Filmele lui Emerald Fennell. Actrița devenită regizor

Emerald Fennell a fost nominalizată la categoria cel mai bun regizor a Globurilor de Aur pentru debutul regizoral „Promising Young Woman”. Înainte de a oferi indicații din spatele camerei, Emerald Fennell a apărut multă vreme pe micile și marile ecrane.

26 februarie 2021 la 8:05

Născută în 1985 în familia unui designer de bijuterii, Theo Fennell, și al unei autoare, Louise Fennell, Emerald Fennell a crescut la Londra. Pe lângă cariera de actriță și de regizoare, Fennell a scris cărți de groază pentru adulți și copii.

Numele ei este celebru zilele acestea pentru debutul regizoral cu filmul „Promising Young Woman”, o comedie neagră cu Carey Mulligan în rolul principal, care a primit o mulțime de premii în sezonul de debut.

Filmele lui Emerald Fennell

După rolurile din filmul „Anna Karenina”, „Blandings” și „Any Human Heart”, Emerald Fennell a primit un rol în sezonul trei al serialului „Call The Midwife” după ce a impresionat într-un episod din sezonul doi. Cea mai recentă apariție a actriței este în producția Netflix ”The Crown”, unde interpretează rolul Ducesei de Cornwall.

Anna Karenina (2012)

Anna Karenina (Keira Knightley), soția unui ministru imperial rus (Jude Law), creează un scandal în înalta societate după o aventură cu contele Vronsky (Aaron Taylor-Johnson), un ofițer de cavalerie din Sankt Petersburgul secolul al XIX. Soțul Anei, Alexei, îi oferă o alegere dificilă: să plece în exil cu Vronsky și să nu îl mai vadă niciodată pe tânărul ei fiu, sau să rămână cu familia ei și să respectă regulile decenței. 

Vezi imagini în GALERIA FOTO!

Regizor: Joe Wright

Scenarist: Tom Stoppard

Roluri principale: Keira Knightley, Jude Law, Aaron Taylor-Johnson

The Danish Girl (2015)

Povestea filmului „The Danish Girl” se situează în Danemarca anului 1926. Einar Wegener (interpretat de Eddie Redmayne) și soția sa Gerda (Alicia Vikander) au un mariaj fericit. Amândoi sunt artiști, Einar preferă peisajele și ea portretele. Într-o zi, Einar pozează pentru un portret al Gerdei, ocazie pentru care se îmbracă cu o rochie. Einar descoperă curând că își dorește să fie femeie și de-a lungul timpului preferă să fie numit „Lili”. La început, cuplul încearcă să facă relația să funcționeze. Călătoria lui Einar de descoperire a sinelui său autentic îl va determina să facă o operație de schimbare de sex.

Regizor: Tom Hooper

Scenarist: Lucinda Coxon

Roluri principale: Eddie Redmayne, Alicia Vikander, Amber Heard

Call the Midwife (2012 – prezent)

Mai recent, Fennell a fost lăudată pentru performanța din serialul „Call the Midwife”, interpretând rolul unei asistente care ascunde un secret. 

Bazat pe memoriile lui Jennifer Worth, povestea filmului o are în centru pe Jenny care, în 1957, își părăsește casa confortabilă pentru a deveni moașă în Londra. Este surprinsă să afle că va locui într-o mănăstire: Casa Nonnatus. Lucrând alături de călugărițele cu pregătire medicală, Jenny descoperă condițiile dure de trai ale mahalalelor, dar descoperă și oameni curajoși, cu inimi bune. După ce pleacă de la Nonnatus, Jenny continuă să relateze despre viețile moașelor care au devenit familia ei.

„A interpreta pe cineva care simte că nu își poate exprima sinele autentic este uneori sfâșietor”, a spus ea pentru The Mirror. „Înseamnă foarte mult pentru mine că avem o poveste ca aceasta.”

Creator: Heidi Thomas

Roluri principale: Vanessa Redgrave, Laura Main, Jenny Agutter

Killing Eve (2018 – prezent)

Eve nu trăiește viața de spion la care se aștepta când a acceptat să facă acest lucru. Este un ofițer de securitate plictisit, foarte inteligent, și care stă prea mult la birou. Villanelle este o ucigașă foarte talentată și ageră. Eve și Villanelle devin obsedate una față de cealaltă și intră într-un joc de-a șoarecele și pisica. Eve are misiunea de a o captura pe ucigașa Villanelle. 

Creator: Phoebe Waller-Bridge

Roluri principale: Jodie Comer, Sandra Oh, Fiona Shaw

Prietenă apropiată a lui Phoebe Waller-Bridge, Fennell a lucrat la scenariul serialului „Killing Eve” a lui Waller-Bridge înainte de a prelua rolul de producător în 2019. 

„Nu credeam că voi avea ocazia să lucrez la ceva atât de mare”, a spus ea pentru New York Times în același an. „Într-adevăr, mi-a schimbat viața.” Pentru performanța ei în rolurile de scenarist și de producător, Fennell a primit două nominalizări la premiile Emmy în 2019.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Alex Rodriguez, zâmbitor, îmbrăcat în cămașă cu cravată, la o conferință cu tematică sportivă
Divertisment
Cum a fost fotografiat Alex Rodriguez după ce JLo și Ben Affleck s-au împăcat
Vestea că Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au împăcat a ținut primele pagini ale tabloidelor. Cei doi au fost fotografiați în Montana, iar împăcarea lor este un subiect intens discutat. Nici faptul că fostul...
2
Justin Bieber s-a lăsat pe mâinile stiliștilor și este îmbrăcat într-un tricou negru și o cămașă gri desfăcută, cu părul prins într-o bandană albă în timp ce în spatele său apare publicul plin de lumini
Divertisment
Justin Bieber s-a lăsat pe mâinile stiliștilor. Cum arată noul look al cântărețului
Artistul a fost fotografia recent alături de soția sa Hailey Bieber în Miami. Fanii săi au fost surprinși să vadă cum Justin Bieber s-a lăsat din nou pe mâinile stiliștilor. Ultimele sale apariții au...
3
O căpușă, alături de o pensetă specială de extracție
Sănătate
Ce trebuie să știi despre mușcătura de căpușă
Căpușele fac parte din familia Arahnidelor. Acestea se hrănesc cu sângele organismului parazitat în fiecare ciclu de viață. În întrega lume există peste 800 de specii de căpușe, iar în România doar 27, dintre...
4
Arnold Schwarzenegger și Joseph Baena sunt îmbrăcați sport și se plimbă cu bicicletele
Divertisment
Joseph Baena s-a angajat. În ce domeniu va lucra
Joseph Baena s-a angajat și a ales un domeniu foarte dinamic, dar și foarte interesant. Fiul lui Arnold Schwarzenegger, acum în vârstă de 23 de ani, a anunțat că va intra în domeniul imobiliar....
5
Adele pe scenă îmbrăcată într-o rochie albastră cu paiete în timp ce zâmbește și îndreaptă microfonul către public
Divertisment
Adele, muzica poate trece dincolo de orice aparență
Copilăria, tărâmul magic în care Adele și-a întalnit pasiunea care avea să o transforme într-una dintre cele mai apreciate interprete muzicale. De la pereții camerei acoperiți cu posterele fetelor de la Spice Girls, la...
PARTENERI
×