Reclamă

Cel mai frumos sat din lume. Unde îți poți petrece vacanța de primăvară

În frumosul Cotswolds din Gloucestershire se află cel mai frumos sat din lume, Bibury. Bibury este un mic sat care găzduiește case ce datează din secolul al XIV-lea și este foarte popular printre turiștii din întreaga lume. Satul găzduiește aproximativ 700 de locuitori și și-a căpătat acest titlu datorită peisajelor superbe.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 13 martie 2024, 6:27

Bibury se află pe râul Coln în Gloucestershire și atrage anual sute de vizitatori. În ciuda faptului că este un sat foarte mic, a fost numit cel mai frumos sat din lume de către Love Exploring. William Morris, designer de textile din secolul al XIX-lea, l-a numit „cel mai frumos sat din Anglia” atunci când l-a vizitat pentru prima dată.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cel mai frumos sat din lume

Dacă nu te-ai decis unde să-ți petreci vacanța de primăvară, atunci îți venim în ajutor cu câteva sugestii. Ce-ar fi ca anul acesta s te relaxezi într-un loc pitoresc.

Bibury este o destinație turistică importantă, cunoscută pentru căsuțele sale din piatră, cu acoperișuri abrupte. Căsuțele superbe obișnuiau să fie ale țesătorilor care lucrau în urmă cu câteva secole, scriu cei de la Parade.com.

Arlington Row, o stradă plină cu astfel de căsuțe care datează din anii 1300, este considerată a fi una dintre cele mai fotografiate atracții din Cotswolds.

Este, de asemenea, o zonă de conservare arhitecturală notabilă la nivel național. Locul superb a apărut și în filmul celebru în care a jucat Robert De Niro și Michelle Pfeiffer, Stardust. Deși nu există multe atracții turistice, satul în sine este de o frumusețe aparte.

Reclamă

În Bibury există, de asemenea, o păstrăvărie, o biserică, un anticariat, două cafenele și un restaurant. Râul Coln se află lângă sat și are o potecă superbă de-a lungul acestuia. Poteca se deschide spre o pajiște care are și o insulă cunoscută sub numele de Insula Rack.

Află și câte zile libere sunt în 2024. Vezi în ce perioadă poți să-ți iei o vacanță prelungită.

Se spune că oamenii obișnuiau să atârne aici lâna pentru a se usca și a fi mai apoi folosită. Bibury este cunoscut chiar și pentru turiștii japonezi.

Reclamă

Se spune că împăratul Hirohito a rămas în sat în timpul turneului său european din anul 1921. Dacă îți dorești o vacanță de primăvară de vis, atunci locul acesta plin de verdeață te va cuceri încă din primele momente.

Ce spun experții în traveling despre această destinație turistică

În ciuda faptului că este un sat destul de mic, turiștii pot petrece timpul aici fără să simtă că se plictisesc. Chiar și localnicii sunt extrem de ocupați în timpul lunilor de vară. În apropiere de acest loc mai există și alte sate frumoase din Cotswold.

Poți să vizitezi, de asemenea, Palatul Blenheim, Parcul acvatic Cotswold și Arboretum Westonbirt. Experții în traveling spun că în Bibury te vei simți imediat ca acasă.

Localnicii sunt calzi și primitori cu turiștii. Dacă te-ai săturat de aglomerația marilor orașe, atunci singur te vei relaxa în acest sătuc ferit de zgomotul urbanului.

Specialiștii spun că există, de asemenea, o mulțime de locuri de cazare în sat, dar și în zonele înconjurătoare ale acestuia. La Bibury poți ajunge cu ajutorul mașinii personale, dar și cu ajutorul trenului către Swindon, spun cei de la Express.co.uk.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×