Indiferent de zona în care locuiești, se spune că ceea ce faci pe 1 ianuarie poate da tonul pentru întregul an care urmează. Deși nu putem confirma toate miturile legate de lucrurile despre care se spune că aduc noroc, cu toții putem fi de acord că clinchetul paharelor de Anul Nou este o modalitate norocoasă de a începe călătoria următoarelor 365 de zile.
Ce să mănânci de Anul Nou ca să ai noroc
Oamenii din întreaga lume vor consuma mâncăruri tradiționale când ceasul bate miezul nopții, în speranța că vor avea puțin mai mult noroc în viața lor. În timp ce scrii la lista de rezoluții, încearcă și aceste tradiții pentru a avea cel mai norocos și mai gustos an de până acum.
Mănâncă gogoși
Se spune că alimentele în formă de inel sunt un simbol al anului care se completează. Pentru micul dejun de Anul Nou, ia în considerare să consumi câteva gogoși delicioase. Încerci deja să mănânci puțin mai sănătos? Sărbătorește tot ceea ce ai realizat cu mai puțină vinovăție. Gogoșile făcute la cuptor în loc de clasica prăjire în ulei poate fi o variantă mai sănătoasă.
Consumă boabe de mazăre
Dacă gătești deja cina de Anul Nou, poți trece pe listă și un preparat care să conțină mazăre. Aceste mici leguminoase conțin, de asemenea, nutrienți importanți, cum ar fi fibre și vitamina A, astfel încât să poți respecta și alegerile tale sănătoase.
Consumă tăiței pentru longevitate
Cu cât tăițeii sunt mai lungi, cu atât viața este mai lungă. Cel puțin, așa spune o veche superstiție. Serviți în mod tradițional de Anul Nou Chinezesc, tăițeii soba sunt foarte lungi și simbolizează longevitatea. Ai grijă doar să nu rupi tăițeii atunci când încerci să-i iei din farfurie.
Consumă carne de porc pentru prosperitate
Dacă cauți bogăția și prosperitatea, carnea de porc ar trebui să fie felul tău principal pe masa de Anul Nou. Revelionul ar trebui sărbătorit cu preparate alese, așa că ia în considerare niște bucăți de porc asezonate cu condimente precum chimen, boia de ardei, scorțișoară și oregano.
Consumă rodie
Rodiile sunt considerate noroc pentru oamenii din Grecia, dar nu sunt folosite așa cum te aștepți. În loc să mănânce acest fruct roșu dulce, familiile grecești zdrobesc o rodie în pragul casei lor la începutul Anului Nou. Desigur, asta nu înseamnă că nu poți adăuga fructele în băutură atunci când ciocnești la miezul nopții. De asemenea, dacă te hotărăști să respecți această tradiție, poți face un desert cu rodie. Pavlova cu rodie, fistic și miere este mereu o alegere delicioasă.
La fel cum se crede despre rodie, se mai spune că consumul a 12 struguri la miezul nopții poate aduce de asemenea belșug și prosperitate. Este o tradiție a cetățenilor Spaniei de la Barcelona la Bilbao. Oamenii cred că acest lucru ar trebui să aducă noroc în Noul An.