Reclamă

Ce spune despre tine grupa de sânge. Tipul de personalitate pe care îl poți avea

Te-ai întrebat vreodată ce spune despre tine grupa de sânge? Personalitatea ta ar putea fi influențată și de acest aspect. Sistemul de clasificare a grupelor sangvine este foarte vechi, dar a fost de mare ajutor medicilor și nu numai. Grupa sanguină este folosită tocmai pentru a caracteriza sângele unei persoane în funcție de prezența sau absența unui antigen pe suprafața eritrocitelor.

Publicat: 25 noiembrie 2022, 5:27
Un medic care ilustrează grupele principale de sânge
Te-ai întrebat vreodată ce spune despre tine grupa de sânge? Personalitatea ta ar putea fi influențată și de acest aspect / Shutterstock

Personalitatea umană este un subiect de mare interes pentru oamenii de știință, dar și pentru cei pasionați de acest lucru. Așa cum unii oameni sunt caracterizați în funcție de zodie, de anotimpul în care s-au născut sau de culoarea ochilor, grupa sanguină poate fi un alt element care să determine personalitatea unui om.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce spune despre tine grupa de sânge

Există patru grupe principale de sânge, conform sistemului AB0: 0, A, B și AB. Specialiștii sunt de părere că există o predispoziție legată de grupa sanguină și temperamentul oamenilor. Se spune că persoanele care au grupa A ar fi mult mai liniștite, persoanele cu grupa 0 sunt melancolice, persoanele cu grupa B sunt nerăbdătoare, în timp ce persoanele cu grupa AB sunt creative.

Cunoașterea grupei de sânge te poate ajuta în cazul în care vei avea nevoie de sânge sau vei vrea să donezi. Dacă îți cunoști deja grupa de sânge, atunci descoperă care sunt trăsăturile de personalitate specifice acesteia.

Grupa de sânge A

Se spune că populația din România este posesoare predominant a grupei de sânge A. Persoanele care au grupa de sânge A sunt liniștite și au o capacitate incredibilă de a comunica. Se mai spune că această grupă de sânge aparține în special artiștilor.

Reclamă

Persoanele care s-au născut cu această grupă sunt sensibile, visătoare și creative. Sunt persoane atente la detalii, care pun foarte mult accent pe bucuria lucrurilor mici din viața lor.

Persoanele care au grupa de sânge A sunt loiale și dezvoltă un sentiment puternic de atașament față de oamenii importanți din viața lor.

Deși sunt persoane care pun multă presiune asupra lor, în raport cu ceilalți se arată a fi foarte liniștite și calme. Aceste persoane sunt emotive și nu au o rezistență foarte mare la stres.

Reclamă

Grupa de sânge B

Persoanele care au grupa de sânge B sunt responsabile și au o perspectivă realistă asupra vieții. Aceste persoane sunt echilibrate și foarte atente la deciziile pe care le au de luat. În general sunt mai practici, optimiști și cu un simț al umorului dezvoltat.

Aceste persoane adoră să-și seteze obiective cât mai nalte și să nu se abată de al țelurile pe care le aleg. Se spune că persoanele cu grupa sanguină B sunt dedicate, vesele și raționale. În unele circumstanțe pot să fie și persoane care dau dovadă de încăpățânare și iresponsabilitate.

Grupa de sânge AB

Persoanele cu grupa AB sunt creative și au o personalitate complexă. Aceste persoane preiau trăsături din grupele A și B. În general sunt persoane care adoră să petreacă timp singure, dar care nu se feresc de adunărie mari de omani, scriu publicațiile internaționale.

Aceste persoane adoră să țină pasul cu tot ce e nou și au grijă ca viața lor să fie una plină de amintiri de neuitat. Persoanele cu grupa AB activează în domenii care implică latura artistică.

Totuși, unele persoane sunt raționale și preferă meserii care să le aducă mai multă satisfacție în această zonă. Persoanele cu grupa de sânge AB sunt raționale, sigure pe sine și loiale. 

Grupa de sânge 0

Nu doar culoarea ochilor influențează tipul de personalitate pe care îl ai. Specialiștii spun că grupa de sange este la fel de importantă. Se spune că persoanele care au grupa 0 sunt extrem de sensibile, dar foarte comunicative și sociabile.

Aceste persoane adoră să se afle în centrul atenției și să-i facă pe ceilalți să se simtă în largul lor. Persoanele cu grupa 0 se adaptează cu ușurință în orice situație și caută mereu provocări care să le țină mintea ocupată. În general, aceste persoane sunt extrovertite.

Persoanele care dețin grupa 0 se remarcă prin ambiția de care dau dovadă în orice împrejurare.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie și un bărbat, acoperiți de un balon inimă
Horoscop
Zodii care înșală în orice relație. De ce nu pot fi fidele partenerului de cuplu
Este ceva ce doare, adevărul trist, dar oamenii născuți sub aceste semne zodiacale înșală în fiecare zi persoana pe care o iubesc. Și în timp ce unora le place să se concentreze asupra celor...
2
O femeie frumoasă cu ochii căprui și părul brunet pentru a ilustra ce culori de păr întineresc
Frumusețe
Culori de păr care te întineresc dacă ai ochii căprui. Ce spun specialiștii în beauty
Specialiștii în beauty îți vin în ajutor cu câteva culori de păr care te întineresc dacă ai ochii căprui. Alegerea celei mai bune culori de păr pentru ochii căprui poate fi o provocare. Există...
3
prieteni care stau îmbrățișați și zâmbesc în timpul zilei însorite
Horoscop
Ce cred ceilalți despre tine, în funcție de zodie. Află cum ești percepută în general
Oamenii își formează opinii și păreri despre cei din jur cu mult înainte de a-i cunoaște. Află ce cred ceilalți despre tine, în funcție de zodie și vezi cum poți să treci peste judecățile...
4
Salată caldă de cartofi, cu kaizer și ceapă roșie în bol alb cu furculiță
Rețete
Salată caldă de cartofi, cu kaizer și ceapă roșie
Pentru o masă de prânz simplă, dar delicioasă sau chiar pentru cină, merită preparată o salată caldă de cartofi, cu kaizer și ceapă roșie. Rețeta este simplă și rapidă, perfectă pentru atunci când timpul...
5
O femeie frumoasă care se privește în oglindă și aplică unul dintre trucurile simple de frumusețe pentru femeiele care au peste 40 de ani
Frumusețe
Trucuri simple de frumusețe pentru femeile care au peste 40 de ani. Sfaturi de la specialiștii în beauty
Frumusețea nu are vârstă. Specialiști în beauty îți vin și de această dată în ajutor cu câteva trucuri simple de frumusețe pentru femeile care au peste 40 de ani. Iată cum poți să-ți evidențiezi...
PARTENERI
×