Reclamă

Ce se spune despre o femeie îmbrăcată în roșu. Care sunt efectele acestei culori

Roșu este considerată a fi una dintre cele mai sexy culori. Află ce se spune despre o femeie îmbrăcată în roșu. Vezi ce efecte are această culoare asupra bărbaților și cum anume o poți folosi în avantajul tău.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 2 martie 2024, 6:07

Bill Blass, designer vestimentar, obișnuia să spun că trebuie să porți roșu oricând ai îndoieli cu privire la ce ținută să alegi. Nu există nimic mai special ca o rochie roșie care să te facă să te simți sexy și puternică.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce se spune despre o femeie îmbrăcată în roșu

Roșul a fost mult timp asociat cu dragostea și pasiunea. Cei mai mulți oameni asociază această culoare cu dragostea. Semnificația culorilor este mult mai amplă și te poate influneța la nivel psihologic.

Roșul este legat în mod direct de sânge și de inimă, un simbol al iubirii. Specialiștii spun că nu există un moment în istorie în care omanii au începu să se gândească la roșu ca fiind culoarea iubirii.

Totuși, atunci când porți această culoare vei atrage imediat atenția unui bărbat.

Dacă vrei să fii percepută ca sexy, roșu este culoarea care nu ar trebui să lipsească din garderoba ta. Într-un studiu din 2010 cercetătorii au demonstrat că bărbații sunt mult mai atrași de o femeie carea purtat roșu. Specialiștii au constatat că bărbații percep o femeie ca fiind mai atractivă atunci când poartă roșu.

Reclamă

În același studiu, bărbaților li s-au arătat, de asemenea, imagini cu o femeie care purta roșu, alb, gri sau verde.

Bărbații au găsit că femeia care purta roșu era mult mai atrăgătoare. Există și alte nuanțe care derivă din roșu și care au atras atenția bărbaților.

Cercetătorii au descoperit că rozul este considerat la fel de atractiv, însă este asociat cu o iubire mult mai inocentă. Unii cercetători susțin că roșul reprezintă mai mult decât dragostea. Unele persoane asociază această culoare cu fura.

Reclamă

Astfel, roșul ar putea să se transforme într-o relație de tip dragoste – ură. Femeile care poartă roșul mai sunt percepute ca fiind puternice.

Bărbații recunoscu în aceste femei o putere dominatoare, încrezătoare. Din punct de vedere istoric, roșul era purtat de oamenii din înalta societate, deoarece era una dintre cele mai scumpe culori care se putea produce. Roșul mai este asociat și cu fertilitatea, unul dintre motivele pentru care bărbații s-ar putea simți mult mai atrași de femeile care poartă această nuanță, scrie YourTango.com.

Istoria roșului în lumea modei

Culoarea roșie a fost asociată încă din cele mai vechi timpuri cu luxul și opulența. O istorie a roșului lumii modei moderne ar trebui, așadar, să înceapă, în mod ideal, de la designerul Cristobal Balenciaga.

Acesta s-a inspirat din cardinalii pictați de Velazquez și Goya pentur unele dintre cele mai faimoase modele ale sale. Nu doar aceste picturi l-au inspirat pe designer, ci și fustele roșii ale dansatoarelor de flamenco.

Similar acestuia, Valentino Garavani, care și-a fondat brandul în 1957, a folosit roșul ca semnătura sa stilistică. Însă lucrurile au o istorie și mai îndelungată. În urmă cu aproape patru sute de ani, în Franța din secolul al XVII-lea, roșu era culoarea puterii.

Joan DeJean, istoric, spune că roșul a fost „o culoare asociată cu palatele, cu Versailles”. Ludovic al XIV-lea este printre primii regi care au introdus această culoare în vestimentația lor, scrie NPR.org.

Curând, nobilii din toată Europa au adoptat acest trend. Este o nuanță cu o istorie veche care continuă să impresioneze chiar și în zilele noastre.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 8 aprilie – 14 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii se vor simți preferați de astre în perioada următoare. Horoscopul săptămânii 8 aprilie – 14 aprilie 2024 vine cu previziuni neașteptate. Există o zodie care are noroc atât la bani, cât și în...
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie mov și stă pe unpat de flori de liliac
Horoscop
Zodia care face cele mai multe sacrificii în luna aprilie 2024. Nativul care are de luat decizii importante
Astrologii au dezvăluit care este zodia care face cele mai multe sacrificii în luna aprilie 2024. Acest nativ va avea de luat multe decizii importante și va fi pus în situații dificile. Se anunță...
3
Liza Minnelli, dusă acasă în scaun cu rotile
Divertisment
Primele imagini cu Liza Minnelli după mai bine de un an. Vedeta de 78 de ani era în scaun cu rotile, înconjurată de prieteni
Au apărut primele imagini cu Liza Minnelli după mai bine de un an. Vedeta de 78 de ani era în scaun cu rotile, înconjurată de prieteni. Liza a fost surprinsă într-o ieșire publică rară...
4
Hartă astrală cu toate zodiile
Horoscop
Ce spun elementele semnului zodiacal despre tine. Personalitatea în funcție de zodie
Dacă te întrebi de ce simți și te manifești într-un anumit mod, e bine să știi că elementele semnului zodiacal în care te-ai născut au o influență certă. Află ce spun elementele semnului zodiacal...
5
O femeie frumoasă care stă în fața lunii și poartă o umbrelă galbenă pe umăr pentru a ilustra zodia nefericită a lunii aprilie 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii aprilie 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza banilor
Zodia nefericită a lunii aprilie 2024 se va confrunta cu multe probleme. Acesta nativ va avea de luat decizii importante, iar viața s-ar putea să-l surprindă în perioada ce urmează. Este o lună plină...
PARTENERI
×