Reclamă

Gustarea după antrenament care poate ajuta la creșterea musculară. O poți include ușor în dieta ta

Creșterea musculară se face cu ajutorul antrenamentelor de forță și ridicarea greutăților, dar mai e ceva care te poate ajuta în această direcție. Află mai multe despre gustarea după antrenament care poate ajuta la creșterea musculară.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 8 aprilie 2024, 7:37

Alimentația pre și post antrenament este pe aceeași poziție cu tipul de antrenament, așa că e indicat să-i acorzi o atenție importantă. Gustările care refac și hidratează corpul, de exemplu, este ceva care trebuie să fie în topul lucrurilor de făcut dacă ți-ai propus creștere musculară.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Gustarea după antrenament care poate ajuta la creșterea musculară

Din păcate, cu toate informațiile despre nutriție care apar peste noapte e foarte greu să știi ce tip de gustare să alegi pentru ca organismul să fie bine după antrenament. Amy Goodson, nutriționist, a spus care e cea mai bună gustare post-antrenament pentru creșterea musculară.

Potrivit nutriționistului menționat mai sus, cea mai bună gustare după antrenament este un smoothie bogat în calorii. Tot ea spune că procesul de recuperare după antrenament are 3 „R” (replenish, rebuild, and rehydrate): completați, reconstruiți și rehidratați.

  • Completează cu carbohidrați pentru mai multă energie: mierea și fructele dintr-un smoothie bogat în calorii furnizează carbohidrați, care reaprovizionează rezervele de glicogen care sunt epuizate de la antrenament.
  • Reconstruiește cu proteine de calitate superioară: proteinele sunt esențiale în alimentația post-antrenament pentru a ajuta mușchii să se refacă și să crească.
  • Rehidratare: Un smoothie cu fructe proaspete oferă corpului nutriția adecvată de care are nevoie după exerciții fizice, ajutând în același timp la rehidratare.

Pe de altă parte se pare că încorporarea untului de arahide în smoothie-ul tău introduce grăsimi sănătoase, care oferă o sursă bogată de calorii și ajută la absorbția vitaminelor solubile în grăsimi.

Reclamă

Nu în ultimul rând, un smoothie este o gustare post-antrenament bogată în nutrienți.

Rețetă de smoothie post-antrenament

O rețetă de smoothie bogat în calorii pentru creșterea musculară după antrenament, potrivit eatthis.com:

Reclamă

Ingrediente:

1 cană lapte integral;
1/2 cană iaurt grecesc;
1 banană coaptă;
1/2 cană amestec de fructe de pădure congelate;
1 lingura unt de arahide natural;
1 lingura miere;
cuburi de gheață (opțional).

„Acest smoothie oferă un echilibru de proteine, carbohidrați și grăsimi sănătoase. E o gustare ideală după antrenament pentru promovarea creșterii și refacerii musculare”, susține Goodson.

Potrivit ei, acest smoothie este delicios și ușor de personalizat pe baza preferințelor sau a restricțiilor alimentare.

Recuperarea după antrenament este unul dintre elementele cele mai importante și cel mai omis din planul unui antrenament complet. În timpul unei sesiuni de antrenament intens, mușchii obosesc. Corpul tău arde calorii și pierzi lichide în timpul transpirației. Acest lucru te poate faci să te confrunți cu deshidratarea.

Deși o rutină de recuperare este ultimul lucru pe care vrei să-l faci după un antrenament, fără odihnă și recuperare adecvată corpul tău poate suferi de sindromul de supraantrenament. Acest lucru poate provoca și mai multă oboseală. Stare de spirit depresivă, inflamație și dureri persistente ale mușchilor, potrivit cercetărilor publicate în Sports Health.

Indiferent dacă ești sportiv sau doar faci sport de întreținere, este esențial să dezvolți o rutină de recuperare după antrenament pentru a ajuta la recâștigarea energiei și a-ți hrăni corpul pentru următoarele sesiuni de antrenament.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
2
Două tăvi cu cozonaci proaspăt scoși din cuptor
Timp liber
Când se scot cozonacii din tavă. Trucuri de la gospodine pentru un cozonac reușit
Cozonacii sunt nelipsiți de pe masa de sărbătoarea r românilor. Gospodinele se pregătesc din timp pentru a avea pe masă cele mai bune preparate. Dacă îți dorești să ai parte de cozonaci apetisanți și...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și o pereche de mănuși în timp ce ține un deget la gură pentru a ascunde un secret
Horoscop
Zodii care nu pot păstra un secret. Nativii în care nu e recomandat să-ți pui încrederea
Există unele zodii care nu pot păstra un secret. Acești nativi nu pot fi de încredere și este recomandat să eviți discuțiile importante în preajma lor. Dacă ai anumite probleme care îți dorești să...
PARTENERI
×