Reclamă

Celebrități care se luptă cu anxietatea. Trucurile pe care le folosește Emma Stone ca să își păstreze echilibrul mental

Actrițe și actori, alături de unul dintre membrii Familiei Regale a Marii Britanii, dar și artiști și sportivi de peste hotare au recunoscut că se luptă cu anxietatea. Emma Stone, Ryan Reynolds, Lady Gaga, Selena Gomez și Royce White sunt pe lista de celebrități care se luptă cu anxietatea. Ele au vorbit despre diagnosticul delicat cu care se confruntă.

Alina Drăgușin
Alina Drăgușin
Publicat: 23 iulie 2023, 7:56

Cunoscută pentru rolurile din filmele „Easy A“, „The Help“ și „The Amazing Spider-Man“, Emma Stone a dezvăluit într-un interviu care sunt trucurile pe care le folosește ca să își păstreze echilibrul mental. Totodată, ea i-a încurajat pe toți cei care au această afecțiune să încerce unul dintre remediile care o ajută pe ea.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Celebrități care se luptă cu anxietatea

Kristen Bell, actorii Chris Evans și Ryan Reynolds, Lady Gaga, Selena Gomez, Khloe Kardashian, Lili Reinhart, Amanda Seyfried și Kristen Stewart, Emma Stone, Prințul Harry, baschetbalistul Marcus Morris și fostul jucător în NBA Royce White sunt pe lista cu celebrități care se confruntă cu anxietatea. Fiecare dintre aceștia are diferite metode de a face față acestui diagnostic delicat.

Strategia folosită de Kristen Bell împotriva anxietății

Pe 18 iulie Kristen Bell va împlini 43 de ani. Lupta ei cu anxietatea și depresia s-a declanșat în adolescență. Actrița a spus că a fost nevoită să folosească medicamente în timpul studiilor făcute la Școala de Arte Tisch a Universității din New York. Doar așa a putut ține sub control cele două boli. Ulterior, a devenit un avocat al transparenței sănătății mintale în statul american. Ea a încurajat populația să își verifice sănătatea mintală. Le-a recomandat oamenilor să fie deschiși în legătură cu situațiile delicate pe care le traversează.

Publicația Self Magazine a scris că vedeta nu își tratează emoțiile ca pe o problemă pe care trebuie să o rezolve imediat. Ea încearcă să le controleze ușor și, în același timp, să le simtă. Acest truc o ajută să își amintească un aspect important: „nu sunt trăirile tale, ci „o trăire care trece prin tine, prin filtrul personalității tale“. Această tehnică a ajutat-o pe Kristen Bell și, în plus, a folosit-o și pentru fiicele sale: Lincon și Delta. De exemplu, atunci când una dintre fete se supără în legătură cu ceva, vedeta o întreabă: „Vrei o soluție în legătură cu problema pentru care plângi sau preferi să lași acest sentiment să treacă prin tine?“, conform sursei citate mai sus.

Reclamă
Kristen Stewart într-o rochie aurie în timp ce îl sărută pe actorul Robert Pattinson pe scenă în anul 2010 la MTV Movie Awards
Kristen Stewart a interpretat-o pe Bella Swan, iar Robert Pattinson l-a interpretat pe Edward Cullen în seria de succes Twilight / Getty Images

Impactul pozitiv pe care anxietatea l-a avut asupra lui Ryan Reynolds

Actorii Chris Evans și Ryan Reynolds au purtat și ei bătălii grele cu anxietatea. Totuși, la actorul canadian de 46 de ani această boală a avut și un impact pozitiv. Potrivit mărturisirilor sale, anxietatea l-a ajutat de-a lungul carierei să interpreteze mai bine rolurile din filmele în care a apărut.

Reclamă

Lady Gaga, Selena Gomez, Khloe Kardashian, Lili Reinhart, Amanda Seyfried și Kristen Stewart sunt alte șase vedete de la Hollywood care s-au confruntat cu neplăcutele crize de anxietate. De altfel, în 2016, când artista de muzică pop Selena Gomez a decis să ia o pauză de la carieră a fost din cauza depresiei și a anxietății. Acestea au fost corelate cu momentul în care a fost diagnosticată cu boala Lupus. În vara lui 2017, cântăreața a trecut printr-un transplant de rinichi, care a făcut-o să aibă numeroase temeri.

