Reclamă

Ce este o astrogramă și la ce te ajută. Află ce îți rezervă astrele

Experții în astrologie au dezvăluit ce este o astrogramă și la ce te ajută. Dacă ești curioasă să descoperi secretele pe care ți le ascund astrele, atunci ești în locul potrivit. În cele ce urmează vei putea înțelege în profunzime detaliile legate de importanța locului și a orei la care te-ai născut.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 16 februarie 2024, 7:56

Dacă ai fost întrebată în trecu „la ce oră te-ai născut” și nu ai înțeles de ce, acțiuni trebuie să afli mai multe despre ceea ce este o astrogramă. Harta astrologică a nașterii, denumită și harta natală sau astrogramă, folosește data exactă, ora și locația exactă a nașterii tale pentru a recrea un instantaneu al cerului în momentul în care ai venit pe lume.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce este o astrogramă

În aceste hărți vei găsi toate planetele și obiectele cerești urmărite în astrologie, împreun cu semnele zodiacale care se aflau în acestea.

Poate părea confuz și intimidat pentru început. Astrograma este plină cu simboluri necunoscute, numere ciudate și o gamă completă de forme și linii. Astrologia are un limbaj complex care există de mii de ani. În consecință este nevoie de practică și răbdare pentru a înțelege astrograma.

Poți începe cu ascendentul, cunoscut și ca semn în creștere. Ascendentul se referă la semnul zodiacal care urcă peste orizontul este în momentul exact al nașterii. Deși locația vizuală a ascendentului poate varia uneori, acesta este adesea simbolizat de un cer cu o linie orizontală pe mijloc.

Ascendentul mai reprezintă și percepția ta asupra realității. Această poziție stabilește arhitectura pentru întreaga ta diagramă natală.

Reclamă

Care sunt secțiunile unei hărți natale

Pe măsură ce ochii tăi se deplasează pe diagramă, s-ar putea să observi că aceasta e împărțită în secțiuni diferite. Diagrama conține 12 secțiuni. Acestea sunt denumite „case”.

Casele sunt o expresie vizuală a rotației de 24 de ore a Pământului în jurul axei sale, ceea ce înseamnă că fiecare casă reprezintă aproximativ două ore de timp.

Reclamă

Mai mult, fiecare casă reprezintă un domeniu diferit al vieții tale. De la stânga la dreapta, casele trec de la personal, la tangibil, interpersonal și abstract. Mai jos sunt câteva cuvinte cheie pentru fiecare casă:

  • Casa I: sine, identitate, aspect fizic
  • Casa a II-a: posesiuni materiale, bani, valori
  • Casa a III-a: semeni, comunicare, frați
  • Casa a IV-a: acasă, familie, origini
  • Casa a 5-a: creativitate, romantism, copii
  • Casa a 6-a: sănătate, bunăstare , rutină
  • Casa a VII-a: parteneriat, contracte, căsătorie
  • Casa a VIII-a: moșteniri, sex, transformare
  • Casa a IX-a: filosofie, călătorii, studii superioare
  • Casa a X-a: carieră, moștenire, reputație
  • Casa a XI-a: activism, tehnologie, umanitarism
  • Casa a XII-a: intuiție, secrete, spiritualitate

Nu trebuie să te temi dacă nu ai o planetă într-o casă anume. Casele joacă un rol vital în harta astrală fie că se află o planetă în ea sau nu.

Ce reprezintă simbolurile de pe harta astrală

Fiecare planetă și corp ceresc măsurat în astrologie are un simbol. Fiecare planetă și obiect ceresc cu relevanță astrologică are un simbol specific. În harta ta natală, poziția acestor planete dezvăluie cum apare energia lor în viața ta. Mai jos găsești cuvintele cheie asociate fiecărei planete, împreună cu modul de identificare a simbolului acestora.

  • Soarele (cerc cu punct în mijloc): identitate, scop, ego
  • Luna (semiluna): emoții, lumea interioară, securitate
  • Mercur (cerc cu două „coarne” și cruce dedesubt): comunicare, expresie, minte
  • Venus (cerc cu cruce dedesubt): valori, gust, senzualitate
  • Marte (cerc cu săgeata îndreptată în diagonală): motivație, acțiune, sexualitate
  • Jupiter (numărul curbat „4”): expansiune, abundență, noroc
  • Saturn (litera curbă „h”): responsabilități, lecții, maturitate
  • Uranus (litera curbată „H” mare cu cerc dedesubt): inovație, rebeliune, excentricitate
  • Neptun (trident): spiritualitate, vise, iluzii
  • Pluto (cerc încadrat de două brațe și cruce dedesubt): transformare, metamorfoză, renaștere

Semnul zodiacal arată modul în care planeta își execută misiunea. Dacă Venus este despre valori și dragoste, Venus în Gemeni exprimă curiozitatea, comunicarea și dorința de cunoaștere. Venus în Scorpion poate semnifica puterea, profunzimea și intensitatea unei persoane. Semnele zodiacal sunt definite și ele de anumite cuvinte cheie cum ar fi:

  • Berbec (litera „V” cu vârful curbat): curaj, pasiune, spontaneitate
  • Taur (cerc cu două coarne): Loialitate, angajament, practic
  • Gemeni (numerele romane „doi”): Curiozitate, comunicare, joc
  • Rac (orizontal „69”): Sensibilitate, protecție, creativitate
  • Leu (cerc cu coada ondulata): Performanță, curaj, mandrie
  • Fecioară (litera „M” cu coadă ondulată): Organizare, structură, pragmatism
  • Balanță (jumătate de cerc cu brațele și linia dedesubt): Echilibru, armonie, dreptate
  • Scorpion (litera „M” cu coada ascuțită): Intensitate, putere, adâncime
  • Săgetător (săgeata îndreptată în diagonală): Aventură, explorare, descoperire
  • Capricorn (litera curbată „G”): Ambiție, responsabilitate, succes
  • Vărsător (două linii în zig-zag): Inovație, rebeliune, activism
  • Pești (litera curbată „H”): Imaginație, puteri psihice, misticism

Cum interpretezi o astrogramă

Cu puțin exercițiu vei ajunge să înțelegi mult mai bine o astrogramă. Formula de interpretare este destul de simplă: Paletă + Semn + Casă.

Cu alte cuvinte, ce face o planetă, cum o face și în ce zonă a vieții apare. De exemplu: Marte în Fecioară în casa a treia va fi motivat (Marte) print structură (Fecioara), dar și prin relațiile sale interpersonale (casa a treia).

Capacitatea de a crea interpretări astrologice se naște în timp și are nevoie de mult exercițiu, spun cei de la YourTango.com.

Unde găsești o astrogramă

În trecut, singura modalitate de a calcula o hartă natală era manual, folosind un raportor și un tabel cunoscut sub denumirea de efemeride.

Astăzi lucrurile stau complet diferit. Există nenumărate aplicații care pot calcula astrograma unei persoane. Pentru a realiza astrograma unei persoane vei avea nevoie de data, ora și locul nașterii. Harta natală este o diagramă extrem de sensibilă, care necesită date precise, scrie Astrology.com.

De dapt, astrograma se schimbăr radical la fiecare dacă datele nu sunt corecte. Este unul dintre motivele pentru care este esențial să existe o oră precisă a nașterii, deoarece aproximările pot denatura rezultatele reale.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×