Reclamă

De ce e indicat să faci cel puțin 5.000 de pași pe zi. Cum poți face plimbarea zilnică mai eficientă

Mersul pe jos este o recomandare de activitate despre care specialiștii spun mereu că are o mulțime de beneficii pentru sănătatea organismului. De ce e indicat să faci cel puțin 5.000 de pași pe zi. Află cum poți face plimbarea zilnică mai eficientă.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 26 iulie 2024, 7:24

Din fericire, există o mulțime de modalități prin care poți face mersul pe jos mai eficient pentru a îmbunătăți sănătatea corpului tău. Chiar dacă mersul pe jos nu are același impact ca un antrenament de mare intensitate în sala de sport sau o alergare, mersul pe jos face de fapt minuni pentru corp.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De ce e indicat să faci cel puțin 5.000 de pași pe zi

Mersul pe jos poate îmbunătăți sănătatea cardiovasculară. El ajută la circulația sângelui, scăderea tensiunii arteriale, la prevenirea bolilor de inimă și a accidentului vascular cerebral.

Sănătatea mintală poate primi de asemene un un mare beneficiu de la mersul pe jos. Eliberarea de endorfine în timpul mersului va ajuta la creșterea unei bune dispoziții și a stării mentale generale.

Dacă te sperie înaintarea în vârstă și sănătatea oaselor ori a forței musculare, află că mersul pe jos te poate ajuta și în acest sens. El este un adjuvant pentru îmbunătățirea sănătății articulațiilor. Poate remedia durerile cronice de spate și durerile de genunchi.

Potrivit specialiștilor, ca să te bucuri de îmbunătățirea sănătății organismului înseamnă să ai între 150 și 300 de minute de exerciții de intensitate moderată în fiecare săptămână. Acest lucru echivalează cu cel puțin 30 de minute de mers pe jos, cinci zile pe săptămână. Adică între 5.000 și 10.000 de pași zilnic. Ca să poți atinge aceste obiective, mai ales dacă ești o persoană sedentară, ține cont de sfaturile de mai jos.

Reclamă

Menține o viteză de mers rapidă

Adulții au nevoie de cel puțin 150 de minute de exerciții de intensitate moderată în fiecare săptămână. Acestea pot include mersul pe jos, dar nu într-un ritm lent. Intensitatea activității aerobe este de obicei măsurată în raport cu ritmul cardiac.

Deși poate fi greu să-ți cunoști ritmul cardiac exact în timpul unei plimbări, o modalitate bună de a te asigura că ții pasul este să asculți o melodie alertă. Mai apoi poți încerca să sincronizezi cadența pașilor cu ritmul melodiei. Caută melodii care au 110 sau 120 de bătăi pe minut.

Reclamă

Încearcă să alternezi joggingul cu mersul rapid

Dacă nu poți avea un ritm de mers rapid pentru toate cele peste 30 de minute de mers, ia în considerare includerea unui ritm mai rapid la anumite momente în timpul antrenamentului.

Antrenamentul pe intervale din sala de sport îl poți aplica și în mers.

De exemplu, ai putea începe cu o alergare de 30 de secunde sau o plimbare alertă. Mai apoi, poți crești durata pe măsură ce îți simți corpul mai pregătit.

Adaugă antrenament de forță

În timpul mersul poți încerca să folosești greutăți ușoare sau să faci niște exerciții simple cu greutatea corporală, cum ar fi genuflexiuni, fandări sau flotări pentru a lucra diferite grupuri musculare.

Ca să te pregătești din timp alege un loc unde poți face asta și scrie antrenamentul în avans. Poți include în plimbarea ta cinci flotări, 15 abdomene și o planșă de un minut, repetate de câte ori îți simți corpul pregătit.

De asemenea, poți încerca să mergi cu un rucsac plin cu cărți pentru a depune mai mult efort.

Alege un drum cu denivelări

Mersul pe o potecă cu dealuri este o altă modalitate de a stimula mersul zilnic. Plimbările în natură îmbunătățesc forța musculară la extremitățile inferioare și reduc stresul asupra sistemului cardiovascular.

Indiferent de ceea ce faci pentru a-ți îmbunătăți activitatea fizică zilnică, este important să fii consecventă. Țintește cel puțin 30 de minute în majoritatea zilelor săptămânii.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie în rochie albă, cu coroniță de flori pe cap, pe un câmp
Horoscop
3 zodii atrag norocul de partea lor înainte ca primăvara să se încheie. Nativii de mai jos sunt printre favoriții astrelor
3 zodii atrag norocul de partea lor înainte ca primăvara să se încheie. Până la finalul acestui anotimp, nativii de mai jos se vor bucura de oportunități sporite. Primăvara anului 2025 este în plină...
2
O fată care s-a pozat între crengile înflorite ale unui copac
Horoscop
3 zodii pot începe să privească cu încredere spre viitor dupa 15 aprilie 2025. Nativi care merită din plin să fie răsplătiți
3 zodii pot începe să privească cu încredere spre viitor dupa 15 aprilie 2025. Universul le transmite subtil că ce e mai bun abia acum urmează. Sunt favoriții astrelor. Trei zodii simt cum o...
3
Familie cu un copil, zâmbitori, cu urechi de iepure pe cap și un coș cu ouă
Timp liber
Tradiții și obiceiuri în Săptămâna Mare. Ce ai voie să faci și ce nu
Săptămâna Mare, cunoscută și ca Săptămâna Patimilor, este perioada dintre Duminica Floriilor și Sărbătoarea Paștelui și are o însemnătate deosebită în calendarul creștin. Ai mai jos o listă cu tradiții și obiceiuri în Săptămâna...
4
Prințesa Leonor, comandant al unei nave
Divertisment
Imagini cu Prințesa Leonor a Spaniei în costum de baie. Moștenitoarea tronului a fost fotografiată pe o plajă din Uruguay
Imagini cu Prințesa Leonor a Spaniei în costum de baie au fost făcute publice de revista spaniolă Diez Minutos. Pozele inedite cu moștenitoarea tronului sunt primele de acest fel care au apărut în presă,...
5
Hilaria Baldwin în timp ce împinge un cărucior
Divertisment
Vedeta care și-a făcut o intervenție la bust după ce a adus pe lume șapte copii: „Corpul meu nu-mi mai aparținea”
Ea este vedeta care și-a făcut o intervenție la bust după ce a adus pe lume șapte copii. Diva a declarat că nu se mai simțea bine în pielea sa. Soția unui celebru actor...
PARTENERI
×