Reclamă

Cele mai inteligente femei din Familiile Regale. Doamnele din monarhie care au avut cariere impresionante

A face parte din regalitate înseamnă, în general, să lași în urmă orice carieră pe care ai avut-o pentru o viață plină de evenimente în care trebuie să zâmbești constant în vizitele de stat. Cu toate acestea, ele sunt cele mai inteligente femei din Familiile Regale. Și-au lăsat în spate cariere impresionante, dar au făcut-o pentru a-și trăi poveștile de dragoste.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 25 iunie 2023, 7:28

Deși e ușor de uitat că unele femei regale au avut cariere solide înainte de a renunța la toate pentru activități de caritate și pentru creșterea copiilor lor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cele mai inteligente femei din Familiile Regale

De la multilingvă Regina Mathilde a Belgiei, o fostă logopedă care are o diplomă de master în psihologie, până la Regina Maxima a Țărilor de Jos, care a ocupat poziții înalte la bănci mari, aceste femei au acreditări academice și realizări impresionante în carieră.

Sophie Wessex a fost unul dintre cei mai apreciați oameni de PR. Kate Middleton a lucrat cu jumătate de normă pentru Jigsaw. Chiar dacă aveau înainte o viață asigurată de cariere de succes, ele au decis să-și urmeze inima. Au ales să se dedice în totalitate bărbaților de care s-au îndrăgostit.

Prințesa de Wales

Kate a absolvit la Universitatea St Andrews, unde a studiat istoria artei. Inițial, Kate Middleton a încercat să-și înființeze propria linie de îmbrăcăminte pentru copii ca o subsidiară a companiei părinților ei, Party Pieces. Din păcate, ea a fost forțată să o închidă înainte de a fi lansată din motive financiare.

Reclamă

În 2006, s-a anunțat că a preluat o poziție de cumpărătoare de accesorii cu jumătate de normă pentru Jigsaw. E o companie deținută de prietenii apropiați ai părinților ei, John și Belle Robinson.

Cu toate acestea, ea a renunțat după mai puțin de un an. Atunci a anunțat că vrea să urmeze o carieră ca fotograf. Au existat speculații că ea ar accepta o ofertă de muncă pentru a se pregăti sub fotograful regal Mario Testino la New York. În cele din urmă a ajuns să fotografieze stocurile noi pentru site-ul Party Pieces.

Se spunea că ea ar fi, de asemenea, implicată în proiectarea catalogului, producție și marketing. În 2008 s-a aflat că Regina Elisabeta era îngrijorată de lipsa unui loc de muncă vizibil al lui Kate.

Reclamă

Monarhul i-a făcut cunoscut lui William că ea credea că iubita lui ar trebui să aibă o carieră solidă înainte ca el să o ceară în căsătorie. Cu toate acestea, când cuplul s-a logodit doi ani mai târziu, Kate juca rolul de gospodină. Iubitul ei regal lucra ca pilot de căutare și salvare în Anglesey.

De la căsătoria lor, rolul ei public a crescut. Ea echilibrează acum îndatoririle regale cu îngrijirea celor trei copii ai cuplului, George, Charlotte și Louis.

Este patrona regală a mai multor organizații caritabile, inclusiv East Anglia’s Children’s Hospices, SportsAid și National Portrait Gallery. A lucrat pentru a evidenția importanța primilor ani ai copilăriei, lansând campania Shaping Us la începutul acestui an.

Kate Middleton și Prințul William, la nunta din Iordania, îmbrăcați elegant
Interacțiunile Prințului William cu Kate Middleton au fost analizate de un expert / Profimedia Images

Sophie Wessex

Regina Elisabeta a fost întotdeauna îndrăgostită de soția Prințului Edward. S-a spus că a fost impresionată de faptul că a fost o fată de carieră înainte de a se căsători.

După formarea ca secretară, Sophie Rhys Jones de atunci a început o carieră în relații publice, lucrând pentru companii precum Capital Radio, The Quentin Bell Organization și MacLaurin Communications & Media.

În 1996, s-a dezvoltat pe cont propriu. Și-a înființat propria agenție RJH Public Relations, împreună cu partenerul ei de afaceri, Murray Harkin, unde a continuat să lucreze după căsătoria cu Prințul Edward.

Totuși, totul a început să se năruie în urma unei discuții de afaceri indiscrete pe care Sophie a avut-o cu un bărbat din „Orientul Mijlociu”. Ea îl credea un potențial client de PR. Din păcate, el era de fapt doar un reporter sub acoperire al News of the World.

