Reclamă

Trucuri care te pot ajuta să mergi mai mult pe jos. Cum să treci cu ușurință pragul de 10.000 de pași

Există câteva trucuri care te pot ajuta să mergi mai mult pe jos. Specialiștii spun că în felul acesta poți trece cu ușurință de pragul de 10.000 de pași zilnici. Mersul pe jos este una dintre cele mai accesibile modalități de a integra exercițiile în rutina săptămânală.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 21 iunie 2024, 7:26
O femeie care face cei 10.000 de pași într-un parc
Există câteva trucuri care te pot ajuta să mergi mai mult pe jos. Specialiștii spun că în felul acesta poți trece cu ușurință de pragul de 10.000 de pași zilnici / Shutterstock

Mersul pe jos poate fi ideal dacă vrei să-ți păstrezi sănătatea fizică și psihică. Dacă încerci să-ți crești nivelul de activitate, specialiștii spun că ideal este să mergi mai mult pe jos. Joanna Hall, expert în fitness, a împărtășit câteva dintre trucurile sale pentru a merge mai mult pe jos.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Trucuri care te pot ajuta să mergi mai mult pe jos

Nu ai nevoie de foarte multe lucruri atunci când mergi pe jos. Câteva minute petrecute în natură te pot ajuta să-ți încarci imediat bateriile. Mersul pe jos este benefic pentru persoanele care își doresc un stil de viață maia ctiv. Mai jos descoperi și câteva trucuri prin care poți merge mai mult pe jos.

Setează-ți un obiectiv realist

Pentru a-ți crește nivelul de activitate, specialiștii recomandă să-ți setezi obiective realiste. Specialiștii spun că ar trebui să-ți setezi un număr de pași sau de minute în care mergi pe jos.

Dacă îți place să bei cafeaua dimineața, ia în considerare băutul cafelei în timp ce faci o plimbare prin parc. În felul acesta poți implementa pașii zilnici în rutina ta, specifică Parade.com.

Reclamă

Planifică rute în locuri care îți sunt familiare

Pregătește un traseu de mers pe jos. Fie că este vorba de o plimbare de 10 sau 15 minute, încearcă să alegi un loc care îți este familiar.

Este important să te plimbi în lucrurile care îți fac plăcere și te fac să te simți în siguranță. De exemplu, poți alege să mergi pe jos în drum spre muncă sau atunci când îl duci pe cel mic la școală.

Reclamă

Setează-ți obiective mici și frecvente

A atinge 10.000 de pași pe zi este un obiectiv comun, dar acest total de cinci cifre poate fi intimidant pentru mulți. Încearcă să îți împarți numărul de pași pe tot parcursul zilei.

Acest lucru îți va crește nivelul de activitate și, de asemenea, te va ajuta să-ți păstrezi mintea și corpul proaspete.

Poți face o parte din pași dimineața, o parte la prânz și ultima parte din traseu seara, spun cei de la YahooNews.com.

Câți pași zilnici sunt recomandați de specialiști

Specialiștii spun că nu este necesar să faci 10.000 de pași pe zi. O țintă de 10.000 de pași pe zi a fost popularizată în întreaga lume, dar realitatea este că acest obiectiv reprezintă doar un număr.

Se presupune că acest obiectiv ar fi apărut pentru prima dată în anii 1960, când un pedometru numit manpo-key, metrul de 10.000 de pași, a fost lansat în Japonia.

Dispozitivele de fitness au preluat acest lucru și au făcut din cei 10.000 de pași un obiectiv implicit.

Totuși, un articol din 2023 al Universității din Granada, a arătat că cifra „nu are nicio bază științifică”. Descoperă aici cât este recomandat să mergi zilnic pe jos. Vezi ce spun specialiștii în sănătate.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză porționată pe farfurie, alături de platoul cu ruladă, un dovlecel și usturoi
Rețete
Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză. Gustare de vară, savuroasă
Această ruladă de dovlecei cu cremă de brânză poate fi servită ca un aperitiv sau ca gustare și este ușoară și savuroasă. Este un preparat ușor și rafinat, cu o textură moale și cremoasă....
2
O femeie machiată natural
Frumusețe
Cu ce poți înlocui fondul de ten vara. Soluții pentru un look impecabil
În ultimul timp, femeile optează pentru un look cât mai natural. De la vizionarea tutorialelor de machiaj până la mărturisirile specialiștilor din industria frumuseții, din ce în ce mai multe recomandări se referă la...
3
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 24 iunie – 30 iunie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Zodiile intră într-o perioadă intensă din toate punctele de vedere. Citește horoscopul săptămânii 24 iunie – 30 iunie 2024 și vezi ce rezervă astrele pentru fiecare nativ în parte. Este momentul ca nativii să...
4
portret al unei fete care zâmbește pe un fundal deschis la culoare
Horoscop
3 zodii care sunt favoritele astrelor în această săptămână. Vezi dacă te numeri printre ele
Atunci când planetele se aliniază, nativii au parte de zile perfecte. Află care sunt acele 3 zodii care sunt favoritele astrelor în această săptămână. Cu Mercur cu Rac ce vine alături de Saturn în...
5
O femeie care bea cafeaua la geam, îmbrăcată într-un halat alb
Horoscop
Trei zodii care au parte de transfomare în perioada următoare. Nativii care se pot baza pe Univers
În timpul conjuncției Lunii cu Pluto, schimbarea este inevitabilă. Pe 24 iunie 2024 a avut loc o schimbare majoră care a influențat tranzitele cosmice. Trei zodii care au parte de transfomare în perioada următoare...
PARTENERI
×