Reclamă

Filmele lui Emerald Fennell. Actrița devenită regizor

Emerald Fennell a fost nominalizată la categoria cel mai bun regizor a Globurilor de Aur pentru debutul regizoral „Promising Young Woman”. Înainte de a oferi indicații din spatele camerei, Emerald Fennell a apărut multă vreme pe micile și marile ecrane.

Publicat: 26 februarie 2021, 8:05

Născută în 1985 în familia unui designer de bijuterii, Theo Fennell, și al unei autoare, Louise Fennell, Emerald Fennell a crescut la Londra. Pe lângă cariera de actriță și de regizoare, Fennell a scris cărți de groază pentru adulți și copii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Numele ei este celebru zilele acestea pentru debutul regizoral cu filmul „Promising Young Woman”, o comedie neagră cu Carey Mulligan în rolul principal, care a primit o mulțime de premii în sezonul de debut.

Filmele lui Emerald Fennell

După rolurile din filmul „Anna Karenina”, „Blandings” și „Any Human Heart”, Emerald Fennell a primit un rol în sezonul trei al serialului „Call The Midwife” după ce a impresionat într-un episod din sezonul doi. Cea mai recentă apariție a actriței este în producția Netflix ”The Crown”, unde interpretează rolul Ducesei de Cornwall.

Anna Karenina (2012)

Anna Karenina (Keira Knightley), soția unui ministru imperial rus (Jude Law), creează un scandal în înalta societate după o aventură cu contele Vronsky (Aaron Taylor-Johnson), un ofițer de cavalerie din Sankt Petersburgul secolul al XIX. Soțul Anei, Alexei, îi oferă o alegere dificilă: să plece în exil cu Vronsky și să nu îl mai vadă niciodată pe tânărul ei fiu, sau să rămână cu familia ei și să respectă regulile decenței. 

Reclamă

Vezi imagini în GALERIA FOTO!

Regizor: Joe Wright

Reclamă

Scenarist: Tom Stoppard

Roluri principale: Keira Knightley, Jude Law, Aaron Taylor-Johnson

The Danish Girl (2015)

Povestea filmului „The Danish Girl” se situează în Danemarca anului 1926. Einar Wegener (interpretat de Eddie Redmayne) și soția sa Gerda (Alicia Vikander) au un mariaj fericit. Amândoi sunt artiști, Einar preferă peisajele și ea portretele. Într-o zi, Einar pozează pentru un portret al Gerdei, ocazie pentru care se îmbracă cu o rochie. Einar descoperă curând că își dorește să fie femeie și de-a lungul timpului preferă să fie numit „Lili”. La început, cuplul încearcă să facă relația să funcționeze. Călătoria lui Einar de descoperire a sinelui său autentic îl va determina să facă o operație de schimbare de sex.

Regizor: Tom Hooper

Scenarist: Lucinda Coxon

Roluri principale: Eddie Redmayne, Alicia Vikander, Amber Heard

Call the Midwife (2012 – prezent)

Mai recent, Fennell a fost lăudată pentru performanța din serialul „Call the Midwife”, interpretând rolul unei asistente care ascunde un secret. 

Bazat pe memoriile lui Jennifer Worth, povestea filmului o are în centru pe Jenny care, în 1957, își părăsește casa confortabilă pentru a deveni moașă în Londra. Este surprinsă să afle că va locui într-o mănăstire: Casa Nonnatus. Lucrând alături de călugărițele cu pregătire medicală, Jenny descoperă condițiile dure de trai ale mahalalelor, dar descoperă și oameni curajoși, cu inimi bune. După ce pleacă de la Nonnatus, Jenny continuă să relateze despre viețile moașelor care au devenit familia ei.

„A interpreta pe cineva care simte că nu își poate exprima sinele autentic este uneori sfâșietor”, a spus ea pentru The Mirror. „Înseamnă foarte mult pentru mine că avem o poveste ca aceasta.”

Creator: Heidi Thomas

Roluri principale: Vanessa Redgrave, Laura Main, Jenny Agutter

Killing Eve (2018 – prezent)

Eve nu trăiește viața de spion la care se aștepta când a acceptat să facă acest lucru. Este un ofițer de securitate plictisit, foarte inteligent, și care stă prea mult la birou. Villanelle este o ucigașă foarte talentată și ageră. Eve și Villanelle devin obsedate una față de cealaltă și intră într-un joc de-a șoarecele și pisica. Eve are misiunea de a o captura pe ucigașa Villanelle. 

Creator: Phoebe Waller-Bridge

Roluri principale: Jodie Comer, Sandra Oh, Fiona Shaw

Prietenă apropiată a lui Phoebe Waller-Bridge, Fennell a lucrat la scenariul serialului „Killing Eve” a lui Waller-Bridge înainte de a prelua rolul de producător în 2019. 

„Nu credeam că voi avea ocazia să lucrez la ceva atât de mare”, a spus ea pentru New York Times în același an. „Într-adevăr, mi-a schimbat viața.” Pentru performanța ei în rolurile de scenarist și de producător, Fennell a primit două nominalizări la premiile Emmy în 2019.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O tănără care stă singură pe un pod pentru a ilustra una dintre cele trei zodii care adoră să fie singure
Horoscop
Zodii care adoră să fie singure. Nativii care preferă o viață departe de ceilalți
Astrele dezvăluile mai multe amănunte despre acele zodii care adoră să fie singure. Acești nativi preferă o viață departe de ceilalți, iar de cele mai multe ori sunt secretoși și misterioși. Unele persoane preferă...
2
Harta zodiacului chinezesc pe un fundal maro
Horoscop
Zodiacul chinezesc pe ani. Tabelul care îți arată ce animal ești în horoscopul chinezesc în funcție de anul nașterii
În zodiacul chinezesc pe ani, fiecare animal are propriile sale trăsături. Semnificațiile și predicțiile se instalează în funcție de anul nașterii. Sunt 12 animale în acest zodiac și fiecare dintre acestea sunt asociate unui...
3
Un candy bar cu mai multe prăjituri pentru a ilustra ce desert ți se potrivește, în funcție de zodie
Horoscop
Ce desert ți se potrivește, în funcție de zodie. Nativii care adoră prăjiturile delicioase
Mesele sunt complete doar atunci când te-ai răsfățat și cu un mic desert. Astrologii spun că preferințele pentru prăjituri diferă de la un nativ la altul. Descoperă și tu ce desert ți se potrivește,...
4
Kate Middleton și Prințesa Kate la o fermă de alge
Divertisment
Prințesa Kate a purtat blugi skinny și pantofi sport. Ea și Prințul William au mers la stația de bărci de salvare St Davids RNLI din Pembrokeshire
Prințesa de Wales s-a alăturat Prințului William pentru o vizită la stația de bărci de salvare St Davids RNLI din Pembrokeshire. Prințesa Kate a purtat blugi skinny și pantofi sport, dar chiar și așa...
5
Kanye West, acoperit din cap până în picioare, în haine de culoare neagră
Divertisment
Bianca Censori continuă să depășească limitele în Italia. Prietenii sunt „extrem de îngrijorați” de situația celor doi soți
Bianca Censori continuă să depășească limitele în Italia. Prietenii sunt „extrem de îngrijorați” de situația celor doi soți. Au fost criticați pentru ieșirile lor în excursie, atât în ceea ce privește ținutele, dar și...
PARTENERI
×