Reclamă

Obiceiuri de fitness care îți distrug corpul înainte de a ajunge la 50 de ani

Indiferent de nivelul tău de activitate fizică, ai grijă la aceste obiceiuri comune. Chiar dacă sportul este o activitate recomandată de specialiști, există obiceiuri de fitness care îți distrug corpul înainte de a ajunge la 50 de ani.

Publicat: 17 aprilie 2023, 7:29

Fitness-ul este o componentă esențială a unei vieți sănătoase și împlinite. Cu toate acestea, nu toate obiceiurile de fitness sunt la fel. Unele practici care sunt prezentate ca fiind sănătoase pot face mai mult rău decât bine. Fie că se datorează dezinformării sau lipsei de conștientizare, aceste obiceiuri pot afecta negativ sănătatea fizică și bunăstarea.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Obiceiuri de fitness care îți distrug corpul

Kate Meier, un antrenor personal certificat spune că stretcing-ul incorect sau exagerarea cu exercițiile cardio, pot deveni o problemă în timp.

Aceste obiceiuri pot provoca daune pe termen lung corpului tău, indiferent de vârstă. Asta pentru că corpul tău devine mai puțin rezistent pe măsură ce îmbătrânești, iar efectele acestor obiceiuri pot avea un impact mai semnificativ. Prin identificarea și corectarea acestor obiceiuri de la început, te poți asigura că corpul rămâne puternic și sănătos pentru anii următori.

Te supraantrenezi

Exercițiile fizice sunt esențiale pentru un stil de viață sănătos, dar supraantrenamentul poate duce la epuizare, răni și performanțe slabe, relatează Spitalul de Chirurgie Specială (HSS). De aceea, este esențial să-ți asculți corpul și să-i oferi odihna de care are nevoie.

Reclamă

Dacă ești adesea obosită în timpul antrenamentelor și în afara sălii de sport, s-ar putea să fie din cauza antrenementelor excesive. De-a lungul timpului, simptomele supraantrenamentului se înrăutățesc. Mușchii tăi au nevoie de timp suficient pentru a se recupera între antrenamente.

Neglijezi stretching-ul

Întinderea ajută la îmbunătățirea flexibilității, la prevenirea rănilor și la creșterea performanței fizice, conform Clinicii Mayo. Cu toate acestea, neglijarea acestei componente esențiale de fitness poate duce la articulații rigide și mobilitate limitată.

Reclamă

O rutină de întindere este vitală pentru a îmbunătăți starea fizică și pentru a reduce riscul de rănire. Ajută la circulația sângelui către mușchi pentru a ajuta la recuperare.

Ignori anumite grupe musculare

În funcție de tipul tău de antrenament, exercițiile se pot concentra pe grupuri de mușchi individuale sau pe întregul corp. Este esențial să te asiguri că nu uiți de anumite grupe de mușchi atunci când îți planifici antrenamentul.

Lucrarea uniformă a tuturor grupelor de mușchi este esențială, deoarece prioritizarea anumitor grupuri musculare poate crea dezechilibre musculare și crește riscul de accidentare.

Te antrenezi chiar dacă te doare

Durerea este modul în care corpul tău îți spune că ceva nu este în regulă. Ignorarea acesteia poate duce la leziuni grave care pot dura luni sau chiar ani pentru a se vindeca.

Mentalitatea „fără durere, fără câștig” este mereu prezentă în lumea fitnessului, dar dacă simți durere după un antrenament, ar trebui să fie întotdeauna un motiv de îngrijorare și să programezi o vizită la medic.

Faci doar cardio

În timp ce cardio este important pentru sănătatea cardiovasculară, antrenamentul de forță ar trebui să fie, de asemenea, o prioritate. Potrivit ACE Fitness, antrenamentul cu rezistență este direct asociat cu masa musculară, ceea ce îl face o cheie majoră pentru menținerea unui metabolism rapid. Neefectuarea exercițiilor de forță poate duce la pierderea mușchilor.

Exercițiile cardio sunt o parte importantă a oricărui regim de fitness, dar dacă exagerezi cu ele sau faci cardio exclusiv, acest lucru poate crește șansa de a suferi leziuni prin suprasolicitare.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×