Carey Mulligan e favorită la Oscar 2021 pentru rolul din Promising Young Woman

Așteptăm cu sufletul la gură deciziile juriului ce vor fi anunțate pe 25 aprilie 2021. Carey Mulligan e favorită la Oscar 2021 pentru rolul său cameleonic din Promising Young Woman, dar și una dintre surprizele ediției din acest an.

Publicat: 12 aprilie 2021, 16:39 / Actualizat: 14 aprilie 2021, 13:11

Nominalizăriile la premiile Oscar 2021 demonstrează o deschidere mai mare față de diversitate, incluziune și minorități etnice. La categoria pentru cea mai bună actriță au fost nominalizate: Viola Davis (Ma Rainey’s Black Bottom), Andra Day (The United States v. Billie Holiday), Vanessa Kirby (Pieces of a Woman), Frances McDormand (Nomadland), Carey Mulligan (Promising Young Woman).

Carey Mulligan obține astfel pentru a doua oară în cariera sa artistică o nominalizare la Oscar, prima nominalizare având loc în 2009, pentru rolul din An Education.

Carey Mulligan e favorită la Oscar 2021 pentru rolul din Promising Young Woman

Filmul Promising Young Woman este un thriller american, cu tente de comedie neagră, scris, produs și regizat de Emerald Fennell. Carey Mulligan joacă rolul unei femei care încearcă să-și răzbune cea mai bună prietenă, victimă a unui viol a cărui anchetă a fost anulată și ai căror vinovați nu au fost niciodată pedepsiți.

Cassie nu numai că plănuiește să obțină pedeapsirea vinovaților, dar se dedică să scoată în evidență cultura violului în lumea în care trăiește.

Mișcarea #MeToo a determinat o schimbare semnificativă la Hollywood. Acuzațiile de abuz sexual împotriva lui Harvey Weinstein au unit femeile din industria cinematografică.

Faptul că femeile sunt încurajate să vorbească despre abuzurile pe care le trăiesc, să scrie și să facă filme despre asta arată dorința de schimbare spre o lume în care abuzurile de orice fel nu ar trebui să existe și în care acestea sunt demascate. În Promising Young Woman, Carey demonstrează ce înseamnă cu adevărat solidaritatea feminină.

Talent nemărginit, nerecunoscut de școlile britanice de actorie

Carey Hannah Mulligan s-a născut la Londra pe 28 mai 1985. Este al doilea copil al managerului hotelier Liverpudlian Steven și a lectorului universitar Nano.

La vârsta de trei ani de mută împreună cu familia în Germania; după ce tatăl ei este angajat la conducerea grupului european de hoteluri InterContinental. Se reîntoarce în Anglia la vârsta de opt ani pentru a urma o școală din Surrey.

Interesul ei pentru actorie apare după ce își vede fratele jucând într-o producție școlară din The King And I. Deși aplică la mai multe școli britanice de teatru, este respinsă, începând să se îndoiască de talentul său.

Refuză să urmeze cursuri universitare, devenind chelneriță cu jumătate de normă; pentru a avea timpul necesar să-și urmeze visul de a deveni actriță.

Perseverența începe să dea rezultate

În 2005 reușește să obțină castingul pentru rolul surorii mai mici a Keirei Knightley, în filmul Pride and Prejudice.

Joacă apoi în mai multe piese de televiziune. Rolul din An Education îi aduce însă o serie de nominalizări prestigioase și un premiu BAFTA, din acel punct cariera ei începe să ia amploare.

De-a lungul timpului a jucat alături de Johnny Depp, Christian Bale, Michael Douglas, Leonardo DiCaprio, nemaipunându-i nimeni talentul sub semnul îndoielii, conform IMDB.com.

Vezi mai multe imagini în Galeria FOTO!

Cel mai feminist film al anului 2020

Carey este cunoscută ca fiind o persoană „cu picioarele pe pământ”. Rolul din Promising Young Woman, considerat cel mai feminist film al anului 2020, a cucerit inimile publicului și criticilor, punând în discuție temele actuale ale consensului, discriminării, abuzurilor sexuale, dar și un talent actoricesc inegalabil.

Mulligan este una dintre preferatele nominalizărilor la Oscar pentru Cea mai bună actriță, rolul jucat punându-i în evidență o multitudine de talente.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Jennifer LOpez, într-o emisiune televizată / Getty Images
Divertisment
Jennifer Lopez, surprinsă într-o ținută lejeră, la cumpărături. Ce a purtat vedeta care nu își arată vârsta
Jennifer Lopez a fost surprinsă într-o ținută lejeră, în timpul unei ieșiri la cumpărături, în Beverly Hills, alături de fiica ei de 13 ani, Emme. Cântăreața și actrița, în vârstă de 51 de ani,...
2
Madison LeCroy, fotografiată în timp ce se afla prin Zoom, la o emisiune tv
Divertisment
Madison LeCroy și-a spus părerea despre relația dintre JLo și Ben Affleck. Ce a spus frumoasa blondină
Despre frumoasa blondină s-a scris mult în ultimul timp. Chiar dacă a oferit doar scurte declarații despre relația ei cu Alex Rodriguez, recent Madison LeCroy și-a spus părerea despre relația dintre JLo și Ben...
3
Jennifer Lopez și Ben Affleck, la filmările unui videoclip, în 2002, în timp ce se țin de mână
Divertisment
Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au sărutat în public. Imaginile care confirmă povestea lor de dragoste
Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au sărutat în public. Cei doi nu și-au confirmat încă relația în mod oficial. Acest gest tandru face însă mai mult decât o mie de cuvinte. Povestea lor de...
4
Elvis Presley și Priscilla Presley, îmbrăcați în mire și mireasă, la nunta lor, în 1967
Divertisment
Cum s-a schimbat chipul Priscillei Presley. Fosta soție a lui Elvis Presley a apelat la operațiile estetice
Priscilla Presley, în vârstă de 76 de ani, avea doar 15 ani când l-a cunoscut pe bărbatul cu care s-a căsătorit opt ​​ani mai târziu, Elvis Presley. Pentru a opri efectele trecerii timpului, vedeta...
5
Beyonce și Jay-Z, apropiați, la un eveniment NBA
Divertisment
Beyonce a strălucit alături de Jay-Z. Cum s-a îmbrăcat artista pentru un eveniment sportiv
Beyonce și Jay-Z formează unul dintre cele mai sudate cupluri de celebrități. Cei doi au rar apariții în public și preferă să-și trăiască viața de cuplu departe de lumina reflectoarelor. Cu toate acestea, cei...
PARTENERI
×