta de opt ani pentru a urma o școală din Surrey.

Interesul ei pentru actorie apare după ce își vede fratele jucând într-o producție școlară din The King And I. Deși aplică la mai multe școli britanice de teatru, este respinsă, începând să se îndoiască de talentul său.

Refuză să urmeze cursuri universitare, devenind chelneriță cu jumătate de normă; pentru a avea timpul necesar să-și urmeze visul de a deveni actriță.

Perseverența începe să dea rezultate

În 2005 reușește să obțină castingul pentru rolul surorii mai mici a Keirei Knightley, în filmul Pride and Prejudice.

Joacă apoi în mai multe piese de televiziune. Rolul din An Education îi aduce însă o serie de nominalizări prestigioase și un premiu BAFTA, din acel punct cariera ei începe să ia amploare.

De-a lungul timpului a jucat alături de Johnny Depp, Christian Bale, Michael Douglas, Leonardo DiCaprio, nemaipunându-i nimeni talentul sub semnul îndoielii, conform IMDB.com.

Vezi mai multe imagini în Galeria FOTO!

Cel mai feminist film al anului 2020

Carey este cunoscută ca fiind o persoană „cu picioarele pe pământ”. Rolul din Promising Young Woman, considerat cel mai feminist film al anului 2020, a cucerit inimile publicului și criticilor, punând în discuție temele actuale ale consensului, discriminării, abuzurilor sexuale, dar și un talent actoricesc inegalabil.

Mulligan este una dintre preferatele nominalizărilor la Oscar pentru Cea mai bună actriță, rolul jucat punându-i în evidență o multitudine de talente.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
2
Femeie frumoasă, blondă, de peste 50 de ani, fotografie portret
Frumusețe
Tunsori de evitat dacă ai peste 50 de ani. Pot adăuga mulți ani pe chipul tău
Vremea frumoasă de afară te poate împinge pe drumul către un salon de înfrumusețare. Pe măsură ce vremea se încălzește, s-ar putea să vrei să te bucuri de o tunsoare complet nouă și nu...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
4
Lisa Rinna în timp ce ncearcă să se ascundă de fotografi
Divertisment
Intervențiile estetice au făcut-o să se ascundă de fotografi. Vedeta care s-a transformat complet în ultimii ani
Intervențiile estetice au făcut-o să se ascundă de fotografi. Vedeta din imagine spune că s-a transformat complet în ultimii ani. Chipul ei nu mai este același, dar este dispusă să-și repare greșelile. Lisa Rinna...
5
Ouă pe felii de pâine cu firișoare de ceapă
Sănătate
Ce trebuie să mănânci ca să slăbești la burtă. Alimente pentru un abdomen plat
Mulți oameni sunt în căutare de soluții pentru a obține un abdomen plat, mai ales acum că vremea s-a încălzit, iar hainele subțiri lasă la iveală orice acumulare de grăsime. Desigur, un abdomen plat...
PARTENERI
×