Reclamă

Ce este o astrogramă și la ce te ajută. Află ce îți rezervă astrele

Experții în astrologie au dezvăluit ce este o astrogramă și la ce te ajută. Dacă ești curioasă să descoperi secretele pe care ți le ascund astrele, atunci ești în locul potrivit. În cele ce urmează vei putea înțelege în profunzime detaliile legate de importanța locului și a orei la care te-ai născut.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 16 februarie 2024, 7:56

Dacă ai fost întrebată în trecu „la ce oră te-ai născut” și nu ai înțeles de ce, acțiuni trebuie să afli mai multe despre ceea ce este o astrogramă. Harta astrologică a nașterii, denumită și harta natală sau astrogramă, folosește data exactă, ora și locația exactă a nașterii tale pentru a recrea un instantaneu al cerului în momentul în care ai venit pe lume.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce este o astrogramă

În aceste hărți vei găsi toate planetele și obiectele cerești urmărite în astrologie, împreun cu semnele zodiacale care se aflau în acestea.

Poate părea confuz și intimidat pentru început. Astrograma este plină cu simboluri necunoscute, numere ciudate și o gamă completă de forme și linii. Astrologia are un limbaj complex care există de mii de ani. În consecință este nevoie de practică și răbdare pentru a înțelege astrograma.

Poți începe cu ascendentul, cunoscut și ca semn în creștere. Ascendentul se referă la semnul zodiacal care urcă peste orizontul este în momentul exact al nașterii. Deși locația vizuală a ascendentului poate varia uneori, acesta este adesea simbolizat de un cer cu o linie orizontală pe mijloc.

Ascendentul mai reprezintă și percepția ta asupra realității. Această poziție stabilește arhitectura pentru întreaga ta diagramă natală.

Reclamă

Care sunt secțiunile unei hărți natale

Pe măsură ce ochii tăi se deplasează pe diagramă, s-ar putea să observi că aceasta e împărțită în secțiuni diferite. Diagrama conține 12 secțiuni. Acestea sunt denumite „case”.

Casele sunt o expresie vizuală a rotației de 24 de ore a Pământului în jurul axei sale, ceea ce înseamnă că fiecare casă reprezintă aproximativ două ore de timp.

Reclamă

Mai mult, fiecare casă reprezintă un domeniu diferit al vieții tale. De la stânga la dreapta, casele trec de la personal, la tangibil, interpersonal și abstract. Mai jos sunt câteva cuvinte cheie pentru fiecare casă:

 • Casa I: sine, identitate, aspect fizic
 • Casa a II-a: posesiuni materiale, bani, valori
 • Casa a III-a: semeni, comunicare, frați
 • Casa a IV-a: acasă, familie, origini
 • Casa a 5-a: creativitate, romantism, copii
 • Casa a 6-a: sănătate, bunăstare , rutină
 • Casa a VII-a: parteneriat, contracte, căsătorie
 • Casa a VIII-a: moșteniri, sex, transformare
 • Casa a IX-a: filosofie, călătorii, studii superioare
 • Casa a X-a: carieră, moștenire, reputație
 • Casa a XI-a: activism, tehnologie, umanitarism
 • Casa a XII-a: intuiție, secrete, spiritualitate

Nu trebuie să te temi dacă nu ai o planetă într-o casă anume. Casele joacă un rol vital în harta astrală fie că se află o planetă în ea sau nu.

Ce reprezintă simbolurile de pe harta astrală

Fiecare planetă și corp ceresc măsurat în astrologie are un simbol. Fiecare planetă și obiect ceresc cu relevanță astrologică are un simbol specific. În harta ta natală, poziția acestor planete dezvăluie cum apare energia lor în viața ta. Mai jos găsești cuvintele cheie asociate fiecărei planete, împreună cu modul de identificare a simbolului acestora.

 • Soarele (cerc cu punct în mijloc): identitate, scop, ego
 • Luna (semiluna): emoții, lumea interioară, securitate
 • Mercur (cerc cu două „coarne” și cruce dedesubt): comunicare, expresie, minte
 • Venus (cerc cu cruce dedesubt): valori, gust, senzualitate
 • Marte (cerc cu săgeata îndreptată în diagonală): motivație, acțiune, sexualitate
 • Jupiter (numărul curbat „4”): expansiune, abundență, noroc
 • Saturn (litera curbă „h”): responsabilități, lecții, maturitate
 • Uranus (litera curbată „H” mare cu cerc dedesubt): inovație, rebeliune, excentricitate
 • Neptun (trident): spiritualitate, vise, iluzii
 • Pluto (cerc încadrat de două brațe și cruce dedesubt): transformare, metamorfoză, renaștere