Vorbind într-un hotel din Londra despre oamenii celebri pe care îi cunoștea în speranța că va obține un contract de 240.000 de lire sterline pe an, ea a descris-o pe Regina drept „bătrâna dragă” și pe Regina Mamă drept „bătrâna doamnă”.

În lumina acestor indiscreții, ea și-a redus activitatea și a preluat îndatoririle regale cu normă întreagă în 2002.

Contesa de Wessex, Sophie, zâmbind
Sophie, soția Prințului Edward, a lucrat în relații publice înainte să-și formeze propria companie / Getty Images

Prințesa Beatrice

Fiica mai mare a Prințului Andrew a absolvit la Goldsmiths College, Londra în 2011. Și ea se află pe lista cu cele mai inteligente femei din Familiile Regale.

Potrivit CV-ului ei de pe site-ul LinkedIn, după ce a părăsit universitatea, Beatrice a lucrat între septembrie 2011 și ianuarie 2012 ca „asociat de cercetare” pentru organizația de caritate a mamei sale Children In Crisis. Ulterior s-a mutat la firma de investiții Cabot Square Capital în februarie 2012. A demisionat 16 luni mai târziu.

Și-a luat următorul loc de muncă ca „analist internațional de producție” la Sony Pictures, în ianuarie 2014. Dar a renunțat la postul de 19.500 de lire sterline pe an după 12 luni.

Consilierii Palatului au spus ulterior că „își explorează opțiunile de carieră”. Asta nu a împiedicat-o însă să se bucure de o serie de vacanțe de lux.

Între decembrie 2014 și decembrie 2015, Prințesa, care nu primește finanțare guvernamentală, a avut 18 excursii în străinătate. A avut inclusiv o excursie cu super-yacht-ul de 1,5 miliarde de lire sterline al lui Roman Abramovici din Ibiza.

Următoarea ei funcție a fost la firma de investiții din Manhattan Sandbridge Capital. A întors spatele și celui de-al patrulea loc de muncă în cinci ani. A lucrat în schimb la New York ca vicepreședinte pentru strategie și parteneriate la Afiniti din 2016.

Ea este, de asemenea, co-fondatoare a organizației caritabile Big Change, care își propune să ajute tinerii să prospere în viață.

Prințesa Eugenie într-o rochie violet la un eveniment public din New York
Prințesa Beatrice nu a botezat-o pe fiica sa, Sienna, în același timp cu bebelușii August și Lucas. Aceasta a ales să amâne momentul / Getty Images

Prințesa Eugenie

Fiica mai mică a Prințului Andrew a studiat arta, literatura engleză și istoria artei.

Eugenie a absolvit Universitatea Newcastle cu o diplomă în limba engleză și istoria artei în 2012. A continuat să lucreze în Manhattan pentru compania de licitații online Paddle8.

Prințesa s-a alăturat galeriei de artă contemporană Hauser & Wirth din Londra în 2015 și a fost promovată la rolul de regizor în 2017.

Prințesa Eugenie la nunta ei din 2018. E îmbrăcată în alb și poartă un buchet de flori albe în mână. Pe fundal scări
Prințesa Eugenie s-a căsătorit în 2018, în Capela Sf. George / Getty Images

Regina Maxima

Printrele cele mai inteligente femei din Familiile Regale se află și Regina Maxima. Înainte de a-l întâlni pe soțul ei, Regele Willem Alexander al Țărilor de Jos, Maxima, născută în Argentina, avea o carieră de succes în finanțe.

În timp ce studia la Universitatea Pontificală Catolică, ea a lucrat pentru Mercado Abierto Electrónico SA. E o piață electronică de tranzacționare cu valori mobiliare și valută străină.

De asemenea, și-a echilibrat studiile cu lucrul în departamentul de vânzări al Boston Securities SA din Buenos Aires. A efectuat cercetări despre software pentru piețele financiare.

După absolvire, a preluat un loc de muncă la HSBC din New York, unde a ajuns la funcția de vicepreședinte al vânzărilor instituționale pentru America Latină. Următoarea ei mutare a fost la Dresdner Kleinwort Benson din New York. Aici a lucrat ca vicepreședinte al diviziei de piețe emergente, înainte de a se muta la Deutsche Bank din Bruxelles.

Vorbește fluent spaniola, prima ei limbă, engleză și olandeză și poate vorbi franceza.

Datorită carierei sale anterioare, Maxima a fost numită avocat special al ONU pentru finanțarea incluzivă pentru dezvoltare de fostul secretar general Ban Ki-moon în 2009.

De asemenea, este patronul onorific al Parteneriatului Global G20 pentru Incluziune Financiară (GPFI) din iunie 2011. Lucrează la promovarea activității G20 privind finanțarea incluzivă.

