Reclamă

Cele mai frumoase izvoare termale din lume. Unde te poți relaxa iarna aceasta

Iarna se apropie cu pași rapizi și mulți își doresc să meargă în vacanță în locații de vis. Ți-am pregătit o listă cu cele mai frumoase izvoare termale din lume. Locuri inedite, pline de farmec, care te vor lăsa rapid fără cuvinte.

Publicat: 28 noiembrie 2021, 6:45
O imagine cu cele mai frumoase izvoare termale din lume, surprinsă în Italia la Saturnia
Ți-am pregătit o listă cu cele mai frumoase izvoare termale din lume. Locuri inedite, pline de farmec, care te vor lăsa rapid fără cuvinte / Shutterstock

Dacă îți dorești o vacanță desprinsă din filme, atunci te invităm să explorezi unul din locurile pe care ți le-am propus. Împachetează costumul de baie și bucură-te de clipe de răsfăț în apele calde ale izvoarelor termale.

Cele mai frumoase izvoare termale din lume

Iarna aceasta poți vizita câteva orașe europene de vis sau poți opta pentru destinații desprinse din basme. Aceste izvoare termale sunt recunoscute pentru beneficiile lor asupra sănătății. În plus, locațiile de vis te vor ajuta să ai parte de cele mai frumoase amintiri. Ți-am pregătit o listă cu cele mai frumoase izvoare termale din lume, atât din locații apropiate, cât și din regiuni îndepărtate.

Saturnia – Italia

Saturnia este un oraș balnear din nord-centrul Italiei. Oamenii s-au bucurat de frumusețile locului din cele mai vechi timpuri. Numele orașului vine de la zeul roman, Saturn. Legenda spune că zeul se săturase să-i vadă pe oamenii din această regiune într-un război continuu așa că a decis să a creat izvoarele termale pentru a aduce pacea între ei.

Reclamă

Oamenii din lumea întreagă vin an de an în această zonă pentru a se bucura de apa caldă și pentru a se distra. Temperatura apelor termale este constantă tot timpul anului și ajunge la 38 de grade Celsius. Piscinele naturale se bucură de o vegetație luxuriantă, iar peisajul este de poveste. Dacă ai drum în Italia iarna aceasta, cu siguranță trebuie să mergi să te bucuri de unul din cele mai frumoase izvoare termale din lume.

Uunartoq – Groenlanda

Izvoarele termale de pe insula Uunartoq sunt un alt punct de atracție turistică pe care trebuie să-l treci pe lista de vizitat de anul acesta. Groenlanda se bucură de un număr mare de izvoare termale, însă cele mai spectaculoase sunt în Uunartoq.

Reclamă

Aceste bazine care sunt plasate peste tot pe insulă au o temperatură constantă tot timpul anului. De regulă nivelul temperaturii este între 34-38 de grade Celsius. În ciuda gerurilor care se aștern peste această insulă, izvoarele termale sunt un loc sigur unde te poți relaxa și te poți încălzi. Bazinele se află într-un mediu liniștit și natural astfel că te poți bucura de peisaje de poveste.

Banjar – Indonezia

Bali se poate lăuda cu cele mai frumoase izvoare termale din lume. Izvoarele Banjar sunt alcătuite din mai multe băi termale care sunt decorate cu niște statui impunătoare ce înfățișează capetele unor dragoni. Din capul acestora, apa fierbinte țâșnește direct în bazinele superbe.

Atmosfera este una caldă, liniștită și relaxantă. Temperatura apei este constantă tot timpul anului și ajunge până la 37 de grade Celsius. Culoarea turcoaz a apei atrage în fiecare an sute de turiști.  Există un bazin special în care oamenii pot înota, dar și un bazin dedicat familiilor unde nivelul apei este mai mic. Proprietățile apei de aici sunt terapeutice, iar mulți vin aici pentru a se trata de diferite afecțiuni. Vegetația este și ea una de poveste, într-un cadru impunător, dar în același timp extrem de relaxant.

