Reclamă

Ce se poate întâmpla cu corpul tău dacă faci 30 de minute de sport în fiecare zi. Sfaturi pentru un stil de viață activ

Te-ai întrebat vreodată ce se poate întâmpla cu corpul tău dacă faci 30 de minute de sport în fiecare zi? Specialiștii îți vin în ajutor cu câteva explicații și te învață ce poți face pentru a avea parte de un stil de viață cât mai activ.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 3 august 2024, 7:18

Multe obiceiuri sănătoase pot avea un impact pozitiv asupra organismului nostru. Consumul de alimente sănătoase corelat cu un stil de viață activ te poate ajuta să ai o viață activă și fără prea multe probleme de sănătate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce se poate întâmpla cu corpul tău dacă faci 30 de minute de sport în fiecare zi

Pentru a-ți menține corpul într-o formă cât mai sănătoasă, specialității recomandă să rămâi activă. Includerea mișcării în rutina ta de activitate este asociată cu unele beneficii destul de impresionante. Cele 30 de minute de mișcare pot face diferența în viața ta.

Exercițiile fizice regulate sunt un instrument puternic pentru menținerea unui stil de viață sănătos. Includerea mișcării în obiceiurile tale zilnice poate aduce o mulțime de beneficii profunde sănătății tale.

Un beneficiu semnificativ al exercițiilor fizice regulate este impactul său pozitiv asupra funcționării cognitive. Exercițiile aerobice pot ajute, de asemenea, la reducerea declinului cogniției.

Cu atât mai mult, unele cercetări au arătat că creșterea activității fizice ar putea ajuta chiar la prevenirea a aproximativ 3 % din toate cazurile de demență, spune un studiu din 2021.

Reclamă

Exercițiile fizice regulate joacă un rol esențial și în menținerea sănătății inimii.

Creșterea ritmului cardiac promovează o mai bună circulație a sângelui, ceea ce ajută la reducerea riscului de boli cardiovasculare. În plus, activitatea fizică frecventă poate ajuta, de asemenea, la scăderea nivelului de colesterol din organism.

Specialiștii de la EatingWell susțin că exercițiile fizice regulate pot să îmnuntțească somnul. În timp, poți avea un somn mai sănătos și mai odihnitor, spun specialiștii.

Reclamă

Ce impact are sportul asupra stării tale psihice

Chiar și 30 de minute de mișcare pe zi pot face diferența în ceea ce privește nivelul tău de energie. Exercițiile fizice sunt, de asemenea, un stimulent de energie natural și durabil.

Când faci sport, fluxul de sânge din corp crește și nutrienți importanți ajung mult mai ulor la organism. Acest proces ajută la conversia nutrienților în energie utilizabilă și îmbunătățește rezistența organismului. Mai multă activitate fizică regulată ajută la îmbunătățirea funcției metabolice.

Cercetările au arătat că sportul te poate ajuta la menținerea sănătății mintale și la îmbunătățirea stării de spirit.

Exercițiile fizice declanșează eliberarea de endorfine, numite hormonii senzației de bine. Activitatea fizică regulată poate, de asemenea, atenua simptomele depresiei și anxietății prin promovarea relaxării și îmbunătățirea capacității organismului de a face față stresului.

Riscuri potențiale și precauții

În ciuda numeroaselor beneficii pentru sănătate, există și riscuri potențiale. Exercițiile cu impact puternic pot aduce cu sine leziuni ale corpului cum ar fi entorse și fracturi.

Este important să iei lucrurile pas cu pas și să nu te forțezi prea mult din prima. Exercițiul excesiv, fără odihnă, poate duce la scăderea performanței, creșterea ritmului cardiac în repaus și dureri musculare persistente.

Deși sunt rare, exercițiile intense pot duce uneori la probleme cardiace la persoanele cu afecțiuni cardiace. Este important să te consulți cu medicul tău specialist și să faci sport cu moderație, mai ales dacă ești la început de drum. 

Progresia graduală este importantă pentru o persoană care nu este obișnuită cu efortul fizic, spun specialiștii de la Parade.com.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Cercul zodiacal cu toate cele 12 zodii pe un fundal închis la culoare
Horoscop
Ce poate manifesta fiecare zodie în parte la începutul lunii septembrie. Explicațiile astrologilor
Nativii se află tot mai aproape de dorințele lor, iar iubirea și prietenia îi salvează și de această dată. Află ce poate manifesta fiecare zodie în parte la începutul lunii septembrie și cum prietenia...
2
O femeie care se plimbă pe plajă
Sănătate
Cum să folosești mersul pe jos pentru a slăbi după vârsta de 50 de ani. Care e secretul scăderii în greutate cu minimum de efort
Descoperă secretul scăderii în greutate după 50 de ani cu sfatul unui kinetoterapeut. Află cum să folosești mersul pe jos pentru a slăbi, după o vârstă când metabolismul a încetinit deja destul de mult....
3
Georgina Rodriguez în costum de baie alături de Cristiano Ronaldo pe un iaht
Divertisment
Cristiano Ronaldo a făcut dezvăluiri neașteptate despre relația sa cu Georgina Rodriguez. Jucătorul de fotbal a fost mai sincer ca niciodată
Cristiano Ronaldo a făcut dezvăluiri neașteptate despre relația sa cu Georgina Rodriguez. Jucătorul de fotbal a fost mai sincer ca niciodată. Presa susține că acesta ar fi dat de înțeles că s-a căsătorit în...
4
Ben Affleck în timp ce pleacă de la birou după ce s-a întâlnit cu Jennifer Lopez
Divertisment
Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au întâlnit pentru prima dată după divorț. Momentul tensionat a fost surprins de fotografi
Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au întâlnit pentru prima dată după divorț. Momentul tensionat a fost surprins imediat de fotografi. Reuniunea lor ține primele pagini ale presei internaționale. Cei doi foști soți nu reușesc...
5
Jennifer Lopez a mers la mall cu copiii ei după divorțul de Ben Affleck
Divertisment
Cum a sărbătorit Jennifer Lopez divorțul de Ben Affleck. Fanii au fost surprinși să o vadă pe divă în astfel de ipostaze
Fotografii au surprins cum a sărbătorit Jennifer Lopez divorțul de Ben Affleck. Vedeta latino a fost însoțită de copiii săi și un grup de prieteni. Cântăreața pare că a trecut peste dezamăgirile în dragoste...
PARTENERI
×