Reclamă

Orașele prin care te poți plimba la pas. Locuri pe care să le vizitezi vara aceasta

Iată care sunt orașele prin care te poți plimba la pas vara aceasta. Această selecție te va ajuta să îți alegi următoarea destinație de vacanță.

Claudia-Ellena Ignat
Claudia-Ellena Ignat
Publicat: 16 iulie 2024, 6:25

Dacă pentru tine cel mai bun mod de a experimenta un oraș este să îl vizitezi pe jos, descoperă lista celor mai pietonale orașe. Fiecare pas înseamnă o nouă aventură și ai ocazia să descoperi locuri superbe, mai puțin populare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Orașele prin care te poți plimba la pas

Lista celor mai pietonale orașe prin care te poți plimba vara aceasta a fost realizată de specialiștii în călătorii. Aceștia au ținut cont în alegerea destinațiilor de trei criterii, principalul fiind scorurile de mers pe jos ale orașelor.

De asemenea, au cartografiat distanțele dintre principalele atracții turistice. Dacă vrei să ai parte de o calitate bună a aerului în plimbările tale, au fost luate în calcul și datele IQAir și indicii de siguranță.

Florența, Italia

În fruntea listei se află Florența, un oraș cunoscut pentru istoria sa renascentistă și arhitectura atemporală. Italia este o destinație accesibilă, pe care o preferi pentru peisajele superbe și mâncarea delicioasă. Poți descoperi la pas arhitectura uimitoare a Florenței.

Reclamă

Principalele repere ale orașului, cum ar fi Galeria Uffizi, Ponte Vecchio, Piazza della Signoria, Piazza del Duomo și Catedrala Santa Maria del Fiore se află la aproximativ 800 de metri una de cealaltă. Ceea ce înseamnă că poți traversa pe jos centrul Florenței în doar două ore.

Străduțele înguste din centrul istoric duc la repere precum Duomo și Ponte Vecchio. Te vei bucura de piațetele bine întreținute de pe malul râului Arno, într-un oraș unde curățenia este prioritizată.

Reclamă

Porto, Portugalia

Nimic nu se compară cu apusurile superbe de care te poți bucura în Portugalia. Orașul Porto combină străzile înguste pietruite, perfecte pentru explorare, cu reperele celebre, precum Podul Dom Luís I și Livraria Lello.

Străzile din Porto sunt la fel de renumite pentru curățenie, iar parcurile bine întreținute îi sporesc vizibilitatea pe jos. În plus, calitatea aerului din Porto este influențată pozitiv de locația sa de coastă.

Tallinn, Estonia

Aspectul compact și farmecul medieval al Tallinnului îl fac un oraș ideal pentru mersul pe jos. Principalele atracții pe care le poți trece pe lista ta sunt Piața Libertății și Primăria Tallinn, care oferă un amestec bogat de tradiție și cultură.

Liverpool, Anglia

Liverpool este un oraș care face parte din Regatul Unit al Marii Britanii, cunoscut pentru istoria sa muzicală. Are un aspect compact care îl face minunat pentru plimbări.

Unele dintre atracțiile principale pe care nu trebuie să le ratezi includ Muzeul Liverpool și Cavern Club. Chiar dacă nu ești iubitoare de fotbal, nu poți ajunge în Liverpool fără să le vizitezi, scrie Parade.com.

Bordeaux, Franța

Printre orașele prin care te poți plimba la pas se află și minunatul oraș port din sud-vestul Franței, Bordeaux.

Arhitectura și zonele verzi din Bordeaux îi sporesc vizibilitatea pe jos. Un alt avantaj pentru a descoperi la pas orașul vara asta îl reprezintă multiplele sale bulevarde și zone verzi. Orașul Bordeaux este cunoscut, de asemenea, pentru curățenia sa. Nu rata atracțiile de top precum Place de la Bourse și Jardin Public.

Reykjavik, Islanda

Străzile acoperite cu picturi murale și arhitectura frumoasă a orașului Reykjavik fac din acesta o experiență fabuloasă a plimbărilor.

Reykjavik face parte dintre orașele mai puțin cunoscute pe care le poți explora în vacanța de anul acesta. Datorită inițiativelor ecologice ale Reykjavikului, poți avea parte de plimbări lungi pe jos fără griji, deoarece calitatea aerului din oraș este excelentă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală pe un fundal auriu
Horoscop
Nativii care își găsesc adevărata fericire pe 5 septembrie 2024. Sunt pregătiți să se bucure de viață
Nativii care își găsesc adevărata fericire pe 5 septembrie 2024 sunt mai pregătiți decât oricând să se bucure de viață și să-și urmeze propria cale pentru a obține împlinirea sufletească care i-a cam ocolit...
2
Fată fericită stă pe o canapea cu un laptop în brațe pe un fundal deschis la culoare
Horoscop
4 zodii care sunt favoritele astrelor până pe 22 septembrie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
Venus în Balanță deschide oportunități pentru optimism și romantism. 4 zodii care sunt favoritele astrelor până pe 22 septembrie 2024 își vor duce planurile la bun sfârșit. Deși nativii vor profita de aceste schimbări...
3
O femeie care prinde soarele în mâini la apus
Horoscop
Zodii care sunt norocoase până pe 8 septembrie 2024. Nativii care au șansa să-și confrunte sentimentele
Ei sunt nativii care sunt sfătuiți să vadă ce au cu adevărat în suflet. Săptămâna aceasta a început cu o Lună Nouă în Fecioară care sugerează ce va aduce noul ciclu de eclipsă în...
4
Georgina Rodriguez în costum de baie alături de Cristiano Ronaldo pe un iaht
Divertisment
Cristiano Ronaldo a făcut dezvăluiri neașteptate despre relația sa cu Georgina Rodriguez. Jucătorul de fotbal a fost mai sincer ca niciodată
Cristiano Ronaldo a făcut dezvăluiri neașteptate despre relația sa cu Georgina Rodriguez. Jucătorul de fotbal a fost mai sincer ca niciodată. Presa susține că acesta ar fi dat de înțeles că s-a căsătorit în...
5
Magiun de prune în borcan și în linguriță, alături de prune proaspete
Rețete
Magiun de prune. Rețetă tradițională, românească
Rețeta de magiun de prune este o rețetă tradițională din bucătăria românească, foarte populară și foarte des preparată. Dacă nu ai încercat până acum rețeta, ți-o oferim detaliată mai jos. Magiunul este cunoscut pentru...
PARTENERI
×