În cazul în care vrei să pornești pe calea slăbitului, e indicat să ai cât mai multe informații despre tot acest proces ca să iei cele mai bune decizii pentru tine. Sigur ai o mulțime de întrebări și preocupări. Probabil că vrei o pierdere în greutate sigură și de durată, așa că află mai multe despre care e diferența între pierderea în greutate și eliminarea grăsimii.
Care e diferența între pierderea în greutate și eliminarea grăsimii
Scăderea în greutate este vizibilă în toate zonele corpului. Ea se poate observa la nivelul mușchilor, la eliminarea apei în exces și la grăsimea corporală. Când te vei urca pe o cântar vei putea vedea cât de mult ai slăbit. Totuși, cântarul normal nu îți poate spune și câtă grăsime ai eliminat din organism.
Pierderea de grăsime este legată de scăderea grăsimii stocate în organism. De aceea, specialiștii recomandă să te gândești foarte bine ce vrei să obții și să iei deciziile în consecință.
Când slăbești, poți pierde o mare parte din mușchi, iar corpul poate să nu aibă forma dorită.
Scăderea rapidă în greutate duce frecvent la pierderea masei musculare din cauza restricției calorice. Acest lucru poate duce de asemenea la recâștigarea rapidă a kilogramelor pierdute și la modificări inutile în metabolism. Din acest motiv, specialiștii recomandă o schimbare mai lentă și de durată pentru un slăbit sănătos.
Concentrarea pe pierderea grăsimii corporale este ceea ce trebuie însă să te preocupe. Acumularea grăsimii corporale, în special a grăsimii viscerale, crește riscul de apariție a diferitelor probleme de sănătate.
Cum îți poți da seama că ai pierdut grăsime din organism
Insulina, hormonul care transportă glucoza acolo unde este nevoie, nu funcționează la fel de bine dacă există prea multe celule adipoase. Este important să de menționat că atunci când pierzi grăsime, pierzi ceea ce este stocat în celulele adipoase, dar celulele rămân în organism. Pur și simplu se micșorează sau cresc în funcție de nevoie, iar odată ce capacitatea de volum a unei celule adipoase este atinsă, noi celulele sunt formate pentru a se adapta.