Reclamă

Ce e indicat să faci în fiecare noapte dacă vrei să slăbești, potrivit nutriționiștilor

Acest lucru te poate ajuta să eviți intrarea într-un cerc vicios. Când vine vorba de pierderea în greutate, mulți dintre noi se gândesc mai întâi la dietă și exerciții fizice. Cu toate acestea, există un lucru pe care îl poți face în fiecare seară, care poate schimba situația când vine vorba de slăbire. Ce e indicat să faci în fiecare noapte dacă vrei să slăbești.

Publicat: 24 martie 2023, 7:12

În special, este vorba despre un obicei care îmbunătățește somnul, care este cheia scăderii în greutate. "Privarea de somn duce la scăderea vigilenței, a timpului de reacție și a capacității de a stoca amintiri", spune Joel Totoro, Director al Științei Sportului la Thorne HealthTech.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce e indicat să faci în fiecare noapte dacă vrei să slăbești

„Privarea de somn poate duce, de asemenea, la o scădere a funcției imunitare și la o reducere a eliberării hormonilor de creștere, precum și a hormonilor leptina și adiponectina, ambii având rol în creșterea și pierderea de grăsime”.

Acesta este obiceiul pe care e indicat să-l practici daca vrei sa dormi mai bine și să slăbești. Dacă vrei să-ți gestionezi greutatea, încetează să mai mănânci cantități mari de mâncare cu câteva ore înainte de culcare.

A merge la culcare cu stomacul plin poate interfera cu obținerea unui somn odihnitor, ceea ce deranjează hormonii care ne spun că ne este foame și când suntem sătui. Ca urmare a unui somn slab, este posibil să îți fie mai des foame în timpul zilei, explică Elizabeth Ward, nutriționist.

De asemenea, somnul puțin te poate face să gravitezi către alimente care oferă un impuls rapid de energie, care sunt adesea umplute cu adaos de zahăr sau alți carbohidrați extrem de rafinați și adaugă un număr mare de calorii care nu contribuie la dieta zilnică.

Reclamă

„Mănâncă o cină satisfăcătoare, echilibrată, cu cel puțin 25 de grame de proteine și încetează să mănânci după cină”, spune Ward. „Deși caloriile consumate aproape de ora de culcare nu împiedică automat pierderea în greutate, este mai ușor să exagerezi cu mâncarea atunci când iei gustări după cină, mai ales când aceste alimente sunt bogate în grăsimi și calorii”.

Gustările de rutină în fiecare seară pot duce la o lipsă de interes pentru micul dejun, deoarece încă ești încă plină de seara. În consecință, repetă ciclul de a mânca prea puține calorii în timpul acelei zile și prea multe noaptea, ceea ce te poate împiedica să scapi de kilograme pe termen lung, concluzionează Ward.

„Dacă vrei o gustare, fă-o o porție modestă dintr-un aliment bogat în proteine, cum ar fi o mână de edamame prăjite, iaurt grecesc sau o mână de fistic”, spune Ward. „Încearcă să mănânci cina cât mai devreme o poți integra în stilul tău de viață.”

Reclamă

Sfaturi suplimentare pentru un somn mai bun

Iată câteva dintre cele mai bune practici pentru a avea un somn odihnitor, scrie parade.com. Nu uita niciodată să fii consecventă atunci când îți propui să faci anumite schimbări în viața ta. Faptul că îți propui să faci anumite lucruri pentru tine, nu înseamnă nimic. Acțiunile sunt cele care contează cel mai mult.

Fă un program de somn

Încearcă să te culci și să te trezești la aceeași oră în fiecare zi. Da, chiar și în weekend. Acest lucru va permite corpului să intre într-un ritm natural. Țintește la șapte până la nouă ore de somn în fiecare noapte. Corpurile umane nu sunt precum conturile bancare. Nu poți face retrageri și depuneri oricând dorești. Ai nevoie de multă odihnă.

Limitează distracția

Textele, emisiunile TV, jocurile și videoclipurile amuzante cu pisici vor fi toate acolo pentru tine a doua zi. Setează o alertă pe telefon sau lipește un post-it pe televizor care să îți amintească de ora de culcare.

Cere ajutorul

Copleșită de sarcini epuizante? Deleagă. Cere copiilor să te ajute la spălarea vaselor sau să implică partenerul în treburile casnice. Vezi dacă un coleg poate împărți sarcina cu tine pe o anumită perioadă. În acest fel, nu trebuie să stai trează până târziu pentru a termina alte sarcini.

Din când în când vor apărea întreruperi și nopți nedormite. Când se întâmplă, nu insistă asupra frustrării. Acest stres poate face și mai grea reîntoarcerea la ritmul tău de somn. Doar accepți faptul că există și excepții, gândește-te la ele ca la o întrerupere temporară. Încearcă să revii la rutina ta. Dacă aceste întreruperi ajung să devină un lucru constant, gândește-te la ce poți face pentru a schimba tiparul.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×