Reclamă

Rețetă virală cu pepene verde. Cu siguranță o să fie vedeta meselor în familie

Nu este deloc o surpriză că rețetele cu pepene sunt la mare căutare în zilele călduroase de vară. Cu toate acestea, poate de multe dintre ele deja te-ai plictisit. Încearcă această rețetă virală cu pepene verde.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 24 iulie 2024, 7:47

Preparatul acesta cu pepene verde a câștigat popularitate pe TikTok. Ea a fost distribuită de creatorul de conținut My Nguyen de la @myhealthydish și a publicat-o și pe pagina ei de Instagram. Arată absolut delicios și merită popularitatea pe care a primit-o.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rețetă virală cu pepene verde

Este ușor de făcut, distractivă și adaugă noutate în rețetele cu pepene verde.

Pentru a face desertul distractiv, Nguyen a tăiat capacul unui pepene verde și apoi a scobit pulpa, creând un bol pentru amestecul de fructe.

Ulterior, miezul pepenelului l-a transfomat în piure cu ajutorul unui blendar și a strecurat de două ori sucul pentru a scoate pulpa. Apoi a combinat două căni de suc de pepene verde cu o ceașcă de apă și patru pachete de gelatină simplă pentru a crea o compoziție fermă.

Pepenele golit de miez l-a pus într-un castron, astfel încât să stea drept, apoi a pus struguri, căpșuni, zmeură și mure în interiorul fructului scobit. A turnat peste amestecul de gelatină, a pus la loc capacul de la pepenele verde și a lăsat fructele la răcit peste noapte.

Reclamă

Când gelatina s-a întărită, ea a scos pepenele verde din frigider și l-a tăiat în două. Fructele colorate îmbibate în gelatină arătau absolut delicios. Apoi l-a tăiat în felii la fel ca atunci când tai un pepene verde.

În comentariile la videoclipul ei, oamenii i-au spus că poți adăuga și alcool la amestecul de gelatină pentru o petrecere de vară. Alții au sugerat să folosești apă de cocos în loc de suc de pepene verde pentru a-i da o aromă tropicală.

Vestea bună este că poți încerca ce variantă dorești cu această rețetă, în funcție de preferințele culinare. Poți folosi diferite tipuri de fructe sau arome.

Reclamă

Indiferent cum alegi să te bucuri de aroma pepenelui verde, această rețetă este una dintre cele mai distractive și mai ușoare. E distractiv de făcut și cu copiii și cu siguranță va fi adorată la următorul tău grătar cu prietenii.

Pepenele verde este bogat în vitamine și are un conținut scăzut de calorii

Pepenele verde este bogat în antioxidanți, vitamine și minerale.

Specialiștii susțin că în 100 de grame din acest fruct se află: 1 gram de fibre, 1 gram de proteine, 10 grame de zahăr, 30 de calorii, vitamina A, C, E, D, niacină, tiamină, vitamina B6, B12, acid pantotenic. Iar dintre numeroasele minerale, ei au enumerat: calciul, magneziul, fierul, fosforul, manganul, potasiul, seleniul și zincul.

Pepenele verde are, de asemenea, un conținut scăzut de calorii. O porție de 1 cană de pepene verde tăiat cubulețe conține:

  • Calorii: 46
  • Grăsime totală: 0,2 grame (g)
  • Carbohidrați: 11,5 g
  • Fibre alimentare: 0,6 g
  • Proteine: 0,9 g
  • Zaharuri: 9,4 g
  • Conținut de apă: 139 g (pepenele verde este aproximativ 91 la sută apă)
  • Calciu: 10,6 miligrame (mg)
  • Fier: 0,4 mg
  • Magneziu: 15,2 mg
  • Potasiu: 170 mg
  • Vitamina C: 12,3 mg (o sursă bună)
  • Vitamina A: 43 micrograme (mcg)
Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Cristiano Ronaldo și Georgina Rodriguez în timp ce stau de vorbă pe un iaht
Divertisment
Cristiano Ronaldo și Georgina Rodriguez au mers în vacanță în sudul Franței. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat unul de celălalt pe un iaht
Cristiano Ronaldo și Georgina Rodriguez au mers în vacanță în sudul Franței. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat unul de celălalt. Presa internațională scrie că fotbalistul și partenera sa au ales să-și petreacă timpul liber...
2
O femeie care prinde soarele în mâini la apus
Horoscop
Zodii care sunt norocoase până pe 8 septembrie 2024. Nativii care au șansa să-și confrunte sentimentele
Ei sunt nativii care sunt sfătuiți să vadă ce au cu adevărat în suflet. Săptămâna aceasta a început cu o Lună Nouă în Fecioară care sugerează ce va aduce noul ciclu de eclipsă în...
3
Magiun de prune în borcan și în linguriță, alături de prune proaspete
Rețete
Magiun de prune. Rețetă tradițională, românească
Rețeta de magiun de prune este o rețetă tradițională din bucătăria românească, foarte populară și foarte des preparată. Dacă nu ai încercat până acum rețeta, ți-o oferim detaliată mai jos. Magiunul este cunoscut pentru...
4
Două porții de prăjitură cu prune pe o farfurie și prăjitura secționată pe un platou, cu un cuțit
Rețete
Prăjitură răsturnată cu prune caramelizate. Un desert gustos și aromat
Printre rețetele cu prune pe care ți-ai propus să le prepari, trece pe listă și rețeta de prăjitură răsturnată cu prune caramelizate. Este rețeta unui desert delicios și spectaculos, care combină dulceața caramelului cu...
5
Prune la borcan fără zahăr și un bol cu prune
Rețete
Prune la borcan fără zahăr. Rețetă simplă și sănătoasă
Dacă vrei să te bucuri de aroma prunelor și în sezonul rece, poți prepara rețeta de prune la borcan fără zahăr. Le poți consuma ca pe compot sau le poți include în rețete de...
PARTENERI
×