Blue Lagoon – Islanda

Islanda se mândrește cu unele din cele mai frumoase izvoare termale din lume. Laguna Albastră atrage an de an milioane de turiști. Apa de aici are o temperatură cuprinsă între 37 și 39 de grade Celsius. Cu siguranță acest loc poate fi considerat una din minunile lumii.

Apa are o nuanță superbă de albastru pudrat. Desigur, oamenii au intervenit de-a lungul timpului pentru a amenaja locul, însă frumusețea naturii nu poate fi contestată. Apele de aici sunt aduse de izvoarele subterane care sunt bogate în dioxid de siliciu, unul din minerale extrem de benefice pentru piele. Dacă Islanda se află pe lista ta de călătorit, atunci trebuie să incluzi și Laguna Albastră pe lista ta.

Pamukkale – Turcia

Pamukkale este unul din cele mai frumoase locuri din lume. Spre deosebire de celelalte izvoare termale care se află la distanțe destul de mari de țara noastră, acestea sunt situate în Turcia. Apa termală de aici este bogată în carbonat de calciu, care îi conferă și această imagine unică și superbă.

Apa termală iese la suprafață și carbonatul de calciu devine solid, formându-se celebrele terase. Temperatura apei de aici variază. Bazinele care se află cel mai jos se bucură de o temperatură de 33 de grade Celsius. Dacă Turcia se află pe lista ta de vizitat, atunci trebuie să-ți rezervi puțin timp și pentru izvoarele termale din Pamukkale.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Thylane Blondeau pe covorul rou la Festivalul de Film de la Cannes
Divertisment
Thylane Blondeau s-a pozat în costum de baie. Cum arată la 20 de ani tânăra care în copilărie era supranumită „cea mai frumoasă fetiță din lume”
Thylane Blondeau a atras atenția tuturor atunci când s-a pozat în costum de baie. Modelul în vârstă de 20 de ani a distribuit imaginile pe contul personal de Instagram. Fanii s-au bucurat să o...
2
Adele într-un sacou alb în timp ce este invitată la o emisiune, a anunțat amânarea concertelor
Divertisment
Adele a anunțat amânarea concertelor din Las Vegas. Cântăreața a dat vestea printr-un videoclip emoționant
Adele a anunțat amânarea concertelor din Las Vegas. Vestea a fost oferită de cântăreață printr-un videoclip emoționant pe care l-a postat pe rețelele sociale. Fanii artistei au fost anunțați cu doar 24 de ore...
3
Katy Perry și Orlando Bloom pe covorul roșu la Hollywood
Divertisment
Katy Perry și Orlando Bloom au mers la o petrecere alături de prietenii lor. Cum au fost surprinși în Las Vegas
Katy Perry și Orlando Bloom au mers la o petrecere în Las Vegas alături de prietenii lor. Cuplul de îndrăgostiți a fost urmărit la fiecare pas de paparazii prezenți. De data aceasta cei doi...
4
Regina Letizia, cu masca pe față, la un eveniment în Spania
Divertisment
Regina Letizia a purtat rochia Reginei Sofia. Ținuta veche de 45 de ani a fost foarte apreciată
Regina Letizia a purtat rochia Reginei Sofia. Soția Regelui Felipe al Spaniei a impresionat participanții de la un eveniment cu o rochie purtată de soacra sa pentru prima dată în anul 1977. Regina Letizia...
5
Kendall Jenner, la un eveniment Harper's Bazaar, într-o rochie transparentă
Divertisment
Kendall Jenner a îmbrăcat un costum de baie minuscul. Cizmele care i-au completat ținuta au atras atenția tuturor
Kendall Jenner a îmbrăcat un costum de baie minuscul. A atras atenția pentru că ținuta aleasă a fost purtată în mijlocul zăpezii. Aceasta și-a completat look-ul cu o pereche de cizme cu blană, iar...
PARTENERI
×