Reclamă

De ce nu e o idee bună să pui pepenele în frigider. Ce se poate întâmpla

Află de ce nu e o idee bună să pui pepenele în frigider. Pepenele roșu este o gustare răcoritoare, perfectă pentru zilele toride de vară. Este un fruct bogat în antioxidanți, licopen, Vitamina C și potasiu. De asemenea, este extrem de versatil, fie poți savura o felie suculentă sau îl poți adauga în limonade sau salate.

Claudia-Ellena Ignat
Claudia-Ellena Ignat
Publicat: 16 august 2024, 6:23

Pepenele conține 92% apă, fapt pentru care a devenit vedeta sezonului cald. Este extrem de răcoritor și nutritiv, în același timp.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pepenele roșu este o sursă excelentă de nutrienți precum vitamina A, fier și calciu. Pepenele este și mai delicios atunci când îl consumi rece. Iată care este cel mai bun mod de a păstra pepenele, ca să te poți bucura de toate proprietățile sale nutriționale.

De ce nu e o idee bună să pui pepenele în frigider

Perioada de valabilitate a pepenelui este de trei până la patru săptămâni după ce a fost recoltat. Majoritatea fructelor și legumelor se păstrează cel mai bine în frigider. Acest lucru nu este valabil și pentru pepenele roșu.

Pepenele proaspăt conține citrulină, un aminoacid esențial care ajută la producerea de oxid nitric. Acesta ajută la reglarea tensiunii arteriale. De asemenea, pepenele ajută la controlul nivelului de zahăr din organism și are puține calorii. Astfel, este un aliment ideal dacă ești la dietă.

Experții de la National Watermelon Promotion Board susțin că pepenele trebuie păstrat la frigider doar în două situații: dacă este deja tăiat sau dacă a fost deja refrigerat. În caz contrar, este recomandat să îl depozitezi la temperatura camerei într-un loc răcoros, ferit de soare.

Reclamă

Dacă bagi pepenele deja tăiat în frigider, acesta își pierde din nutrienți. Specialiștii susțin faptul că nivelul de licopen este cu 20% mai mare, iar nivelurile de beta-caroten se dublează în pepenele roșu nerefrigerat.

Experții în nutriție explică de ce nu e o idee bună să ții pepenele în frigider. Atunci când este depozitat la rece, pot apărea modificări neplăcute ale gustului, texturii și culorii acestuia.

În plus, un pepene tăiat nu ar trebui niciodată păstrat în frigider, deoarece devine un loc de creștere pentru bacterii.

Reclamă

Cât timp se poate păstra un pepene întreg înainte de a-l tăia

Dacă este păstrat într-un loc răcoros și uscat, ferit de lumina directă a soarelui, un pepene întreg poate rezista timp de o săptămână.

Coaja groasă și solidă va proteja pulpa din interior fără să fie nevoie de refrigerare. Specialiștii recomandă să nu arunci cojile de pepene, deoarece au o mulțime de beneficii, printre care se numără și conținutul ridicat de fibre.

Cu cât îl mănânci mai aproape de momentul recoltării, cu atât va avea un gust mai bun. De asemenea, te poți bucura pe deplin de valorile sale nutriționale, cum ar fi licopenul.

Acesta este un pigment produs de plante, care poate ajuta la combaterea deteriorării celulelor din corp.

Care este cel mai bun mod de a păstra pepenele tăiat

Tăierea feliilor de pepene în funcție de gradul de coacere al acestora ajută la menținerea barierei naturale de umiditate.

De asemenea, protejează și păstrează fructul proaspăt pentru mai mult timp. Dacă vrei să depotezi pepenele roșu la rece tăiat cuburi, alege un recipient care se închide etanș. Astfel, pepenele își va păstra prospețimea timp de trei până la patru zile.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Cercul zodiacal cu toate cele 12 zodii pe un fundal închis la culoare
Horoscop
Ce poate manifesta fiecare zodie în parte la începutul lunii septembrie. Explicațiile astrologilor
Nativii se află tot mai aproape de dorințele lor, iar iubirea și prietenia îi salvează și de această dată. Află ce poate manifesta fiecare zodie în parte la începutul lunii septembrie și cum prietenia...
2
O femeie care se plimbă pe plajă
Sănătate
Cum să folosești mersul pe jos pentru a slăbi după vârsta de 50 de ani. Care e secretul scăderii în greutate cu minimum de efort
Descoperă secretul scăderii în greutate după 50 de ani cu sfatul unui kinetoterapeut. Află cum să folosești mersul pe jos pentru a slăbi, după o vârstă când metabolismul a încetinit deja destul de mult....
3
Georgina Rodriguez în costum de baie alături de Cristiano Ronaldo pe un iaht
Divertisment
Cristiano Ronaldo a făcut dezvăluiri neașteptate despre relația sa cu Georgina Rodriguez. Jucătorul de fotbal a fost mai sincer ca niciodată
Cristiano Ronaldo a făcut dezvăluiri neașteptate despre relația sa cu Georgina Rodriguez. Jucătorul de fotbal a fost mai sincer ca niciodată. Presa susține că acesta ar fi dat de înțeles că s-a căsătorit în...
4
Ben Affleck în timp ce pleacă de la birou după ce s-a întâlnit cu Jennifer Lopez
Divertisment
Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au întâlnit pentru prima dată după divorț. Momentul tensionat a fost surprins de fotografi
Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au întâlnit pentru prima dată după divorț. Momentul tensionat a fost surprins imediat de fotografi. Reuniunea lor ține primele pagini ale presei internaționale. Cei doi foști soți nu reușesc...
5
Jennifer Lopez a mers la mall cu copiii ei după divorțul de Ben Affleck
Divertisment
Cum a sărbătorit Jennifer Lopez divorțul de Ben Affleck. Fanii au fost surprinși să o vadă pe divă în astfel de ipostaze
Fotografii au surprins cum a sărbătorit Jennifer Lopez divorțul de Ben Affleck. Vedeta latino a fost însoțită de copiii săi și un grup de prieteni. Cântăreața pare că a trecut peste dezamăgirile în dragoste...
PARTENERI
×