Reclamă

5 moduri prin care ți-ai putea crește starea de bine prin exerciții fizice. Ce poți schimba la rutina ta de sport

Sportul îți poate schimba rapid starea de spirit și te poate ajuta să ai un stil de viață mult mai activ și mai sănătos. Experții au descoperit 5 moduri prin care ți-ai putea crește starea de bine prin exerciții fizice. Iată ce poți schimba la rutina ta de sport.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 3 iulie 2024, 5:12
O femeie care face exerciții fizice și este fericită
Experții au descoperit 5 moduri prin care ți-ai putea crește starea de bine prin exerciții fizice. Iată ce poți schimba la rutina ta / Shutterstock

Atunci când suntem copiii, sportul este un motiv de bucurie, de mișcare și de distracție. Pe măsură ce înaintăm în vârstă ne găsim tot mai greu timp pentru a face exerciții fizice. Pentru multe persoane legătura dintre sport și bucurie dispare cu timpul.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

5 moduri prin care ți-ai putea crește starea de bine prin exerciții fizice

Pentru multe persoane legătura dintre sport și bucurie a fost estompată cu trecerea timpului. Mișcarea ar fi putut fi transformată într-o rutină sau într-o responsabilitate pentru un corp sănătos.

Mulți consideră că trebuie să dacă sport pentru a-și optimiza starea de sănătate. Totuși, pentru unii sportul rămâne un motiv de bucurie.

Studiile au arătat că sportul nu este benefic doar pentru sănătatea fizică, ci și pentru sănătatea mentală și starea de spirit. Sportul te poate ajuta să găsești fericire, speranță, conexiune și curaj, spun specialiștii de la CNN.com.

Mușchii fac mai multe decât să mobilizeze oasele și să stabilizeze scheletul. Mușchii sunt aproape ca organele endocrine.

Reclamă

Ei produc molecule care pot elibera fluxul sanguin care apoi călătoresc și afectează toate organele corpului.

Unii dintre ei pot traversa bariera hemato-encefalică și pot avea un efect asupra creierului, inclusiv asupra stării de spirit.

Există o mulțime de exerciții care te pot face rapid să te simți mai bine după o sesiune de antrenament. Descoperă cele 5 moduri prin care sportul îți poate crește starea de bine.

Reclamă

Fă sport în aer liber

Formele de mișcare pot varia. Sportul în aer liber și în natură tinde să aibă un impact mult mai mare asupra creierului și a stării de conștientizare a momentului prezent.

Oamenii simt adesea o ușurare atunci când fac sport în aer liber. Dacă vrei să-ți schimbi rapid starea de spirit, atunci optează pentru o alergare în aer liber.

Alege un playlist potrivit pentru tine

Sportul nu trebuie să fie anost. Acesta poate fi îmbinat cu muzica ta preferată. Dacă faci un antrenament în care asculți muzica pe care o iubești,care are o energie ridicată, te miști în ritm și faci activități care îți cresc pulsul, atunci s-ar putea să simți mai repede starea de bine.

Specialiștii spun că te vei simți mult mai bine, iar endorfinele vor fi eliberate mult mai ușor.

Fă sport alături de un grup de oameni

Sportul poate fi mult mai distractiv atunci când este făcut în grup. Oamenii formează rapid relații de prietenie și comunități de sprijin pentru mișcare.

Fie că este vorba de un antrenament de forță sau de o alergare, specialiștii spun că sportul în grup te va ajuta să te simți mai bine și să fii mult mai relaxată.

Oamenii care fac sport în grup au declarat că s-au simțit mult mai bine decât atunci când au făcut sport singuri, a arătat un studiu pentru Healthline.

Optează pentru elementele de bază

Gândește-te la experiențele pozitive din momentele în care ai făcut sport. Nu trebuie să faci exerciții solicitate pentru a-ți schimba starea de spirit.

Uneori, exercițiile de bază sunt cele care îți aduc cea mai mare relaxare. Este important să ai o rutină de sport care să fie potrivită stilului tău de viață. Descoperă și principalele greșeli pe care le-ai putea face atunci când te antrenezi singură acasă. Iată câteva sfaturi utile pentru o rutină de sport corectă.

Încearcă să fii recunoscătoare pentru antrenamentele tale

Exercițiile acestea te pot ajuta să fii mult mai prezentă. Recunoștința te poate ajuta să te bucuri mai mult de antrenamentele pe care le faci.

Starea ta de bine poate crește rapid, iar tu poți avea mai multe beneficii în urma antrenamentului pe care l-ai făcut.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
icon
Ioana State fotografiată în timp ce stă pe canapea la interviul echipei CaTine.ro
CaTine
Ioana State, sinceră și relaxată: „Nu depinde starea mea de fericire de numărul de kilograme pe care îl am”
Alegem de fiecare dată femei puternice, inteligente și sincere care să-și împărtășească poveștile de viață cu cititoarele noastre. De data aceasta am stat la povești cu Ioana State. Ioana ne-a povestit mai multe despre...
2
Dulceață din nectarine, fără zahăr
Timp liber
Ce îndulcitor poți folosi când faci dulceață. Cu ce poți înlocui zahărul
Există un ingredient cheie care face ca gemul cumpărat din magazin să nu fie benefic sănătății organismului tău: zahărul rafinat. De aceea, specialiștii au venit cu o soluție. Află ce îndulcitor poți folosi când...
3
Cuplu care zâmbește în fața camerei pe un fundal deschis la culoare
Horoscop
Horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024. Vezi ce spun astrele despre zodii
Nativii vor avea parte de schimbări și acestea se vor vedea cu ochiul liber. Citește horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024 și vezi despre ce este vorba. Cei mai curajoși vor...
4
Borcan cu castraveți murați la soare
Rețete
Castraveți murați la soare. Rețetă simplă și rapidă
Acești castraveți murați la soare sunt un tip de murături fermentate natural, care se pregătesc în special în timpul verii. Castraveții sunt puși în saramură și lăsați la soare pentru a fermenta, ceea ce...
5
Mai multe cifre care se află pe fundalul unui apus de soare peste mare
Horoscop
Vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Ce spun specialiștii
Numerologii spun că cifrele îți pot da multe indicii despre modul în care poate arăta viața ta. Descoperă vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Află ce spun specialiștii despre...
PARTENERI
×