4 trucuri folosite de Emma Stone ca să își controleze anxietatea

În vârstă de 34 de ani, Emma Stone a dezvăluit că face terapie din copilărie. Mai exact de la vârsta de 7 ani. Atunci a început să aibă atacuri de panică. Actrița a povestit în cadrul unui interviu cum s-a derulat primul atac de panică. „Mă aflam acasă la o prietenă și, dintr-odată, am fost convinsă că locuința este în flăcări. Stăteam în dormitorul ei și, evident, casa nu era în flăcări. Însă, nicio parte din mine nu credea că nu urmează să mor“, a spus Emma Stone, relatează Good Morning America.

Actrița Emma Stone, îmbrăcată într-o bluză galbenă, ne face cu ochiul
Emma a fost foarte încântată de copil. A spus că se simte grozav / Getty Images

La începutul pandemiei de Covid-19, vedeta a dezvăluit că scrisul s-a numărat printre trucurile pe care le-a folosit ca să își restabiliească echilibrul mental. În plus, ea s-a alăturat campaniei #WeThriveInside, lansată de Child Mind Institute. Scopul a fost încurajarea tinerilor să ceară ajutor de specialitate în perioada carantinei, conform jurnaliștilor de la InStyle. Emma Stone a precizat într-un mesaj video înregistrat care a fost difuzat pe toate platformele online ale organizației: „Ceva ce îmi place să fac atunci când mă confrunt cu anxietata este golirea creierului. Ceea ce fac este să scriu despre ce mă îngrijorează. Scriu, scriu și tot scriu. Nu mă gândesc la asta și nici nu citesc după aceea. Cred că îmi este de mare ajutor să pun totul pe hârtie“.

O altă strategie folosită de actriță în lupta cu anxietatea este citititul. În clipul său #WeThriveInside, Emma Stone a subliniat că a profitat de timpul pe care l-a petrecut acasă, în pandemie. A descoperit noi autori și a spus că a fost distractiv să pătrundă într-o lume nouă, pe care nu o știa.

Cum au ajutat-o pe actriță meditația și dansul

Meditația are un rol deosebit în lupta cu anxietatea. Potrivit declarațiilor făcute de actriță, simplul fapt că stă 10 sau 20 de minute pe zi în meditație și că își repetă diferite mantre o ajută enorm să își liniștească mintea. „Prin meditație, noi ne antrenăm mintea să stăm în momentul prezent. Să observăm un gând anxios în timp ce apare. Să îl privim și să îl eliberăm, să îl lăsăm să plece, a declarat dr.  Megan Jones Bell, directorul de la HeadSpace, au scris cei de la publicația shape.com.

Potrivit mărturiilor Emmei Stone, o altă strategie pe care o folosește împotriva anxietății este dansul în intimitatea casei.  „Muzica explozivă lasă stresul să iasă din organismul meu. Orice alt exercițiu fizic mă ajută, însă, dansul este favoritul meu“, a spus vedeta, conform sursei citată mai sus.

Prințul Harry, printre celebritățile care se confruntă cu anxietatea

Prințul Harry, baschetbalistul Marcus Morris și fostul jucător în NBA Royce White au vorbit și ei despre luptele duse cu anxietatea. „Fiind capabil să stai drept în fața oamenilor și să fii onest în legătură cu problema ta. Acest aspect reprezintă, de fapt, un ajutor uriaș în lupta cu această maladie, a declarat fostul baschetbalist în cadrul unui interviu pentru Men’s Journal. Totodată, Royce White a subliniat că nu este suficient să iei tratamentele pe care medicii ți le dau.

Reclamă
whatsapp share pinterest share
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Coaste de miel rumenite la cuptor
Timp liber
Friptură de miel la cuptor foarte fragedă. Ce să adaugi în tavă ca să iasă suculentă
Gătirea lentă este primul sfat pentru carnea de miel. Dacă ai puțină răbdare vei obține mielul fraged care se topește, care se va desprinde singur de pe os. Reteța de friptură de miel la...
3
Femeie amestecând cu o lingură în cremă de cacao cu unt
Rețete
Cremă de cacao cu unt, pentru torturi și prăjituri
Dacă îți este dor de gustul cremelor de prăjituri din copilărie, simple și delicioase, îți oferim o rețetă de cremă de cacao cu unt. Este ușor de făcut și nu ai nevoie de ingrediente...
4
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
5
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
PARTENERI
×