Reclamă

Obiceiuri de fitness care îți distrug corpul înainte de a ajunge la 50 de ani

Indiferent de nivelul tău de activitate fizică, ai grijă la aceste obiceiuri comune. Chiar dacă sportul este o activitate recomandată de specialiști, există obiceiuri de fitness care îți distrug corpul înainte de a ajunge la 50 de ani.

Publicat: 17 aprilie 2023, 7:29

Fitness-ul este o componentă esențială a unei vieți sănătoase și împlinite. Cu toate acestea, nu toate obiceiurile de fitness sunt la fel. Unele practici care sunt prezentate ca fiind sănătoase pot face mai mult rău decât bine. Fie că se datorează dezinformării sau lipsei de conștientizare, aceste obiceiuri pot afecta negativ sănătatea fizică și bunăstarea.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Obiceiuri de fitness care îți distrug corpul

Kate Meier, un antrenor personal certificat spune că stretcing-ul incorect sau exagerarea cu exercițiile cardio, pot deveni o problemă în timp.

Aceste obiceiuri pot provoca daune pe termen lung corpului tău, indiferent de vârstă. Asta pentru că corpul tău devine mai puțin rezistent pe măsură ce îmbătrânești, iar efectele acestor obiceiuri pot avea un impact mai semnificativ. Prin identificarea și corectarea acestor obiceiuri de la început, te poți asigura că corpul rămâne puternic și sănătos pentru anii următori.

Te supraantrenezi

Exercițiile fizice sunt esențiale pentru un stil de viață sănătos, dar supraantrenamentul poate duce la epuizare, răni și performanțe slabe, relatează Spitalul de Chirurgie Specială (HSS). De aceea, este esențial să-ți asculți corpul și să-i oferi odihna de care are nevoie.

Reclamă

Dacă ești adesea obosită în timpul antrenamentelor și în afara sălii de sport, s-ar putea să fie din cauza antrenementelor excesive. De-a lungul timpului, simptomele supraantrenamentului se înrăutățesc. Mușchii tăi au nevoie de timp suficient pentru a se recupera între antrenamente.

Neglijezi stretching-ul

Întinderea ajută la îmbunătățirea flexibilității, la prevenirea rănilor și la creșterea performanței fizice, conform Clinicii Mayo. Cu toate acestea, neglijarea acestei componente esențiale de fitness poate duce la articulații rigide și mobilitate limitată.

Reclamă

O rutină de întindere este vitală pentru a îmbunătăți starea fizică și pentru a reduce riscul de rănire. Ajută la circulația sângelui către mușchi pentru a ajuta la recuperare.

Ignori anumite grupe musculare

În funcție de tipul tău de antrenament, exercițiile se pot concentra pe grupuri de mușchi individuale sau pe întregul corp. Este esențial să te asiguri că nu uiți de anumite grupe de mușchi atunci când îți planifici antrenamentul.

Lucrarea uniformă a tuturor grupelor de mușchi este esențială, deoarece prioritizarea anumitor grupuri musculare poate crea dezechilibre musculare și crește riscul de accidentare.

Te antrenezi chiar dacă te doare

Durerea este modul în care corpul tău îți spune că ceva nu este în regulă. Ignorarea acesteia poate duce la leziuni grave care pot dura luni sau chiar ani pentru a se vindeca.

Mentalitatea „fără durere, fără câștig” este mereu prezentă în lumea fitnessului, dar dacă simți durere după un antrenament, ar trebui să fie întotdeauna un motiv de îngrijorare și să programezi o vizită la medic.

Faci doar cardio

În timp ce cardio este important pentru sănătatea cardiovasculară, antrenamentul de forță ar trebui să fie, de asemenea, o prioritate. Potrivit ACE Fitness, antrenamentul cu rezistență este direct asociat cu masa musculară, ceea ce îl face o cheie majoră pentru menținerea unui metabolism rapid. Neefectuarea exercițiilor de forță poate duce la pierderea mușchilor.

Exercițiile cardio sunt o parte importantă a oricărui regim de fitness, dar dacă exagerezi cu ele sau faci cardio exclusiv, acest lucru poate crește șansa de a suferi leziuni prin suprasolicitare.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care paortă o rochie mulată și reprezintă una dintre cele trei zodii care pierd bani în ziua de 22 iulie 2024
Horoscop
Zodii care pierd bani în ziua de 22 iulie 2024 . Trei nativi care se confruntă cu probleme financiare
Există trei zodii care pierd bani în ziua de 22 iulie 2024. Acești nativi se confruntă cu probleme financiare. Zodiile trebuie să fie foarte atente la deciziile pe care le iau în această perioadă...
2
Emily Ratajkowski pe străzile din New York în timp ce își plimbă câinele
Divertisment
Vedeta care a fost la un pas de un accident vestimentar în timpul unei plimbări. Paparazzi nu au ezitat să o surprindă din toate unghiurile
Ea este vedeta care a fost la un pas de un accident vestimentar în timpul unei plimbări. Paparazzi nu au ezitat să o surprindă din toate unghiurile. Diva a fost zărită pe străzile din...
3
Semnul leului pus pe o lună alături de un leu care o privește
Horoscop
10 secrete inedite despre zodia Leu. Surpriza uriașă care se află pe listă
Astrologii au dezvăluit cele 10 secrete inedite despre zodia Leu. A început sezonul acestui nativ din zodic și este o perioadă nemaipomenită pentru a afla mai multe despre el. Înțelegerea trăsăturilor secrete ale Leului...
4
Rita Ora surprinsă în timp ce se urcă într-o mașină
Divertisment
A vrut să bifeze o apariție sexy, dar a ajuns ținta glumelor din online. Cântăreața din imagini a fost la un pas de un accident vestimentar
Ea este vedeta care a vrut să bifeze o apariție sexy, dar a ajuns să fie ținta glumelor din online. Cântăreața din imagini a ajuns la un pas de un accident vestimentar atunci când...
5
Un bărbat cu aripi de înger care ține în brațe o femeie frumoasă
Horoscop
Zodii care se întorc la fostul partener în ziua de 23 iulie 2024. Nativii care iartă cu ușurință
Astrologii au dezvăluit care sunt cele trei zodii care se întorc la fostul partener în ziua de 23 iulie 2024. Acești nativi iartă cu ușurință și nu se gândesc la consecințele pe care le...
PARTENERI
×