Reclamă

Ce se întâmplă în organism dacă mănânci iaurt în fiecare zi timp de o săptămână. Schimbările care se pot produce

Află ce se întâmplă în organism dacă mănânci iaurt zilnic, timp de o săptămână. Iaurtul este un aliment extrem de versatil, pe care îl poți mânca în asociere cu multe alimente. De exemplu, dimineața, la micul dejun îl poți folosi ca bază pentru bolul cu granola. Sau poate fi o gustare excelentă la birou, după masa de prânz, alături de un fruct.

Claudia-Ellena Ignat
Claudia-Ellena Ignat
Publicat: 22 iulie 2024, 8:28

Dacă iubești lactatele, iată ce schimbări pot apărea organism dacă mănânci iaurt zilnic. Specialiștii recomandă ca un adult să consume trei cani de lactate pe zi, inclusiv iaurt, cremă de brânză sau lapte cu conținut scăzut de grăsimi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce se întâmplă în organism dacă mănânci iaurt

Dacă vrei să îți diversifici dieta și să mănânci mai mult iaurt, ai luat o decizie excelentă! Consumul de iaurt are multe beneficii pentru sănătate. În plus, este ușor de integrat în dieta ta zilnică. Îți poți pregăti un desert sănătos cu iaurt și afine sau îl poți folosi ca dressing în salate.

Susține sănătatea oaselor

Iaurtul conține mult calciu, zinc și vitamine din complexul B. De asemenea, este o formă concentrată de proteine ​​din lapte. Acest lucru îl face important pentru sănătatea oaselor. Iaurtul din comerț este adesea suplimentat cu vitamina D și poate fi consumat de persoanele în vârstă, care prezintă riscul de a avea o masă osoasă scăzută.

Durata lungă de valabilitate și ușurința de a consuma iaurt îl fac o opțiune de nutriție excelentă pentru zilele agitate, în care nu ai timp să îți organizezi corespunzător mesele.

Reclamă

Efecte stimulatoare pentru imunitate

Iaurtul conține culturi de probiotice, adică de bacterii bune. Acest lucru poate ajuta la îmbunătățirea imunității intestinale. Dacă te recuperezi după o criză de gastroenterită, adaugă mai mult iaurt cu conținut scăzut de grăsimi în dieta ta zilnică. Acesta contribuie la refacerea rapidă a florei intestinale.

Datorită conținutului de zinc, vitamina B6 și Lactobacillus, iaurtul îmbunătățește, de asemenea, răspunsul imunitar și reduce riscul de infecții, cum ar fi gripa sezonieră și diareea. Potrivit specialiștilor, iaurtul inhibă răspândirea bacteriei Helicobacter pylori în stomac și intestin. De asemenea, consumul regulat de iaurt fără zahăr oferă protecție împotriva scurgerilor vaginale și a infecțiilor fungice.

Reclamă

Contribuie la reglarea metabolismului

Iaurtul este plin de nutrienți. Este un aliment sățios dacă este consumat ca gustare, între mesele principale. Consumul de două, până la trei porții de iaurt pe săptămână scade pofta de zahăr și cofeină. Acest lucru ajută la gestionarea greutății și la îmbunătățirea sănătății inimii, reducând cu 30% riscul de hipertensiune arterială. De asemenea, reduce și riscul apariției timpurii a diabetului.

Contribuie la creșterea aportului de calciu

Așadar, iată ce se întâmplă în organism dacă mănânci iaurt zilnic: tranzitul intestinal se reglează și oferă protecție împotriva infecțiilor fungice. De asemenea, datorită conținutul ridicat de proteine și grăsimi sănătoase, contribuie la creșterea senzației de sațietate. Astfel, nu va mai exista riscul de a mânca alte alimente procesate, pline de zahăr între mese, scrie Parade.com.

Dacă mănânci 150 de grame de iaurt la micul dejun vei avea un aport de 14 grame de proteine. Și îți vei crește și aportul de calciu, care este un nutrient necesar pentru funcțiile din organism legate de mușchi, nervi și oase.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Cristiano Ronaldo și Georgina Rodriguez în timp ce stau de vorbă pe un iaht
Divertisment
Cristiano Ronaldo și Georgina Rodriguez au mers în vacanță în sudul Franței. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat unul de celălalt pe un iaht
Cristiano Ronaldo și Georgina Rodriguez au mers în vacanță în sudul Franței. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat unul de celălalt. Presa internațională scrie că fotbalistul și partenera sa au ales să-și petreacă timpul liber...
2
O femeie care prinde soarele în mâini la apus
Horoscop
Zodii care sunt norocoase până pe 8 septembrie 2024. Nativii care au șansa să-și confrunte sentimentele
Ei sunt nativii care sunt sfătuiți să vadă ce au cu adevărat în suflet. Săptămâna aceasta a început cu o Lună Nouă în Fecioară care sugerează ce va aduce noul ciclu de eclipsă în...
3
Magiun de prune în borcan și în linguriță, alături de prune proaspete
Rețete
Magiun de prune. Rețetă tradițională, românească
Rețeta de magiun de prune este o rețetă tradițională din bucătăria românească, foarte populară și foarte des preparată. Dacă nu ai încercat până acum rețeta, ți-o oferim detaliată mai jos. Magiunul este cunoscut pentru...
4
Două porții de prăjitură cu prune pe o farfurie și prăjitura secționată pe un platou, cu un cuțit
Rețete
Prăjitură răsturnată cu prune caramelizate. Un desert gustos și aromat
Printre rețetele cu prune pe care ți-ai propus să le prepari, trece pe listă și rețeta de prăjitură răsturnată cu prune caramelizate. Este rețeta unui desert delicios și spectaculos, care combină dulceața caramelului cu...
5
Prune la borcan fără zahăr și un bol cu prune
Rețete
Prune la borcan fără zahăr. Rețetă simplă și sănătoasă
Dacă vrei să te bucuri de aroma prunelor și în sezonul rece, poți prepara rețeta de prune la borcan fără zahăr. Le poți consuma ca pe compot sau le poți include în rețete de...
PARTENERI
×