Reclamă

Cele mai frumoase izvoare termale din lume. Unde te poți relaxa iarna aceasta

Iarna se apropie cu pași rapizi și mulți își doresc să meargă în vacanță în locații de vis. Ți-am pregătit o listă cu cele mai frumoase izvoare termale din lume. Locuri inedite, pline de farmec, care te vor lăsa rapid fără cuvinte.

Publicat: 28 noiembrie 2021, 6:45
O imagine cu cele mai frumoase izvoare termale din lume, surprinsă în Italia la Saturnia
Ți-am pregătit o listă cu cele mai frumoase izvoare termale din lume. Locuri inedite, pline de farmec, care te vor lăsa rapid fără cuvinte / Shutterstock

Dacă îți dorești o vacanță desprinsă din filme, atunci te invităm să explorezi unul din locurile pe care ți le-am propus. Împachetează costumul de baie și bucură-te de clipe de răsfăț în apele calde ale izvoarelor termale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cele mai frumoase izvoare termale din lume

Iarna aceasta poți vizita câteva orașe europene de vis sau poți opta pentru destinații desprinse din basme. Aceste izvoare termale sunt recunoscute pentru beneficiile lor asupra sănătății. În plus, locațiile de vis te vor ajuta să ai parte de cele mai frumoase amintiri. Ți-am pregătit o listă cu cele mai frumoase izvoare termale din lume, atât din locații apropiate, cât și din regiuni îndepărtate.

Saturnia – Italia

Saturnia este un oraș balnear din nord-centrul Italiei. Oamenii s-au bucurat de frumusețile locului din cele mai vechi timpuri. Numele orașului vine de la zeul roman, Saturn. Legenda spune că zeul se săturase să-i vadă pe oamenii din această regiune într-un război continuu așa că a decis să a creat izvoarele termale pentru a aduce pacea între ei.

Reclamă

Oamenii din lumea întreagă vin an de an în această zonă pentru a se bucura de apa caldă și pentru a se distra. Temperatura apelor termale este constantă tot timpul anului și ajunge la 38 de grade Celsius. Piscinele naturale se bucură de o vegetație luxuriantă, iar peisajul este de poveste. Dacă ai drum în Italia iarna aceasta, cu siguranță trebuie să mergi să te bucuri de unul din cele mai frumoase izvoare termale din lume.

Uunartoq – Groenlanda

Izvoarele termale de pe insula Uunartoq sunt un alt punct de atracție turistică pe care trebuie să-l treci pe lista de vizitat de anul acesta. Groenlanda se bucură de un număr mare de izvoare termale, însă cele mai spectaculoase sunt în Uunartoq.

Reclamă

Aceste bazine care sunt plasate peste tot pe insulă au o temperatură constantă tot timpul anului. De regulă nivelul temperaturii este între 34-38 de grade Celsius. În ciuda gerurilor care se aștern peste această insulă, izvoarele termale sunt un loc sigur unde te poți relaxa și te poți încălzi. Bazinele se află într-un mediu liniștit și natural astfel că te poți bucura de peisaje de poveste.

Banjar – Indonezia

Bali se poate lăuda cu cele mai frumoase izvoare termale din lume. Izvoarele Banjar sunt alcătuite din mai multe băi termale care sunt decorate cu niște statui impunătoare ce înfățișează capetele unor dragoni. Din capul acestora, apa fierbinte țâșnește direct în bazinele superbe.

Atmosfera este una caldă, liniștită și relaxantă. Temperatura apei este constantă tot timpul anului și ajunge până la 37 de grade Celsius. Culoarea turcoaz a apei atrage în fiecare an sute de turiști.  Există un bazin special în care oamenii pot înota, dar și un bazin dedicat familiilor unde nivelul apei este mai mic. Proprietățile apei de aici sunt terapeutice, iar mulți vin aici pentru a se trata de diferite afecțiuni. Vegetația este și ea una de poveste, într-un cadru impunător, dar în același timp extrem de relaxant.

Blue Lagoon – Islanda

Islanda se mândrește cu unele din cele mai frumoase izvoare termale din lume. Laguna Albastră atrage an de an milioane de turiști. Apa de aici are o temperatură cuprinsă între 37 și 39 de grade Celsius. Cu siguranță acest loc poate fi considerat una din minunile lumii.

Apa are o nuanță superbă de albastru pudrat. Desigur, oamenii au intervenit de-a lungul timpului pentru a amenaja locul, însă frumusețea naturii nu poate fi contestată. Apele de aici sunt aduse de izvoarele subterane care sunt bogate în dioxid de siliciu, unul din minerale extrem de benefice pentru piele. Dacă Islanda se află pe lista ta de călătorit, atunci trebuie să incluzi și Laguna Albastră pe lista ta.

Pamukkale – Turcia

Pamukkale este unul din cele mai frumoase locuri din lume. Spre deosebire de celelalte izvoare termale care se află la distanțe destul de mari de țara noastră, acestea sunt situate în Turcia. Apa termală de aici este bogată în carbonat de calciu, care îi conferă și această imagine unică și superbă.

Apa termală iese la suprafață și carbonatul de calciu devine solid, formându-se celebrele terase. Temperatura apei de aici variază. Bazinele care se află cel mai jos se bucură de o temperatură de 33 de grade Celsius. Dacă Turcia se află pe lista ta de vizitat, atunci trebuie să-ți rezervi puțin timp și pentru izvoarele termale din Pamukkale.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×