Reclamă

Cele două cuvinte prin care îți poți îmbunătăți relația de cuplu

Cuvintele au impact uriaș asupra felului în care ne simțim. Acesta este unul dintre motivele pentru care ele trebuie alese cu mare grijă și atenție. Descoperă și tu cele două cuvinte prin care îți poți îmbunătăți relația de cuplu.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 2 februarie 2024, 6:46

Se spune că sintagma „fii bun” formează bazele oricărei relații armonioase. Aceste două cuvinte stimulează încrederea partenerilor și le cultivă emoțiile din intimitate. Pare un lucru simplist, dar „a fii bun” este crucial când vine vorba de o relație de iubire.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cele două cuvinte prin care îți poți îmbunătăți relația de cuplu

Unii parteneri tind să înceteze să fie amabili unul cu celălalt din diverse motive. Gândurile toxice pot pune stăpânire ușor pe o relație, iar bunătatea se poate estompa. În astfel de momente pot apărea întreruperi de comunicare, așteptări neîmplinite și alți factori care pot duce la degradarea relației de cuplu.

De asemenea, lipsa acestor două cuvinte dintr-o relație poate duce la momentele în care partenerii neglijează micile acte de bunătate care pot aduce dragostea din relație.

În momentul în care încetezi să faci acte de bunătate sau să dai dovadă de bunătate, în astfel de momente apar rupturile în relație, spun experții pentru Psychology Today.

Unele cupluri ajung să se distanțeze din cauza programului încărcat de la locul de muncă, altele din cauza dificultăților financiare sau a problemelor de sănătate.

Reclamă

Toate aceste evenimente pot amplifica tensiunile dintr-o relație. Partenerii se retrag, iar bunătatea dispare din centrul atenției.

Menținerea bunătății în relație necesită și un grad de conștientizare. Când bunătatea partenerilor începe să fie superficială, cuplurile trebuie să acorde o atenție sporită înțelegerii perspectivelor celuilalt. Hrănirea constantă a legăturii emoționale poate ajuta în anumite situații la reaprinderea iubirii.

Cuplurile ar trebui să lucreze în mod activ la menținerea bunăvoinței și a comunicării conștiente, spune specialiștii.

Reclamă

Specialiștii spun că bunătatea poate hrăni relațiile în mai multe feluri

Bunătatea este cea care stimulează încrederea partenerilor. La baza oricărei relații de succes de va afla întotdeauna încrederea, iar bunătatea servește ca un catalizator puternic în cultivarea acesteia.

Atunci când partenerii manifestă bunătate unul față de celălalt, ei creează un mediu sigur pentru a-și dezvolta relația. Actele de bunătate, fie ele mici sau mari, construiesc un rezervor al experiențelor pozitive. Acestea contribuie mai târziu la întărirea relației de cuplu.

Încrederea, odată stabilită, trebuie menținută pe tot parcursul anilor petrecuți împreună. Pentru ca dragostea să prospere, ea are nevoie de bunătate din partea ambilor parteneri de cuplu, susțin specialiștii în relații de la Parade.com. Astfel, este foarte important să alegem cu grijă cuvintele și acțiunile față de partener.

Trebuie să formăm un mediu sigur în care partenerii să-și exprime cu sinceritate sentimentele. Descoperă și cele 9 tipuri de bărbați pe care e recomandat să-i eviți dacă alegi întâlnirile online. Specialiștii avertizează în privința comportamentului lor toxic.

Nu în ultimul rând, specialiștii mai adaugă faptul că bunătatea poate crea în timp o viață mult mai sănătoasă. Beneficiile bunătății par să se extindă dincolo de bunăstarea emoțională, reușind să atingă și bunăstarea fizică.

Studii nenumărate au arătat că relațiile pozitive contribuie în mod direct la sănătatea generală și la longevitatea partenerilor de cuplu. Actele de bunătate eliberează în corp oxitocina. „hormonul iubirii” este asociat cu scăderea tensiunii arteriale, reducerea nivelului de stres și îmbunătățirea bunăstării generale, au conchis specialiștii.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie verde și ilustrează una dintre zodiile care au de suferit din cauza temperamentului său
Horoscop
Zodii care au de suferit din cauza temperamentului lor. Nativii care se enervează cu ușurință
Astrologii au dezvăluit care sunt cele patru zodii care au de suferit din cauza temperamentului lor. Acești nativi se enervează cu ușurință și ajung de multe ori în situații dificile și nefavorabile. Ele trebuie...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 4 martie – 10 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrele îți dezvăluie ce te așteaptă în cadrul fiecărui aspect din viață. Horoscopul săptămânii 4 martie – 10 martie 2024 aduce schimbări pe plan personal și profesional. Se pare că două dintre zodii vor...
3
silueta unei femei care stă în pziție de lotus în fața lunii
Horoscop
4 zodii care își schimbă complet viața în martie 2024. Ce le rezervă astrele
Nu poți ști niciodată ce te așteaptă următoarea zi. Aceste 4 zodii care își schimbă complet viața în martie 2024 vor rămâne la fel de surprinse. Tot ceea ce au construit până acum va...
4
Mai mulți ghiocei albi care se află sub un șnur de mărțișor
Timp liber
Pe ce parte se poartă mărțișorul. Tradiții mai puțin cunoscute
Prima zi din luna martie are o însemnătate aparte. Este și momentul în care multe persoane primesc în dar un mărțișor. În timp ce în ultimii ani au devenit tot mai populare brățările de...
5
O vază plină cu lalele colorate
Timp liber
Ce poți pune în apa lalelelor ca să reziste mai mult timp. Trucuri pe care orice persoană ar trebui să le știe
Martie este luna culorii, a frumuseții, a femeilor și a florilor. În această perioadă minunată dorim să surprindem persoanele dragi cu buchete superbe de flori. Vedetele lunii sunt lalele. Cunoscute pentru frumusețea lor aparte,...
PARTENERI
×