Regina Maxima, într-o cămașă albă, elegantă, la o conferință în Brazilia
Înainte de a-l întâlni pe soțul ei, Regele Willem Alexander al Țărilor de Jos, Maxima, născută în Argentina, avea o carieră de succes în finanțe / Getty Images

Prințesa Mary

Mary Donaldson a studiat la Universitatea din Tasmania. A absolvit cu o diplomă combinată de licență în comerț și licență în drept.

După absolvire, a lucrat ca director de cont pentru diverse firme înainte de a fi numită director de cont pentru agenția internațională Young and Rubicam în 1999.

După ce l-a întâlnit pe Prințul Frederik, Prințesa Mary a lucrat pentru Belle Property ca director de vânzări. Ulterior s-a mutat la Paris pentru a preda limba engleză la o școală de afaceri.

În 2002, s-a mutat permanent în Danemarca și a fost angajată de Microsoft Business Solutions ca consultant de proiect.

O femeie condusă de carieră, Prințesa Mary a lucrat până la logodna ei cu Prințul Frederik în 2003. Atunci și-a lăsat oficial viața și cariera anterioare în urmă și a devenit soție regală cu normă întreagă.

De asemenea, a studiat daneza ca limbă străină, astfel încât să poată vorbi fluent limba maternă a soțului ei.

Prințesa Mary și Prințul Frederik alături de copiii lor Prințul Christian Valdemar Henri John de Danemarca, Prințesa Isabella Henrietta Ingrid Margrethe de Danemarca și gemenii Prințul Vincent Frederik Minik Alexander și Prințesa Josephine Sophia Ivalo Mathilde
Prințesa Mary și Prințul Frederik au împreună patru copii, Prințul Christian Valdemar Henri John de Danemarca, Prințesa Isabella Henrietta Ingrid Margrethe de Danemarca și gemenii Prințul Vincent Frederik Minik Alexander și Prințesa Josephine Sophia Ivalo Mathilde / Getty Images

Regina Mathilde

Mathilde d’Udekem d’Acoz a obținut o diplomă cu onoruri înalte în terapie logopedică. Mai apoi și-a înființat propriul cabinet în Belgia când avea doar 22 de ani.

Apoi a urmat un master în psihologie. Și-a continuat studiile după ce s-a căsătorit cu Prințul Philippe, moștenitorul tronului Belgiei, absolvind în 2002.

Regina poate vorbi franceză, olandeză, engleză și italiană și cunoaște bine spaniola.

Ea are un interes deosebit pentru copii, datorită pasiunii sale pentru logopedie și este președintele de onoare al UNICEF Belgia.

În 2016, a fost invitată să devină unul dintre Avocații pentru Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale Națiunilor Unite. Ea participă, de asemenea, la Forumul Economic Mondial anual de la Davos și a condus misiuni economice în SUA și Vietnam cu Regele Philippe.

Regina Mathilde, într-o rochie cu imprimeu verde, pălărie pe cap, la un eveniment regal
Mathilde d’Udekem d’Acoz a obținut o diplomă cu onoruri înalte în terapie logopedică / Getty Images

Regina Letizia

Înainte de a-l întâlni pe moștenitorul tronului Spaniei, Letizia Ortiz Rocasolano, al cărei tată Jesús José Ortiz Álvarez și mamă vitregă Ana Togores sunt ambii jurnaliști, s-a bucurat de o lungă carieră în televiziune și publicații.

A absolvit o licență în jurnalism, urmată de un master în jurnalism audiovizual.

După o perioadă la cotidianul asturian La Nueva España, ea a continuat să lucreze pentru ABC, un popular ziar național care se bucură de al treilea cel mai mare tiraj din Spania.

A urmat o perioadă la agenția spaniolă de presă EFE, înainte ca o mutare la Guadalajara în Mexic să o facă să preia un post la ziarul local Siglo 21.

Întoarsă în Spania un an mai târziu, ea a lucrat pentru versiunea spaniolă a Bloomberg, un canal de știri și o agenție specializată în economie, înainte de a se muta la CNN+.

Când și-a cunoscut soțul, Regele Felipe al VI-lea, Letizia lucra pentru popularul canal de televiziune 24 Horas, unde a prezentat popularul buletin de știri de seară Telediario 2.

Ea a relatat despre o gamă largă de evenimente de ultimă oră, printre care alegerile prezidențiale din SUA din 2000 și atacurile din 11 septembrie.

Regina Letizia a avut o apariție elegantă la încoronarea Regelui Charles alături de Regele Felipe
Regina Letizia a avut o apariție elegantă la încoronarea Regelui Charles / Profimedia Images
Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×