Reclamă

Cele două cuvinte prin care îți poți îmbunătăți relația de cuplu

Cuvintele au impact uriaș asupra felului în care ne simțim. Acesta este unul dintre motivele pentru care ele trebuie alese cu mare grijă și atenție. Descoperă și tu cele două cuvinte prin care îți poți îmbunătăți relația de cuplu.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 2 februarie 2024, 6:46

Se spune că sintagma „fii bun” formează bazele oricărei relații armonioase. Aceste două cuvinte stimulează încrederea partenerilor și le cultivă emoțiile din intimitate. Pare un lucru simplist, dar „a fii bun” este crucial când vine vorba de o relație de iubire.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cele două cuvinte prin care îți poți îmbunătăți relația de cuplu

Unii parteneri tind să înceteze să fie amabili unul cu celălalt din diverse motive. Gândurile toxice pot pune stăpânire ușor pe o relație, iar bunătatea se poate estompa. În astfel de momente pot apărea întreruperi de comunicare, așteptări neîmplinite și alți factori care pot duce la degradarea relației de cuplu.

De asemenea, lipsa acestor două cuvinte dintr-o relație poate duce la momentele în care partenerii neglijează micile acte de bunătate care pot aduce dragostea din relație.

În momentul în care încetezi să faci acte de bunătate sau să dai dovadă de bunătate, în astfel de momente apar rupturile în relație, spun experții pentru Psychology Today.

Unele cupluri ajung să se distanțeze din cauza programului încărcat de la locul de muncă, altele din cauza dificultăților financiare sau a problemelor de sănătate.

Reclamă

Toate aceste evenimente pot amplifica tensiunile dintr-o relație. Partenerii se retrag, iar bunătatea dispare din centrul atenției.

Menținerea bunătății în relație necesită și un grad de conștientizare. Când bunătatea partenerilor începe să fie superficială, cuplurile trebuie să acorde o atenție sporită înțelegerii perspectivelor celuilalt. Hrănirea constantă a legăturii emoționale poate ajuta în anumite situații la reaprinderea iubirii.

Cuplurile ar trebui să lucreze în mod activ la menținerea bunăvoinței și a comunicării conștiente, spune specialiștii.

Reclamă

Specialiștii spun că bunătatea poate hrăni relațiile în mai multe feluri

Bunătatea este cea care stimulează încrederea partenerilor. La baza oricărei relații de succes de va afla întotdeauna încrederea, iar bunătatea servește ca un catalizator puternic în cultivarea acesteia.

Atunci când partenerii manifestă bunătate unul față de celălalt, ei creează un mediu sigur pentru a-și dezvolta relația. Actele de bunătate, fie ele mici sau mari, construiesc un rezervor al experiențelor pozitive. Acestea contribuie mai târziu la întărirea relației de cuplu.

Încrederea, odată stabilită, trebuie menținută pe tot parcursul anilor petrecuți împreună. Pentru ca dragostea să prospere, ea are nevoie de bunătate din partea ambilor parteneri de cuplu, susțin specialiștii în relații de la Parade.com. Astfel, este foarte important să alegem cu grijă cuvintele și acțiunile față de partener.

Trebuie să formăm un mediu sigur în care partenerii să-și exprime cu sinceritate sentimentele. Descoperă și cele 9 tipuri de bărbați pe care e recomandat să-i eviți dacă alegi întâlnirile online. Specialiștii avertizează în privința comportamentului lor toxic.

Nu în ultimul rând, specialiștii mai adaugă faptul că bunătatea poate crea în timp o viață mult mai sănătoasă. Beneficiile bunătății par să se extindă dincolo de bunăstarea emoțională, reușind să atingă și bunăstarea fizică.

Studii nenumărate au arătat că relațiile pozitive contribuie în mod direct la sănătatea generală și la longevitatea partenerilor de cuplu. Actele de bunătate eliberează în corp oxitocina. „hormonul iubirii” este asociat cu scăderea tensiunii arteriale, reducerea nivelului de stres și îmbunătățirea bunăstării generale, au conchis specialiștii.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×