Reclamă

Mersul pe jos te poate scăpa de kilogramele în plus. Sfaturi utile pentru următoarea plimbare

Mersul pe jos te poate scăpa de kilogramele în plus, iar acest lucru este dovedit științific. Asigură-te că rămâi suficient de activă în sezonul cald pentru un stil de viață sănătos.

Publicat: 15 iunie 2023, 7:51
O femeie frumoasăc are merge pe jos desculță pentru a pierde kilogramele în plus
Mersul pe jos te poate scăpa de kilogramele în plus, iar acest lucru este dovedit științific. Asigură-te că rămâi suficient de activă în sezonul cald pentru un stil de viață sănătos / Shutterstock

Dacă nu ești fana tuturor antrenamentelor de forță de la sală sau de acasă, o plimbare zilnică în aer liber poate fi una dintre cele mai bune soluții pentru a pierde în greutate. Așadar, crează-ți rutina după bunul plac, important este să faci mișcare zilnic.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mersul pe jos te poate scăpa de kilogramele în plus

Indiferent de obiectivele pe care le ai, specialiștii recomandă să nu renunți la mișcare. De fapt, studiile au demonstrat că mersul pe jos are beneficii deosebite asupra sănătății tale.

Pentru început, un studiu publicat în American Journal of Human Biology a constatat că oamenii ard cu 34% mai multe calorii atunci când fac drumeții pe vreme rece decât în condiții mai blânde, potrivit Prevention.com.

De asemenea, o plimbare în aer liber îți poate oferi o schimbare a stării de spirit. Te vei energiza și revigora. Nivelul de stres se va mai domoli și-ți vei limpezi mintea. Așadar, nu rata nicio ieșire pentru plimbările în aer liber.

Mersul pe jos este unul dintre cele mai bune exerciții pentru sănătatea și condiția fizică generală. Este simplu de făcut, delicat pentru articulații și este gratuit. Mai multe studii au dovedit că mersul pe jos are un impact masiv asupra stării de spirit, a sănătății sistemului cardiovascular și a celui digestiv. În plus, dacă ai și un pas mai vioi, poți arde calorii importante.

Reclamă

Sfaturi utile pentru a scăpa de kilogramele în plus

Chiar și mersul pe jos te scapă de kilogramele în plus și trebuie realizat după o anumită schemă, pentru a te bucura de rezultate bune pe termen lung. Așadar, pregătește-ți adidașii și hai la plimbare.

În primele cinci până la zece minute, este recomandat să mergi în ritm regulat pentru a-ți încălzi articulațiile. Următorul minut – mergi cât mai repede, fără să alergi, apoi revino la ritmul regulat.

Reclamă

Poți combina acești pași și cu câteva fandări folosindu-te de greutatea corpului, pentru 15 secunde. Următoarele 45 de secunde sunt alocate, din nou, unui mers cu ritm normal.

Pentru a te răcori și pentru a-ți relaxa musculatura, continuă restul plimbării într-un ritm lent, de promenadă, scrie publicația Eat This.

Pe măsură ce devii mai puternică, poți adăuga și o vestă cu greutăți pentru plimbarea ta. În primul rând, o vestă cu greutăți îmbunătățește de fapt postura. Va trebui să te apleci mai des în față și să îți gestionezi centrul de greutate pentru a purta o asemena vestă. În al doilea rând, prin adăugarea acesteia, vei contribui la întărirea muschilor, a oaselor și articulațiilor.

Mișcarea în aer liber are beneficii multiple asupra organismului tău. Este important să respecți un plan alimentar și să faci mișcare pentru a preveni diverse probleme de sănătate care pot apărea de la o anumită vârstă. Nu uita că un stil de viață activ va avea beneficii pe termen lung asupra sănătății tale, dar și a stării tale de spirit.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×