Reclamă

Ce este „morning shed” de pe TikTok. Dermatologii spun că îți poate afecta pielea

Probabil că și tu te-ai întrebat deja ce este „morning shed” de pe TikTok. Cel mai recent trend de îngrijire a pielii se pare că nu se referă la o rutină de îngrijire a pielii, ci mai degrabă la aplicarea unor metode dure care pot distruge bariera protectoare.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 6 august 2024, 7:46

„Morning shed”, care are deja peste 77 de milioane de vizualizări pe platformă, presupune să folosești bandă adezivă și plasturi din silicon pentru a obține o piele mai catifelată și mai curată.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce este „morning shed” de pe TikTok

Deși din imaginile pe care le poți urmări pe platformă trendul pare promițător, specialiștii atrag atenția asupra lui. Dermatologii spun că această practică de îngrijire a feței este de-a dreptul periculoasă.

În morning sheed, tinerii folosesc măști pentru ochi, bandă adezivă, plasturi din silicon, cremă de noapte, bonete și multe altele. Scopul lor este să obțină o piele mai netedă și să scape de riduri.

Unii dintre cei care au adoptat deja acest trend folosesc bandă adezivă chiar și pe sprâncene. „Morning shed” îi face pe cei care au apelat la el să aibă un aspect bizar pe timp de noapte, dar totul se face în numele frumuseții, susțin ei.

@maurslives

the chin strap + mouthtape combo is lethal…#morningshed #skincareroutine

♬ Carrie Bradshaw – Gal Matza

Reclamă

Ideea este ca a doua zi să ai un ten mai odihnit și mai întins. Mulți dintre cei care au încercat deja morning shed spun că au văzut deja diferența.

Comentariile la aproape fiecare videoclip sunt împărțite. Unii oameni spun că vor continua cu acest trend, în timp ce alții spun că este „prea mult”.

Dermatologii spun că te poți confrunta cu iritația pielii sau apariția unor chisturi sub piele. Totul se întâmplă din cauza șocului aplicat asupra pielii. De asemenea, aplicarea de seruri și produse peste noapte poate bloca porii și cauza acnee. Folosirea bandelor adezive pe față poate fi periculoasă putând duce la sufocare.

Reclamă

Care este părerea experților despre acest trend

Dr. Nava Greenfield, un dermatolog de la Schweiger Dermatology Group din New York, a declarat recent pentru Well+Good că trendul poate fi fascinant, dar nu are niciun beneficiu real.

„Nu numai că teoria din spatele eficienței sale nu este convingătoare, dar există și o lipsă de date care să susțină utilizarea acestor lucruri. Trendul poate fi chiar dăunător”, a spus Greenfield.

Un exemplu este folosirea benzii adezive pe gură, care este unul dintre principalele lucruri folosite în materialele video de pe TikTok.

Banda adezivă te obligă să respiri pe nas noaptea, reducând la minimum respirația și sforăitul.

„Închiderea gurii noaptea previne modificările fiziologice normale ale tiparelor de respirație”, a explicat Greenfield. „Corpul nostru se normalizează și se reglează în timpul somnului. Este important să permitem ca acest proces să aibă loc neîntrerupt.”

Același lucru este valabil și pentru curelele de sub bărbie, măștile pentru ochi. Nu există nicio garanție de succes peste noapte sau o piele fără riduri dacă le folosești.

Greenfield mai susține că majoritatea oamenilor care au aceste rutine extravagante pe timp de noapte și le fac publice pe rețelele sociale o fac pur și simplu pentru cameră și pentru celebritate.

„Bănuiesc că creatorii folosesc aceste tehnici pentru atragerea oamenilor. Rareori le folosesc ca o rutină dedicată”, a mai spus dermatologul mai sus menționat.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Cercul zodiacal cu toate cele 12 zodii pe un fundal închis la culoare
Horoscop
Ce poate manifesta fiecare zodie în parte la începutul lunii septembrie. Explicațiile astrologilor
Nativii se află tot mai aproape de dorințele lor, iar iubirea și prietenia îi salvează și de această dată. Află ce poate manifesta fiecare zodie în parte la începutul lunii septembrie și cum prietenia...
2
O femeie care se plimbă pe plajă
Sănătate
Cum să folosești mersul pe jos pentru a slăbi după vârsta de 50 de ani. Care e secretul scăderii în greutate cu minimum de efort
Descoperă secretul scăderii în greutate după 50 de ani cu sfatul unui kinetoterapeut. Află cum să folosești mersul pe jos pentru a slăbi, după o vârstă când metabolismul a încetinit deja destul de mult....
3
Georgina Rodriguez în costum de baie alături de Cristiano Ronaldo pe un iaht
Divertisment
Cristiano Ronaldo a făcut dezvăluiri neașteptate despre relația sa cu Georgina Rodriguez. Jucătorul de fotbal a fost mai sincer ca niciodată
Cristiano Ronaldo a făcut dezvăluiri neașteptate despre relația sa cu Georgina Rodriguez. Jucătorul de fotbal a fost mai sincer ca niciodată. Presa susține că acesta ar fi dat de înțeles că s-a căsătorit în...
4
Ben Affleck în timp ce pleacă de la birou după ce s-a întâlnit cu Jennifer Lopez
Divertisment
Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au întâlnit pentru prima dată după divorț. Momentul tensionat a fost surprins de fotografi
Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au întâlnit pentru prima dată după divorț. Momentul tensionat a fost surprins imediat de fotografi. Reuniunea lor ține primele pagini ale presei internaționale. Cei doi foști soți nu reușesc...
5
Jennifer Lopez a mers la mall cu copiii ei după divorțul de Ben Affleck
Divertisment
Cum a sărbătorit Jennifer Lopez divorțul de Ben Affleck. Fanii au fost surprinși să o vadă pe divă în astfel de ipostaze
Fotografii au surprins cum a sărbătorit Jennifer Lopez divorțul de Ben Affleck. Vedeta latino a fost însoțită de copiii săi și un grup de prieteni. Cântăreața pare că a trecut peste dezamăgirile în dragoste...
PARTENERI
×