Reclamă

Ce spune despre tine poziția în care dormi. Tipul de personalitate pe care îl poți avea

Te-ai întrebat vreodată ce spune despre tine poziția în care dormi? Experții spun că aceste mici detalii ar putea scoate la iveală lucruri mai puțin cunoscute despre personalitatea ta. Te invităm să afli care sunt cele mai comune poziții de somn și ce vor acesta să transmită despre fiecare persoană în parte.

Publicat: 18 noiembrie 2022, 6:58
O tânără care doarme în mai multe poziții într-un colaj animat
Te-ai întrebat vreodată ce spune despre tine poziția în care dormi? Aceste detalii scot la iveală lucruri despre personalitatea ta / Shutterstock

În timpul somnului vei schimba mai multe poziții. Acest lucru este complet normal, întrucât organismul are nevoie să se odihnească și să se simtă comod. Specialiștii spun că poziția pe care o vei aborda pe parcursul nopții va fi influențată de mai mulțI factori externi, cum ar fi gradul de stres de pe timpul zilei, micile neînțelegeri și alte lucruri de natură emoțională.

Ce spune despre tine poziția în care dormi

Fiecare gest pe care îl facem poate să dezvăluie un anumit lucru despre personalitatea noastră. Pare greu de crezut, dar chiar și poziția pe care o adopți în timpul somnului va spune ceva despre tine.

Pentru a afla mai multe, ți-am pregătit câteva explicații privind pozițiile de somn ale oamenilor.

Am ales pentru tine nouă dintre cele mai comune poziții de somn din întreaga lume. Mai jos găsești și o diagramă a acestora, alături de numele fiecăreia. Hai să descoperim împreună ce spune despre tine poziția în care dormi.

Colaj cu fotografii care ilustrează pozițiile de somn
Poziția pe care o adopți în timpul somnului va spune ceva despre tine/ Shutterstock
Reclamă

Poziția pe o parte

Se spune că persoanele care aleg poziția de somn pe o parte sunt foarte preocupate de situația lor materială. Astfel de persoane sunt foarte atente la alegerile pe care le fac și încearcă să evolueze constant pe toate planurile.

Personale care aleg să doarmă pe partea stângă se confruntă de multe ori cu temeri legate de eșec. Persoanele care aleg să doarmă pe partea dreaptă au personalități puternice și nu se tem de riscurile pe care trebuie să și le asume. Specialiștii spun că această poziție de somn ajută la scăderea refluxului de acid.

Reclamă

Poziția fetusului

Poziția fetusului este cea mai des întâlnită poziție din întreaga lume. Cele mai multe persoane adoptă această poziție în timpul somnului.

Se spune că această poziție este adoptată din nevoia de siguranță. Personale care aleg această poziție se separă de problemele din exterior și aleg să se întoarcă într-o lume ferită de griji și nesiguranță.

Este o poziție care ajută la eliberarea stresului și la relaxarea corpului în timpul nopții. Această poziție este comună persoanelor care se lasă pradă cu ușurință grijilor și temerilor. De obicei persoanele care au o sensibilitate crescută vor adopta această poziție de somn.

Poziția copac

Poziția copac este mai puțin întâlnită ca cea a fetusului, dar este o poziție de somn care te ajută să te relaxezi. De regulă aceasta este o poziție adoptată în timpul somnului de persoanele sociabile, care își fac prieteni cu ușurință.

Se crede că aceste persoane sunt deschise și adoră să se afle în centrul atenției. Totodată, oamenii care dorm în poziția copac se adaptează cu ușurință schimbărilor și nu se tem să își asume riscuri noi.

Poziția celui care țânjește

Poziția celui care tânjește presupune ca persoana să doarmă întindă pe o parte în timp ce ține ambele mâini întinse în față. Această poziție este adoptată de persoanele care au ambiții mărețe în viață. Oamenii care dorm în această poziție de somn își doresc să se realizeze pe plan profesional, iar mai apoi pe plan personal.

Acese persoane sutn destul de sceptice, mai ales când vine vorba de ceea ce le rezervă viitorul. În ciduahotărârii și îndârjirii de care dau dovadă, acești oameni au o neliniște în ceea ce privește rata reușitelor pe care le au în viață.

Poziția de dormit pe burtă

Încă te întrebi ce spune despre tine poziția înc are dormi? Dacă alegi să dormi pe burtă, atunci trebuie să afli că ești o persoană muncitoare și cu un stil de viață activ. Persoanele care dorm pe burtă au un stil de viață sănătos, spun experții.

