Reclamă

Cele mai frumoase piese de Crăciun

Ce ar fi sărbătorile de iarnă fără familie, cozonac, cadouri și colinde? Îți oferim o selecție cu cele mai frumoase piese de Crăciun, pe care le poți asculta în această perioadă specială din an.

Publicat: 26 decembrie 2021, 7:10

Muzica ne unește și ne ajută să simțim și să trăim mai intens. Sigur și ție ți s-a întâmplat să auzi o melodie aparte și să îți amintești brusc de un anumit moment fericit din viața ta. Compozițiile muzicale pe care le-am ales pentru tine se pot înscrie cu succes în această categorie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cele mai frumoase piese de Crăciun

Acestea sunt unele dintre melodiile care nu pot lipsi din playlist-ul tău de sărbătoare. Fie că ai invitați la masa de Crăciun, fie că urmează să împodobești bradul, fundalul muzical de sărbătoare nu poate să lipsească din peisaj.

De aceea, îți propunem să asculți unele dintre cele mai frumoase melodii de Crăciun și să te bucuri de clipe de vis alături de oamenii dragi ție.

Have Yourself A Merry Little Christmas – 1944

Judy Garland a înregistrat inițial această melodie de Crăciun pentru muzicalul Meet Me in St. Louis, care făcea furori în anii ‘40. Este de atunci nelipsită de pe lista colindelor clasice și se numără printre cele mai frumoase piese de Crăciun din toate timpurile. 

Reclamă

Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow! – 1948

Frank Sinatra cântă despre vremea rece din timpul iernii, pe care ba o iubim, ba o detestăm. Deși nu era pe albumul său original de Crăciun, cântecul a fost prezentat pe albumul compilat actualizat. De atunci melodia continuă să încălzească sufletul oamenilor din lumea întreagă.

Reclamă

Blue Christmas – 1957

Interpretarea lui Elvis Presley, Regele Muzicii Rock n Roll, a ajuns cea mai cunoscută versiune a piesei Blue Christmas, însă artistul a fost la un pas de a pierde această performanță. Se spune că inițial melodia nu a fost deloc pe placul lui, refuzând să o cânte, potrivit unui interviu cu regretatul cântăreț Millie Kirkham. Lucrurile s-au schimbat în ultima clipă, iar Elvis a înregistrat una din cele mai frumoase piese de Crăciun.

Rockin’ Around The Christmas Tree – 1958

Brenda Lee avea doar 13 ani când a înregistrat una dintre cele mai de succes melodii de sărbători. Nu s-ar fi gândit niciodată că oamenii o vor asculta și astăzi. Melodia apare în nenumărate filme cu tematică de Crăciun și umple întotdeuna casele oamenilor din lumea întreagă.

Jingle Bells – 1960

Ella Fitzgerald vine cu o reinterpretare a acestui colind clasic pe care copiii îl fredonează an de an. Parcă îți vine să te ridici de la masă și să îți pui în valoare calitățile de dansator atunci când melodia aceasta începe. Este una dintre cele mai ritmate și mai pline de veselie melodii.   

It’s the Most Wonderful Time of the Year – 1963

Această melodie este adeseori folosită în spoturi publicitare. Faimoasa piesă de Crăciun a lui Andy Williams este cunoscută în întreaga lume și aduce perfect în lumină spiritul sărbătorilor.

A Holly Jolly Christmas – 1965

Această melodie pop de sărbători a celebrului Burl Ives este piesa principală a albumului său de Crăciun. Piesa a fost de fapt scrisă de Johnny Marks, care, în ciuda faptului că era evreu, a scris multe alte melodii populare de Crăciun, inclusiv Rocking Around the Christmas Tree și Run Rudolph Run.

Winter Wonderland – 1966

Dean Martin te va purta cu siguranță într-o lume de poveste. Evadează din realitate pentru câteva minute pe acordurile piesei Winter Wonderland. Meldoia este perfectă și o poți asculta pe fundal în timpul masei festive de Crăciun sau atunci când împodobești bradul.

Feliz Navidad – 1970

Cântecul puertoricanului José Feliciano te va umple de optimism și voie bună. Mai mult de atât, are versuri ușor de reținut, atât în spaniolă, cât și în engleză, așa âncât oricine poate învăța și fredona această piesă de sărbători.

Last Christmas – 1984

George Michael și Andrew Ridgeley s-au unit în cadrul trupei WHAM! și au lansat această piesă în 1984, însă Last Christmas nu a ajuns în topuri până în 2017, după moartea lui Michael. În anii următori a inspirat diverși artiști să facă versiuni de cover. Ariana Grande sau Taylor Swift se numără printre ei. 

Santa Claus Is Comin’ to Town – 1985

Ascultă această melodie a lui Bruce Springsteen și vei realiza instantaneu de ce i se spune The Boss. Este cea mai energică interpretare a acestui colind clasic. Bruce a reușit să cânte una din cele mai frumoase piese de Crăciun.

All I Want for Christmas Is You – 1994

Mariah Carey are un album întreg plin cu melodii pe care le poți asculta de Crăciun, dar această melodie veselă cu mesaj romantic i-a adus cel mai mare succes. Piesa a ajuns pe locul 1 în topurile Billboard la sfârșitul anului 2019, la 25 de ani după ce a fost înregistrată inițial.

Underneath the Tree – 2013

Mesajul emoționant și ritmul alert au făcut din melodia Underneath the Tree a prințesei muzicii pop, Kelly Clarkson, un hit. Este o piesă numai bună de ascultat când tu și cei dragi despachetați cadourile de Crăciun. 

Mistletoe – 2011

În 2011, Justin Bieber cânta despre modul ideal de a sărbători Crăciunul, și anume în brațele persoanei iubite, scrie Esquire.com. Dacă simți vrei să fii romantică în preajma acestei sărbători, ascultă Mistletoe.

It’s Beginning to Look a Lot Like Christmas – 2011

Un playlist cu Michael Bublé este alegerea perfectă pentru un Crăciun petrecut alături de cei dragi. Vocea lui suavă și liniștitoare se potrivește de minune cu armonia acestei sărbători.

Santa Tell Me – 2014

Nimeni nu și-ar dori să fie părăsit de Crăciun sau de Anul Nou. Fix acesta este scenariul pe care Ariana Grande îl descrie în versurile piesei Santa Tell Me. Melodia este un bun remediu dacă suferi din dragoste, dar totuși nu ți-ai pierdut speranța de a te trezi cu alesul inimii sub vâsc.

Jingle Bell Rock – 1957

După lansarea sa în 1957, cântecul lui Bobby Helms a rămas în topurile de Crăciun cinci ani la rând, făcându-l un adevărat clasic de sărbători chiar și la începutul anilor ’60. Astăzi își păstrează poziția fiind una din cele mai frumoase piese de Crăciun.

Baby, It’s Cold Outside – 1959

Dean Martin a înregistrat această versiune în 1959, la cincisprezece ani după ce a fost cântată inițial de Frank Loesser și soția sa la sfârșitul unei petreceri. Versurile au stârnit și unele controverse. Fanii încă se întreabă dacă piesa este despre femeia care vrea cu adevărat să rămână sau este ținută împotriva voinței sale.

White Christmas – 1941

Melodia clasică a lui Bing Crosby despre o scenă pitorească de Crăciun este una dintre cele mai populare melodii de Crăciun din lume. Guinness World Records a numit-o chiar cel mai bine vândut single din toate timpurile.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×