Semnul zodiacal arată modul în care planeta își execută misiunea. Dacă Venus este despre valori și dragoste, Venus în Gemeni exprimă curiozitatea, comunicarea și dorința de cunoaștere. Venus în Scorpion poate semnifica puterea, profunzimea și intensitatea unei persoane. Semnele zodiacal sunt definite și ele de anumite cuvinte cheie cum ar fi:

 • Berbec (litera „V” cu vârful curbat): curaj, pasiune, spontaneitate
 • Taur (cerc cu două coarne): Loialitate, angajament, practic
 • Gemeni (numerele romane „doi”): Curiozitate, comunicare, joc
 • Rac (orizontal „69”): Sensibilitate, protecție, creativitate
 • Leu (cerc cu coada ondulata): Performanță, curaj, mandrie
 • Fecioară (litera „M” cu coadă ondulată): Organizare, structură, pragmatism
 • Balanță (jumătate de cerc cu brațele și linia dedesubt): Echilibru, armonie, dreptate
 • Scorpion (litera „M” cu coada ascuțită): Intensitate, putere, adâncime
 • Săgetător (săgeata îndreptată în diagonală): Aventură, explorare, descoperire
 • Capricorn (litera curbată „G”): Ambiție, responsabilitate, succes
 • Vărsător (două linii în zig-zag): Inovație, rebeliune, activism
 • Pești (litera curbată „H”): Imaginație, puteri psihice, misticism

Cum interpretezi o astrogramă

Cu puțin exercițiu vei ajunge să înțelegi mult mai bine o astrogramă. Formula de interpretare este destul de simplă: Paletă + Semn + Casă.

Cu alte cuvinte, ce face o planetă, cum o face și în ce zonă a vieții apare. De exemplu: Marte în Fecioară în casa a treia va fi motivat (Marte) print structură (Fecioara), dar și prin relațiile sale interpersonale (casa a treia).

Capacitatea de a crea interpretări astrologice se naște în timp și are nevoie de mult exercițiu, spun cei de la YourTango.com.

Unde găsești o astrogramă

În trecut, singura modalitate de a calcula o hartă natală era manual, folosind un raportor și un tabel cunoscut sub denumirea de efemeride.

Astăzi lucrurile stau complet diferit. Există nenumărate aplicații care pot calcula astrograma unei persoane. Pentru a realiza astrograma unei persoane vei avea nevoie de data, ora și locul nașterii. Harta natală este o diagramă extrem de sensibilă, care necesită date precise, scrie Astrology.com.

De dapt, astrograma se schimbăr radical la fiecare dacă datele nu sunt corecte. Este unul dintre motivele pentru care este esențial să existe o oră precisă a nașterii, deoarece aproximările pot denatura rezultatele reale.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Un copil care ține un fluture în palme
Horoscop
Cea mai norocoasă zi din această vară pentru fiecare semn zodiacal. Află când te vei bucura de succes
Vara este aproape, iar lucrurile par mai frumoase pe măsură ce ne îndreptăm atenția către următoarele luni distracție. Dacă ai căutat momentul perfect pentru a face pauză în ceea ce privește responsabilitățile și pentru...
2
Victoria Silvstedt surprinsă într-o fotografie portret la Festivalul de Film de la Cannes 2024
Divertisment
Victoria Silvstedt a fost la un pas de un accident vestimentar. Rochia îndrăzneață a lăsat multe zone la vedere
Victoria Silvstedt a fost la un pas de un accident vestimentar. Rochia îndrăzneață a artistei a lăsat multe zone la vedere. Aceasta a avut nevoie de ajutor pentru a depăși momentul jenant de pe...
3
Gavin Rossdale și Xhoana X se sărută
Divertisment
Gavin Rossdale se întâlnește cu o femeie cu 23 de ani mai tânără. Noua iubită a cântărețului seamănă cu fosta sa soție, Gwen Stefani
Gavin Rossdale se întâlnește cu o femeie cu 23 de ani mai tânără. Noua iubită a cântărețului seamănă perfect cu fosta sa soție, Gwen Stefani. Paparazzi i-au surprins pe cei doi îndrăgostiți într-o vacanță...
4
Cuplu care face sport
Sănătate
Câte zile pe săptămână e recomandat să te antrenezi. Ce spun specialiștii despre exercițiile fizice
Pentru că sezonul de plajă se apropie cu pași rapizi, mulți oameni probabil se întreabă dacă pot recupera timpul pierdut făcând exerciții fizice în fiecare zi până la vacanța de vară. Răspunsul este mai...
5
Naomi Campbell într-o fotografie portret la Festivalul de Film de la Cannes 2024
Divertisment
Naomi Campbell a întors toate privirile asupra sa la Festivalul de Film de la Cannes 2024. Modelul a purtat o rochie care nu a lăsat loc imaginației
Naomi Campbell a întors toate privirile asupra sa la Festivalul de Film de la Cannes 2024. Modelul a purtat o rochie care nu a lăsat loc imaginației. Vedeta, în vârstă de 53 de ani,...
PARTENERI
×