Această poziție este preferată în general de copii, însă este întâlnită și în viața adultă. Dormitul pe burtă este asociat persoanelor sensibile, care muncesc din greu pentru ceea ce-și doresc. Nevoia de atenție și dragoste este deseori întâlnit la persoanle care aleg să fdoarmă pe burtă scrie Healthline.com.

Poziția în cădere liberă

Poziția în cădere liberă este asociată persoanelor care dorm cu fața în jos și cu mâinile în sus în jurul pernei. Se spune că persoanele care au probleme gastro-intestinale aleg deseori această poziție de somn.

Din punct de vedere al personalității, această poziție de somn este asociată persoanelor nonconformiste. Este un mod prin care aceste persoane se relaxează chiar și în timpul somnului. Astfel de persoane adoră atenția, dar nu pot să accepte cu ușurință criticile venite de la cei din jurul lor.

Poziția de dormit pe spate

Poziția de dormit pe spate este cea mai favorabilă pentru coloană. În timpul acestei poziții de somn, corpul se bucură de odihnă, iar coloana nu este supusă presiunii.

Se spune că dormitul pe spate are o mulțime de efecte benefice asupra organismului. Această poziție este specifică persoanelor care sunt sigure pe sine și care dau dovadă de libertate de exprimare și gândire.

Poziția soldat

Dacă te confrunți cu probleme din cauza somnului, îți recomandăm o listă de băuturi care să te ajute să adormi mai ușor. În felul acesta te vei asigura că ai arte de odihna meritată. Cât privește pozițiile de somn, poziția soldat este asociată persoanelor ambițioase.

Se crede că persoanele care aleg această poziție de somn sunt rezervat, dar au întotdeauna grijă să-și atingă obiectivele. Standardele acestor persoane sunt foarte ridicate și se înconjoară de oameni care le pot înțelege dorințele de reușită.

Poziția steaua de mare

Poziția steaua de mare este adoptată de persoanele deschise, care se adaptează ușor situațiilor noi și schimbărilor de dispoziție ale celor din jur.

Această poziție este potrivită persoanelor care sunt deschise și optimiste. Oamenii care adoptă această poziție sunt optimiști, creativi și săritori în orice fel de situație. Aceste persoane se remarcă prin spiritul lor prezent și prin modul frumos prin care aleg să vadă lumea care îi înconjoară.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Fată frumoasă îmbrăcată într-o rochie lungă, neagră stă pe un tron de culoare neagră
Horoscop
Luna plină în Gemeni pe 7 decembrie 2022. Cum sunt influențate zodiile
Începe iarna din punct de vedere astronomic și astrologic, iar luna plină în Gemeni pe 7 decembrie 2022 este un semn că timp de o lună nativii vor fi mai retrași și dornici să...
2
Încărcător lăsat în priză
Timp liber
Cât consumă încărcătorul lăsat în priză. Câți bani dai în plus la factura lunară
Dacă vrei să știi cât consumă încărcătorul lăsat în priză și dacă un încărcător conectat folosește energie, răspunsul direct este „Da”. Cu toate acestea, se pare că nu trebuie să te îngrijorezi prea tare...
3
Rita Ora în timp ce prezintă un spectacol de modă
Divertisment
Rita Ora a purtat o rochie transparentă. Cântăreața a participat la British Fashion Awards 2022
Rita Ora a purtat o rochie transparentă. Cântăreața internațională a participat la British Fashion Awards 2022. Diva și-a făcut apariție într-o ținută care nu a lăsat loc imaginației. Vedeta a fost încântată de toată...
4
Meghan și Harry se sărută pe blatul din bucătărie
Divertisment
Serialul despre Harry şi Meghan va fi lansat în curând. A apărut primul trailer pentru noua serie documentară despre viața Ducilor de Sussex
Serialul despre Harry şi Meghan va fi lansat în curând. Documentarul despre Ducii de Sussex spune atât povestea de dragoste dintre cei doi, dar și retragerea lor din Familia Regală. Tensiunile care au urmat...
5
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna decembrie 2022. Berbecii vor avea parte de o mulțime de beneficii în cuplu. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul dragostei pentru luna decembrie 2022 spune că Berbecii vor avea parte de o mulțime de beneficii în cuplu. Comunicarea va decurge fără niciun fel de probleme în relația de cuplu. Pe zona intimității...
PARTENERI
×