Reclamă

Filmele lui Emerald Fennell. Actrița devenită regizor

Emerald Fennell a fost nominalizată la categoria cel mai bun regizor a Globurilor de Aur pentru debutul regizoral „Promising Young Woman”. Înainte de a oferi indicații din spatele camerei, Emerald Fennell a apărut multă vreme pe micile și marile ecrane.

Publicat: 26 februarie 2021, 8:05

Născută în 1985 în familia unui designer de bijuterii, Theo Fennell, și al unei autoare, Louise Fennell, Emerald Fennell a crescut la Londra. Pe lângă cariera de actriță și de regizoare, Fennell a scris cărți de groază pentru adulți și copii.

Numele ei este celebru zilele acestea pentru debutul regizoral cu filmul „Promising Young Woman”, o comedie neagră cu Carey Mulligan în rolul principal, care a primit o mulțime de premii în sezonul de debut.

Filmele lui Emerald Fennell

După rolurile din filmul „Anna Karenina”, „Blandings” și „Any Human Heart”, Emerald Fennell a primit un rol în sezonul trei al serialului „Call The Midwife” după ce a impresionat într-un episod din sezonul doi. Cea mai recentă apariție a actriței este în producția Netflix ”The Crown”, unde interpretează rolul Ducesei de Cornwall.

Anna Karenina (2012)

Anna Karenina (Keira Knightley), soția unui ministru imperial rus (Jude Law), creează un scandal în înalta societate după o aventură cu contele Vronsky (Aaron Taylor-Johnson), un ofițer de cavalerie din Sankt Petersburgul secolul al XIX. Soțul Anei, Alexei, îi oferă o alegere dificilă: să plece în exil cu Vronsky și să nu îl mai vadă niciodată pe tânărul ei fiu, sau să rămână cu familia ei și să respectă regulile decenței. 

Reclamă

Vezi imagini în GALERIA FOTO!

Regizor: Joe Wright

Reclamă

Scenarist: Tom Stoppard

Roluri principale: Keira Knightley, Jude Law, Aaron Taylor-Johnson

The Danish Girl (2015)

Povestea filmului „The Danish Girl” se situează în Danemarca anului 1926. Einar Wegener (interpretat de Eddie Redmayne) și soția sa Gerda (Alicia Vikander) au un mariaj fericit. Amândoi sunt artiști, Einar preferă peisajele și ea portretele. Într-o zi, Einar pozează pentru un portret al Gerdei, ocazie pentru care se îmbracă cu o rochie. Einar descoperă curând că își dorește să fie femeie și de-a lungul timpului preferă să fie numit „Lili”. La început, cuplul încearcă să facă relația să funcționeze. Călătoria lui Einar de descoperire a sinelui său autentic îl va determina să facă o operație de schimbare de sex.

Regizor: Tom Hooper

Scenarist: Lucinda Coxon

Roluri principale: Eddie Redmayne, Alicia Vikander, Amber Heard

Call the Midwife (2012 – prezent)

Mai recent, Fennell a fost lăudată pentru performanța din serialul „Call the Midwife”, interpretând rolul unei asistente care ascunde un secret. 

Bazat pe memoriile lui Jennifer Worth, povestea filmului o are în centru pe Jenny care, în 1957, își părăsește casa confortabilă pentru a deveni moașă în Londra. Este surprinsă să afle că va locui într-o mănăstire: Casa Nonnatus. Lucrând alături de călugărițele cu pregătire medicală, Jenny descoperă condițiile dure de trai ale mahalalelor, dar descoperă și oameni curajoși, cu inimi bune. După ce pleacă de la Nonnatus, Jenny continuă să relateze despre viețile moașelor care au devenit familia ei.

„A interpreta pe cineva care simte că nu își poate exprima sinele autentic este uneori sfâșietor”, a spus ea pentru The Mirror. „Înseamnă foarte mult pentru mine că avem o poveste ca aceasta.”

Creator: Heidi Thomas

Roluri principale: Vanessa Redgrave, Laura Main, Jenny Agutter

Killing Eve (2018 – prezent)

Eve nu trăiește viața de spion la care se aștepta când a acceptat să facă acest lucru. Este un ofițer de securitate plictisit, foarte inteligent, și care stă prea mult la birou. Villanelle este o ucigașă foarte talentată și ageră. Eve și Villanelle devin obsedate una față de cealaltă și intră într-un joc de-a șoarecele și pisica. Eve are misiunea de a o captura pe ucigașa Villanelle. 

Creator: Phoebe Waller-Bridge

Roluri principale: Jodie Comer, Sandra Oh, Fiona Shaw

Prietenă apropiată a lui Phoebe Waller-Bridge, Fennell a lucrat la scenariul serialului „Killing Eve” a lui Waller-Bridge înainte de a prelua rolul de producător în 2019. 

„Nu credeam că voi avea ocazia să lucrez la ceva atât de mare”, a spus ea pentru New York Times în același an. „Într-adevăr, mi-a schimbat viața.” Pentru performanța ei în rolurile de scenarist și de producător, Fennell a primit două nominalizări la premiile Emmy în 2019.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Încărcător lăsat în priză
Timp liber
Cât consumă încărcătorul lăsat în priză. Câți bani dai în plus la factura lunară
Dacă vrei să știi cât consumă încărcătorul lăsat în priză și dacă un încărcător conectat folosește energie, răspunsul direct este „Da”. Cu toate acestea, se pare că nu trebuie să te îngrijorezi prea tare...
2
Prăjitura Krem a la Krem decorată cu pudră de cacao, pe un platou negru, cu linguriță
Rețete
Prăjitura Krem a la Krem. Rețetă de colecție
Dacă ți-ai propus să-ți delectezi familia și prietenii cu un desert delicios și nu foarte greu de preparat, prăjitura Krem a la Krem îndeplinește cu succes toate condițiile. Tot ce trebuie să faci pentru...
3
Rita Ora în timp ce prezintă un spectacol de modă
Divertisment
Rita Ora a purtat o rochie transparentă. Cântăreața a participat la British Fashion Awards 2022
Rita Ora a purtat o rochie transparentă. Cântăreața internațională a participat la British Fashion Awards 2022. Diva și-a făcut apariție într-o ținută care nu a lăsat loc imaginației. Vedeta a fost încântată de toată...
4
Fată frumoasă îmbrăcată în negru ți în mână un felinar, o bufniță și un păianjen
Horoscop
Ce animal de companie ți se potrivește, în funcție de zodie. Află ce spun specialiștii
Dacă vrei să știi ce animal de companie ți se potrivește în funcție de zodie, trebuie să înțelegi că alegerea unui astfel de companion necesită multe angajamente. Este vorba despre mult mai multe detalii...
5
O femeie care poartă mănuși galbene de cauciuc are în mână un burete galben cu verde și curăță un colț de lângă o fereastră care are mucegai pentru a ilustra cum poți scăpa de mucegaiul din casă
Timp liber
Cum poți scăpa de mucegaiul din casă. Sfaturi utile din partea experților în curățenie
Apariția mucegaiului în interiorul locuinței este o problemă cu care se confruntă multe persoane. Pe lângă aspectul inestetic al petelor de mucegai, acestea sunt și periculoase pentru sănătate. Ți-am pregătit câteva soluții despre cum...
PARTENERI
×