Reclamă

Ce este gelul de mușchi de mare și cum te poate ajuta să pierzi în greutate: „Am slăbit 12 kilograme în 7 zile”

Gelul de mușchi de mare este unul dintre cele mai recente produse naturale și hrănitoare pe care le poți adăuga la rutina ta de slăbire. Acest preparat a căpătat popularitate pe TikTok, după ce mai mulți oameni s-au filmat mănâncând gel de mușchi de mare ca parte a rutinei lor de slăbire.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 25 iulie 2024, 7:13

Cum trendurile în materie de nutriție vin și pleacă, probabil și tu te-ai întrebat cât de sănătos este să-l incluzi în dieta ta zilnică pentru a scăpa de kilogramele în plus.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce este gelul de mușchi de mare și cum te poate ajuta să pierzi în greutate

Un utilizator de TikTok, @mermaidsgarden, susține într-un videoclip că, înainte de a adăuga mușchi de mare în dieta ei, se simțea balonată, plină de toxine, deprimată și mereu ca și când ar fi mâncat în exces.

Ea a mai dezvăluit că cântărea 67 de kilograme. După ce a consumat constant gel de mușchi de mare, ea a ajuns la 48 de kilograme.

Un alt TikToker, @itsjdevinci, a dezvăluit într-un clip că a slăbit 12 kilograme mâncând gel de mușchi de mare timp de șapte zile.

Deși mărturiile celor care l-au inclus deja în dieta lor sună promițătoare, află ce spun specialiștii despre acest gel de slăbit aparent magic. El poate fi adăugat în preparate sau mâncat ca atare.

Reclamă

Denumirea de „gel de mușchi de mare” nu sună super apetisant. În forma sa crudă, acesta are un gust asemănător cu cel de scoici sau stridii.

Potrivit lui Amy Goodson, specialist certificat în dietetică sportivă, gelul de mușchi de mare este un produs total natural realizat din mușchi de mare. Acesta e un tip de alge roșii cunoscute sub numele de Chondrus crispus. Îl vei găsi de-a lungul coastelor Americii de Nord și Europei.

„Mușchiul de mare este recoltat, curățat și înmuiat, apoi amestecat într-o consistență asemănătoare gelului”, spune Goodson. „Gelul de mușchi de mare este bogat în nutrienți, inclusiv vitamine (A, C, E, K și complexul B), minerale (iod, calciu, potasiu, seleniu, magneziu) și alți compuși bioactivi.”

Reclamă

Care sunt beneficiile mușchiului de mare pentru organism

Gelul de mușchi de mare este plin de vitamine și minerale esențiale care pot sprijini sănătatea generală și metabolismul. Un corp bine hrănit este mai eficient în arderea caloriilor și menținerea nivelului de energie.

Acesta are un conținut scăzut de calorii, ceea ce îl transformă în produsul perfect pentru o dietă cu conținut scăzut de calorii sau cu restricții calorice.

Pe de altă parte, gelul de mușchi de mare este un excelent supresor al poftei de mâncare. Carrageenanul este unul dintre principalii compuși bioactivi ai mușchiului de mare. Datorită capacității sale de gelifiere și a faptului că corpul tău nu îl poate digera, el acționează ca fibre solubile. Acestea te pot ajuta să te simți sătulă mai mult timp. Ele reduc și tendința de a mânca în exces sau de a lua gustări între mese.

Gelul de mușchi de mare conține iod, care promovează funcția sănătoasă a tiroidei. Acesta este un jucător important când vine vorba de reglarea metabolismului. O tiroidă sănătoasă poate ajuta la menținerea unei greutăți sănătoase.

Cât de des ar trebui să consumi gel de mușchi de mare

Potrivit lui Goodson, nu este recomandat să consumi gel de mușchi de mare în cantități mari, deoarece conține iod. Algele marine precum mușchiul de mare pot acumula metale toxice precum mercurul și plumbul în organism.

Nu există o recomandare pentru cât de mult gel de mușchi de mare ar trebui să consumi pentru pierderea în greutate. „Totuși, în general, se crede că două linguri pe zi pot fi sigure”, mai spune Goodson.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Cristiano Ronaldo și Georgina Rodriguez în timp ce stau de vorbă pe un iaht
Divertisment
Cristiano Ronaldo și Georgina Rodriguez au mers în vacanță în sudul Franței. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat unul de celălalt pe un iaht
Cristiano Ronaldo și Georgina Rodriguez au mers în vacanță în sudul Franței. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat unul de celălalt. Presa internațională scrie că fotbalistul și partenera sa au ales să-și petreacă timpul liber...
2
O femeie care prinde soarele în mâini la apus
Horoscop
Zodii care sunt norocoase până pe 8 septembrie 2024. Nativii care au șansa să-și confrunte sentimentele
Ei sunt nativii care sunt sfătuiți să vadă ce au cu adevărat în suflet. Săptămâna aceasta a început cu o Lună Nouă în Fecioară care sugerează ce va aduce noul ciclu de eclipsă în...
3
Magiun de prune în borcan și în linguriță, alături de prune proaspete
Rețete
Magiun de prune. Rețetă tradițională, românească
Rețeta de magiun de prune este o rețetă tradițională din bucătăria românească, foarte populară și foarte des preparată. Dacă nu ai încercat până acum rețeta, ți-o oferim detaliată mai jos. Magiunul este cunoscut pentru...
4
Două porții de prăjitură cu prune pe o farfurie și prăjitura secționată pe un platou, cu un cuțit
Rețete
Prăjitură răsturnată cu prune caramelizate. Un desert gustos și aromat
Printre rețetele cu prune pe care ți-ai propus să le prepari, trece pe listă și rețeta de prăjitură răsturnată cu prune caramelizate. Este rețeta unui desert delicios și spectaculos, care combină dulceața caramelului cu...
5
Prune la borcan fără zahăr și un bol cu prune
Rețete
Prune la borcan fără zahăr. Rețetă simplă și sănătoasă
Dacă vrei să te bucuri de aroma prunelor și în sezonul rece, poți prepara rețeta de prune la borcan fără zahăr. Le poți consuma ca pe compot sau le poți include în rețete de...
PARTENERI
×