Reclamă

Care e diferența între pierderea în greutate și eliminarea grăsimii. Ce e important să știi

Experții au dezvăluit care e diferența între pierderea în greutate și eliminarea grăsimii și ce e important să știi dacă vrei să-ți îmbunătășești forma corpului.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 19 aprilie 2024, 8:11

În cazul în care vrei să pornești pe calea slăbitului, e indicat să ai cât mai multe informații despre tot acest proces ca să iei cele mai bune decizii pentru tine. Sigur ai o mulțime de întrebări și preocupări. Probabil că vrei o pierdere în greutate sigură și de durată, așa că află mai multe despre care e diferența între pierderea în greutate și eliminarea grăsimii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Care e diferența între pierderea în greutate și eliminarea grăsimii

Scăderea în greutate este vizibilă în toate zonele corpului. Ea se poate observa la nivelul mușchilor, la eliminarea apei în exces și la grăsimea corporală. Când te vei urca pe o cântar vei putea vedea cât de mult ai slăbit. Totuși, cântarul normal nu îți poate spune și câtă grăsime ai eliminat din organism.

Pierderea de grăsime este legată de scăderea grăsimii stocate în organism. De aceea, specialiștii recomandă să te gândești foarte bine ce vrei să obții și să iei deciziile în consecință.

Când slăbești, poți pierde o mare parte din mușchi, iar corpul poate să nu aibă forma dorită.

Scăderea rapidă în greutate duce frecvent la pierderea masei musculare din cauza restricției calorice. Acest lucru poate duce de asemenea la recâștigarea rapidă a kilogramelor pierdute și la modificări inutile în metabolism. Din acest motiv, specialiștii recomandă o schimbare mai lentă și de durată pentru un slăbit sănătos.

Reclamă

Concentrarea pe pierderea grăsimii corporale este ceea ce trebuie însă să te preocupe. Acumularea grăsimii corporale, în special a grăsimii viscerale, crește riscul de apariție a diferitelor probleme de sănătate.

Cum îți poți da seama că ai pierdut grăsime din organism

Insulina, hormonul care transportă glucoza acolo unde este nevoie, nu funcționează la fel de bine dacă există prea multe celule adipoase. Este important să de menționat că atunci când pierzi grăsime, pierzi ceea ce este stocat în celulele adipoase, dar celulele rămân în organism. Pur și simplu se micșorează sau cresc în funcție de nevoie, iar odată ce capacitatea de volum a unei celule adipoase este atinsă, noi celulele sunt formate pentru a se adapta.

Reclamă

O reducere a grăsimii corporale ajută la îmbunătățirea compoziției corporale, la reducerea riscului de boli cronice și la îmbunătățirea sănătății inimii.

O modalitate ușoară prin care poți identifica pierderea de grăsime este să fii atentă la felul în care îți vin hainele, în special în jurul taliei. Schimbările formei corpului pot fi primul indicator al pierderii de grăsime.

În plus, un cântar pentru compoziția corporală te poate ajuta să-ți dai seama ce se întâmplă cu corpul tău.

Obezitatea a devenit o problemă din ce în ce mai mare în ultimii ani. Este un subiect îngrijorător, dar există în continuare o mulțime de informații și interpretări greșite. Sunt încă oameni care consideră că atunci când au scăzut în kilograme, grăsimea din organism s-a transformat în energie sau în mușchi. În timpul unei diete, grăsimea nu se topește ca prin minune. Ea este eliminată prin transpirație și prin urină, cu ajutorul rinichilor sau al pielii.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna iulie 2024. Balanțele se întorc în trecut
Vara continuă cu succes pentru câteva dintre zodii. Citește horoscopul dragostei pentru luna iulie 2024 și află despre ce este vorba. Cele 12 semne își vor găsi locul special alături de cei dragi. Leii...
2
Cele 12 semne zodiacale, dispuse în cercuri concentrice, cu un soare stilizat în interior, pe un fundal în nuanțe de mov și albastru.
Horoscop lunar
Horoscopul lunii iulie 2024. Zodiile renunță la măști și își arată adevărata personalitate
Este perioada ideală pentru vindecare și pentru a face pace cu trecutul mai puțin pozitiv. Citește horoscopul lunii iulie 2024 și află detalii despre toate zodiile în parte. Atunci când începe sezonul Leului toți...
3
O femeie elf, într-o rochie albastră
Horoscop
Zodii care sunt testate de Univers în iulie 2024. Nativii care se pot confrunta cu provocări în perioada următoare
Ai mai jos lista cu zodii care sunt testate de Univers în iulie 2024. Deși provocarea se simte la fiecare pas pentru acești nativi, astrele îi vor ajuta să se reconecteze cu stima de...
4
O femeie machiată natural
Frumusețe
Cu ce poți înlocui fondul de ten vara. Soluții pentru un look impecabil
În ultimul timp, femeile optează pentru un look cât mai natural. De la vizionarea tutorialelor de machiaj până la mărturisirile specialiștilor din industria frumuseții, din ce în ce mai multe recomandări se referă la...
5
Prăjitura răsturnată cu piersici pe un platou de sticlă cu picior
Rețete
Prăjitura răsturnată cu piersici, pentru răsfățul unei zile de vară
Prăjitura răsturnată cu piersici este un desert clasic, cu o prezentare spectaculoasă și un gust delicios. Baza caramelizată cu piersici adaugă o notă de dulceață și savoare, în timp ce aluatul este pufos și...
PARTENERI
×