Reclamă

De ce ar trebui să aștepți 20 de minute înainte să faci duș după un antrenament

Nu există nimic care să te facă să te simți mai bine decât să te dezbraci de hainele transpirate și să sari în duș după un antrenament. A lua o gustare cu proteine este din păcate, de cele mai multe ori pe plan secund. Dușul după antrenament este important, mai mult decât senzația de prospețime și curat pe care ți-o oferă. Cu toate acestea, află de ce ar trebui să aștepți 20 de minute înainte să faci duș după un antrenament.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 24 mai 2023, 6:43

Dacă mergi rapid la duș imediat după ce faci exerciții fizice, te poți confrunta cu acnee indusă de transpirație. Există, de asemenea, potențialul pentru o infecție bacteriană de la purtarea unui sutien sport transpirat prea mult și prea des.

De ce ar trebui să aștepți 20 de minute înainte să faci duș

Dușul după antrenament este cu siguranță important, dar există o modalitate corectă de a face un duș, conform specialiștilor. Dar oricât de repede și de mult ai dori să te speli, nu ar trebui să sari în duș imediat după ce ai terminat antrenamentul.

Există un motiv întemeiat să aștepți puțin și să-ți acorzi un interval de aproximativ 20 de minute între terminarea exercițiilor și spălarea corpului.

Poți să transpiri mai mult după ce ai făcut un duș

Dacă mergi la duș cât de repede poți, îi faci un deserviciu corpului tău. Poți ajunge să transpiri imediat după.

Reclamă

Antrenorul de fitness Ariel Belgrave a postat pe Instagram despre concepția greșită că este în regulă să te speli imediat după un antrenament. E important să-i oferi corpului tău timp să se adapteze.

Brian Carson, expert în fiziologie, a spus pentru Stylist, „este nevoie de timp după exercițiu pentru ca metabolismul să revină la ritmul normal. Corpul are încă potențialul de supraîncălzire. Acesta este motivul pentru care transpirația continuă după exercițiu, uneori mult timp după recuperare”.

În timp ce aștepți să te speli, Belgrave recomandă întinderi ușoare. E indicat să bei puțină apă pentru a ajuta la scăderea temperaturii corpului și a ritmului cardiac, treptat și natural.

Reclamă

Lasă corpul să se răcească în mod natural după un antrenament

O pauză între sfârșitul antrenamentului și duș îți oferă șansa de a te răcori. Așa cum nu ar trebui să începi un antrenament cu încălzirea, nu ar trebui să te oprești din exercițiu fără să te răcori. Dacă te oprești brusc din exerciții și mergi la duș, corpul tău nu are timpul necesar să-și revină. Starea de leșin se poate instala rapid și nimeni nu vrea ca acest lucru să se întâmple în baie. Dacă faci stretching după antrenament, când mușchii sunt încălziți, îți poți crește flexibilitatea.

Ai putea crede că dacă faci un duș rece după antrenament, ai putea sări peste timpul de răcorire al corpului, dar nu este chiar așa.

Lăsându-ți corpul să se răcească în mod natural, în loc să-l șochezi sărind într-un duș rece, vei lăsa corpul să se refacă. Asta nu înseamnă că un duș rece nu are beneficiile sale.

Dușurile reci îți pot schimba cu adevărat viața. Ele te pot ajuta să îți construiești forța mentală. Apa rece poate ajuta și la nivelul cortizolului (unul dintre hormonii steroizi sintetizat în glandele suprarenale) din organism.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat pentru a ilustra una dintre cele patru zodii care sunt atente la curățenie
Horoscop
Zodii care sunt atente la curățenie. Nativii care se preocupă întotdeauna de aspectul casei lor
Există anumite zodii care sunt foarte atente la curățenie. Acești nativi au o adevărată obsesie pentru ordine și disciplină. Pentru ei o locuință dezorganizată devine un adevărat coșmar, mai ales dacă lucrurile nu sunt...
2
Cele 12 semne zodiacale, dispuse în cercuri concentrice, cu un soare stilizat în interior, pe un fundal în nuanțe de mov și albastru.
Horoscop lunar
Horoscopul lunii iunie 2023. Berbecii, Leii și Săgetătorii vor fi apreciați la locul de muncă
Horoscopul lunii iunie 2023 aduce noi schimbări pe plan profesional și sentimental pentru majoritatea semnelor zodiacale. Semnele solare și tranziturile planetelor îți vor arăta calea cea bună pentru a ieși din situații dificile și...
3
O femeie îmbrăcată în zână care stă singură într-o pădure
Horoscop
Cel mai nesuferit semn zodiacal, potrivit astrologilor. Sunt șanse mari să nu primească niciodată o invitație la o petrecere
Unii oameni nu sunt făcuți pentru a-și face prieteni. Ei preferă să se concentreze pe ei înșiși și pe obiectivele lor și nu simt nevoia să fie în centrul atenției. E de înțeles că...
4
Jennifer Lopez a purtat ochelari de soare în timpul sesiunii de cumpărături
Divertisment
Jennifer Lopez și fiica sa au fost surprinse în apropierea casei lui Jennifer Garner. Ce relație are artista cu fosta soție a lui Ben Affleck
Jennifer Lopez și fiica sa au fost surprinse în apropierea casei lui Jennifer Garner. Vedeta latino are o relație bună cu fosta soție a lui Ben Affleck. JLo a dus-o pe Emme acasă la...
5
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 29 mai – 4 iunie 2023. Descoperă ce îți rezervă astrele
Horoscopul săptămânii 29 mai – 4 iunie 2023 aduce noi strategii de evaluare a vieții nativilor din zodiac. Cei mai mulți își doresc liniște și stabilitate și vor încerca să-și cultive aceste planuri. Se...
PARTENERI
×