Reclamă

Care e diferența între pierderea în greutate și eliminarea grăsimii. Ce e important să știi

Experții au dezvăluit care e diferența între pierderea în greutate și eliminarea grăsimii și ce e important să știi dacă vrei să-ți îmbunătășești forma corpului.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 19 aprilie 2024, 8:11

În cazul în care vrei să pornești pe calea slăbitului, e indicat să ai cât mai multe informații despre tot acest proces ca să iei cele mai bune decizii pentru tine. Sigur ai o mulțime de întrebări și preocupări. Probabil că vrei o pierdere în greutate sigură și de durată, așa că află mai multe despre care e diferența între pierderea în greutate și eliminarea grăsimii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Care e diferența între pierderea în greutate și eliminarea grăsimii

Scăderea în greutate este vizibilă în toate zonele corpului. Ea se poate observa la nivelul mușchilor, la eliminarea apei în exces și la grăsimea corporală. Când te vei urca pe o cântar vei putea vedea cât de mult ai slăbit. Totuși, cântarul normal nu îți poate spune și câtă grăsime ai eliminat din organism.

Pierderea de grăsime este legată de scăderea grăsimii stocate în organism. De aceea, specialiștii recomandă să te gândești foarte bine ce vrei să obții și să iei deciziile în consecință.

Când slăbești, poți pierde o mare parte din mușchi, iar corpul poate să nu aibă forma dorită.

Scăderea rapidă în greutate duce frecvent la pierderea masei musculare din cauza restricției calorice. Acest lucru poate duce de asemenea la recâștigarea rapidă a kilogramelor pierdute și la modificări inutile în metabolism. Din acest motiv, specialiștii recomandă o schimbare mai lentă și de durată pentru un slăbit sănătos.

Reclamă

Concentrarea pe pierderea grăsimii corporale este ceea ce trebuie însă să te preocupe. Acumularea grăsimii corporale, în special a grăsimii viscerale, crește riscul de apariție a diferitelor probleme de sănătate.

Cum îți poți da seama că ai pierdut grăsime din organism

Insulina, hormonul care transportă glucoza acolo unde este nevoie, nu funcționează la fel de bine dacă există prea multe celule adipoase. Este important să de menționat că atunci când pierzi grăsime, pierzi ceea ce este stocat în celulele adipoase, dar celulele rămân în organism. Pur și simplu se micșorează sau cresc în funcție de nevoie, iar odată ce capacitatea de volum a unei celule adipoase este atinsă, noi celulele sunt formate pentru a se adapta.

Reclamă

O reducere a grăsimii corporale ajută la îmbunătățirea compoziției corporale, la reducerea riscului de boli cronice și la îmbunătățirea sănătății inimii.

O modalitate ușoară prin care poți identifica pierderea de grăsime este să fii atentă la felul în care îți vin hainele, în special în jurul taliei. Schimbările formei corpului pot fi primul indicator al pierderii de grăsime.

În plus, un cântar pentru compoziția corporală te poate ajuta să-ți dai seama ce se întâmplă cu corpul tău.

Obezitatea a devenit o problemă din ce în ce mai mare în ultimii ani. Este un subiect îngrijorător, dar există în continuare o mulțime de informații și interpretări greșite. Sunt încă oameni care consideră că atunci când au scăzut în kilograme, grăsimea din organism s-a transformat în energie sau în mușchi. În timpul unei diete, grăsimea nu se topește ca prin minune. Ea este eliminată prin transpirație și prin urină, cu ajutorul rinichilor sau al pielii.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
fată care zâmbește și ține bani în mână și aruncă cu ei pe un fundal roz
Horoscop
Zodii norocoase până pe 22 septembrie. Nativii care au parte de miracole
Toamna vine cu vești bune pentru trei dintre nativi. Află care sunt acele zodii norocoase până pe 22 septembrie și vezi dacă te numeri printre ele. Datorită anumitor poziționări ale astrelor, se vor întâmpla...
2
Două zâne într-o pădure, una dintre ele pe un cal
Horoscop
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Dacă te-ai confruntat cu o doză de noroc în ultima vreme, ar putea fi timpul să arunci o privire la ce se întâmplă în stele. Din cauza mai multor tranzite astrologice stresante pe care...
3
O femeie care se bucură de soare în apă
Horoscop
3 zodii care intră într-un anotimp al fericirii pe 20 septembrie 2024. Curajul este arma lor secretă
Ziua de 20 septembrie 2024 se anunță a fi o zi cât se poate de interesantă. Astrologii spun că acum se deschid porțile fericirii pentru anumiți nativi. 3 zodii care intră într-un anotimp al...
4
Mariah Carey în timp ce poartă o ținută extravagantă și cântă pe scenă în Las Vegas
Divertisment
Mariah Carey are datorii în valoare de zeci de mii de dolari. Stilul de viață extravagant o costă scump pe artistă
Mariah Carey are datorii în valoare de zeci de mii de dolari. Stilul de viață extravagant al artistei o costă scump. Tensiunile financiare par să pună tot mai multă presiune asupra sa. Apropiații divei...
5
Porție de plăcintă cu prune pe un șervețel brodat și una pe o farfurie ținută în mâini
Rețete
Plăcintă cu prune și aluat fraged. Un desert simplu și ușor
Această plăcintă cu prune și aluat fraged este un desert clasic, simplu și delicios, perfect pentru sezonul prunelor. Acest tip de plăcintă combină dulceața și aroma prunelor coapte cu textura ușoară și crocantă a...
PARTENERI
×