Reclamă

Mersul pe jos vs. urcatul scărilor. Care exercițiu fizic este mai eficient pentru a pierde în greutate

Mersul pe jos vs. urcatul scărilor. Nu ești sigură care dintre cele două exerciții fizice ți se potrivește? Află care este mai eficient pentru a pierde rapid în greutate. Vei fi pregătită pentru sezonul estival care începe în curând.

Claudia-Ellena Ignat
Claudia-Ellena Ignat
Publicat: 26 mai 2024, 6:23
O femeie care urcă scările pentru a demonstra dacă această activitate este mai utilă decât mersul pe jos
Mersul pe jos vs. urcatul scărilor. Nu ești sigură care dintre cele două exerciții fizice ți se potrivește? Află care este mai eficient pentru a pierde rapid în greutate / Shutterstock

Dacă petreci ore în șir la birou, este timpul să începi să îți miști corpul, mai ales dacă ți-ai propus să pierzi în greutate. Asta te va ajuta să te menții în formă și să ai grijă în fiecare zi de sănătatea ta.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mersul pe jos vs. urcatul scărilor

Mersul pe jos este considerat unul dintre cele mai bune exerciții pentru pierderea în greutate. Cel de-al doilea pe listă este urcatul scărilor.

Dacă nu știi pe care dintre cele două să le alegi, iată care sunt beneficiile acestor activități fizice. Astfel, vei putea alege cea mai variantă pentru tine, care să te ajute să pierzi rapid în greutate.

Mersul pe jos are mai multe beneficii majore, printre care tonifierea mușchilor. Atunci când mergi, vei transpira.

De asemenea, mersul pe jos pentru o perioadă îndelungată de timp necesită energie. Pe măsură ce mersul pe jos continuă, se bazează progresiv pe grăsimile stocate pentru o producție susținută de energie. În acest fel, excesul de grăsime nu rămâne în organism.

Reclamă

Urcatul scărilor promovează sănătatea oaselor și a articulațiilor

Dacă te întrebi ce alegere să faci dintre mersul pe jos vs. urcatul scărilor, acesta din urmă te ajută să îți tonifiezi partea inferioară a corpului. Mai exact, mușchii fesieri, coapsele și gambele. Vei pierde ușor din centimetrii de pe burtă și te va ajuta să îți dezvolți un abdomen puternic, potrivit antrenorului de fitness Dr Mickey Mehta.

Este o activitate pe care o poți practica în aer liber, într-un parc sau pe un stadion. De asemenea, poți lua în calcul și treptele din scara blocului.

Reclamă

Este o modalitate accesibilă și eficientă prin care poți arde calorii rapid. Poți arde calorii de trei ori mai repede dacă urci trepte în mod constant.

Dacă te antrenezi să urci scările în fiecare zi, mușchii scheletului tău vor deveni mai sănătoși. Iar articulațiile tale vor deveni mai puternice. Urcatul scărilor crește metabolismul osos, procesele de formare și resorbție osoasă, prin întinderea articulațiilor mari și a mușchilor tăi.

Mersul pe jos reduce stresul

Mersul pe jos poate fi o strategie valoroasă de gestionare a stresului pe termen scurt. Specialiștii spun că dacă alegi să combini mersul pe jos cu tehnici de relaxare îi va spori și mai mult eficiența acestuia.

Te ajută să scapi de kilogramele în plus, și de asemenea, reduce nivelul de colesterol. Cea mai frecventă cauză a nivelului ridicat de colesterol este excesul de greutate și consumul de junk food. Mersul pe jos reduce probabilitatea de a avea niveluri ridicate de colesterol, care afectează inima.

Dacă nu știi ce alegere să faci dintre mersul pe jos vs. urcatul scărilor, poți face ambele activități. Le poți alterna, astfel încât, în zilele în care ai mai multă energie să urci scările, pentru a arde calorii mai eficient.

Dacă te epuizează această activitate, cu siguranță mersul pe jos este cel mai plăcut și eficient exercițiu de relaxare. Și te va ajuta să slăbești, dacă îl practici constant, scrie Healthline.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două porții de salată de dovlecei copți
Rețete
Salată de dovlecei copți. Rețetă asemănătoare cu salata de vinete
Această rețetă de salată de dovlecei copți este similară cu salata de vinete, având o textură cremoasă și un gust savuros. Este o alternativă excelentă pentru cei care caută o variantă diferită, dar la...
2
dragon cu bănuți în gură pe un fond deschis la culoare
Horoscop
5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta. Vezi dacă te numeri printre ele
Astrologii anunță că mulți dintre nativi vor reuși să-și găsească ferestrele de oportunitate în următoarea perioadă. Aceste 5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta sunt totuși mult mai active. Adevăruri vor ieși la...
3
Familia Regală la Trooping the Colour 2024
Familia Regală
Kate Middleton i s-a alăturat Regelui Charles pe balconul Palatului Buckingham. Familia regală s-a reunit pentru a urmărit demonstrația aeriană de la Trooping the Color 2024
Kate Middleton i s-a alăturat Regelui Charles pe balconul Palatului Buckingham. Familia regală s-a reunit pentru a urmărit demonstrația aeriană de la Trooping the Color 2024. A fost prima reuniune a Prințesei și a...
4
O femeie care își notează în jurnal
Horoscop
Afirmații care pot atrage norocul în viața ta, potrivit unui astrolog
Afirmațiile sunt un truc care ne poate schimba pentru totdeauna soarta. Ne petrecem tot timpul cu noi înșine, ascultându-ne gândurile. Mentalitatea pe care o ai modelează și colorează fiecare experiență din viață. Ai mai...
5
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt în bol alb, alături de mărar verde
Rețete
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt. Rețetă tradițională din Banat
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt este un fel de mâncare tradițională din bucătăria românească, simplu de preparat și foarte gustos. Este o rețetă bănățeană simplă și extrem de gustoasă, preparată din dovlecei...
PARTENERI
×