Reclamă

Obiceiuri de fitness care îți distrug corpul înainte de a ajunge la 50 de ani

Indiferent de nivelul tău de activitate fizică, ai grijă la aceste obiceiuri comune. Chiar dacă sportul este o activitate recomandată de specialiști, există obiceiuri de fitness care îți distrug corpul înainte de a ajunge la 50 de ani.

Publicat: 17 aprilie 2023, 7:29

Fitness-ul este o componentă esențială a unei vieți sănătoase și împlinite. Cu toate acestea, nu toate obiceiurile de fitness sunt la fel. Unele practici care sunt prezentate ca fiind sănătoase pot face mai mult rău decât bine. Fie că se datorează dezinformării sau lipsei de conștientizare, aceste obiceiuri pot afecta negativ sănătatea fizică și bunăstarea.

Obiceiuri de fitness care îți distrug corpul

Kate Meier, un antrenor personal certificat spune că stretcing-ul incorect sau exagerarea cu exercițiile cardio, pot deveni o problemă în timp.

Aceste obiceiuri pot provoca daune pe termen lung corpului tău, indiferent de vârstă. Asta pentru că corpul tău devine mai puțin rezistent pe măsură ce îmbătrânești, iar efectele acestor obiceiuri pot avea un impact mai semnificativ. Prin identificarea și corectarea acestor obiceiuri de la început, te poți asigura că corpul rămâne puternic și sănătos pentru anii următori.

Te supraantrenezi

Exercițiile fizice sunt esențiale pentru un stil de viață sănătos, dar supraantrenamentul poate duce la epuizare, răni și performanțe slabe, relatează Spitalul de Chirurgie Specială (HSS). De aceea, este esențial să-ți asculți corpul și să-i oferi odihna de care are nevoie.

Reclamă

Dacă ești adesea obosită în timpul antrenamentelor și în afara sălii de sport, s-ar putea să fie din cauza antrenementelor excesive. De-a lungul timpului, simptomele supraantrenamentului se înrăutățesc. Mușchii tăi au nevoie de timp suficient pentru a se recupera între antrenamente.

Neglijezi stretching-ul

Întinderea ajută la îmbunătățirea flexibilității, la prevenirea rănilor și la creșterea performanței fizice, conform Clinicii Mayo. Cu toate acestea, neglijarea acestei componente esențiale de fitness poate duce la articulații rigide și mobilitate limitată.

Reclamă

O rutină de întindere este vitală pentru a îmbunătăți starea fizică și pentru a reduce riscul de rănire. Ajută la circulația sângelui către mușchi pentru a ajuta la recuperare.

Ignori anumite grupe musculare

În funcție de tipul tău de antrenament, exercițiile se pot concentra pe grupuri de mușchi individuale sau pe întregul corp. Este esențial să te asiguri că nu uiți de anumite grupe de mușchi atunci când îți planifici antrenamentul.

Lucrarea uniformă a tuturor grupelor de mușchi este esențială, deoarece prioritizarea anumitor grupuri musculare poate crea dezechilibre musculare și crește riscul de accidentare.

Te antrenezi chiar dacă te doare

Durerea este modul în care corpul tău îți spune că ceva nu este în regulă. Ignorarea acesteia poate duce la leziuni grave care pot dura luni sau chiar ani pentru a se vindeca.

Mentalitatea „fără durere, fără câștig” este mereu prezentă în lumea fitnessului, dar dacă simți durere după un antrenament, ar trebui să fie întotdeauna un motiv de îngrijorare și să programezi o vizită la medic.

Faci doar cardio

În timp ce cardio este important pentru sănătatea cardiovasculară, antrenamentul de forță ar trebui să fie, de asemenea, o prioritate. Potrivit ACE Fitness, antrenamentul cu rezistență este direct asociat cu masa musculară, ceea ce îl face o cheie majoră pentru menținerea unui metabolism rapid. Neefectuarea exercițiilor de forță poate duce la pierderea mușchilor.

Exercițiile cardio sunt o parte importantă a oricărui regim de fitness, dar dacă exagerezi cu ele sau faci cardio exclusiv, acest lucru poate crește șansa de a suferi leziuni prin suprasolicitare.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Lily Rose își sarută cu pasiune iubitul
Divertisment
Lily-Rose Depp îl sărută cu pasiune pe 070 Shake pe aeroportul din Los Angeles. Fiica lui Johnny Depp este de ceva timp pe prima pagină a tabloidelor
Lily-Rose Depp o sărută cu pasiune pe 070 Shake pe aeroportul din Los Angeles. Fiica lui Johnny Depp este de ceva timp pe prima pagină a tabloidelor. Lily-Rose Depp a ieșit din aeroport și...
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie lungă, roșie, pentru a ilustra una dintre cele trei zodii ghinioniste în ziua de 29 mai 2023
Horoscop
Zodii ghinioniste în ziua de 28 mai 2023. Trei nativi care se vor confrunta cu probleme
Astrele vorbesc despre trei zodii ghinioniste în ziua de 28 mai 2023. Nativii din zodiac se vor confrunta cu probleme. Trei dintre ei vor fi puși în situații dificile. Ei trebuie să învețe să...
3
O femeie frumoasă, cu părul blond și subțire, care are una dintre coafurile recomandate pentru femeile cu părul rar și subțire
Frumusețe
5 coafuri pe care să le încerci dacă ai părul rar și subțire. Ce look poți să alegi pentru vara aceasta
Coafura poate spune foarte multe lucruri despre o persoană. Chiar dacă pare superficial, prima impresie este extrem de importantă atunci când întâlnești o nouă persoană. Unghiile, machiajul, ținuta și coafura vor ieși imediat în...
4
JLo, fotografiată în timp ce întră cu cei doi copii ai săi într-un magazin
Divertisment
Jennifer Lopez și Ben Affleck au mers cu copiii la cumpărături în Beverly Hills. Cei doi soți au avut momente tandre în public
Jennifer Lopez și Ben Affleck au mers cu copiii la cumpărături în Beverly Hills. Cei doi soți au fost văzuți în timp ce se sărutau după ce și-au bucurat copiii cu o sesiune de...
5
Jennifer Garner în timp ce discută cu Ben Affleck
Divertisment
Ben Affleck și Jennifer Garner au fost surprinși împreună în Santa Monica. Ce relație are actorul cu fosta sa soție
Ben Affleck și Jennifer Garner au fost surprinși împreună în Santa Monica. Actorul a mers să se întâlnească cu fosta sa soție pentru a discuta despre viitorul copiilor lor. Cei doi au o relație...
PARTENERI
×