Reclamă

Celine Dion și-a pierdut „controlul asupra mușchilor”, a mărturisit sora vedetei. Artista suferă de sindromul persoanei rigide

Celine Dion și-a pierdut „controlul asupra mușchilor”, a mărturisit sora vedetei. Artista suferă de sindromul persoanei rigide. Starea de sănătate a vedetei s-a deteriorat mult după ce a fost diagnosticată cu această tulburare neurologică.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 19 decembrie 2023, 11:24

Boala, cunoscută sub numele de sindromul persoanei rigide, a forțat-o pe cântăreață să-și anuleze turneul mondial programat pentru luna februarie a acestui an.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Celine Dion și-a pierdut „controlul asupra mușchilor”

Sora ei a confirmat acum că, deși „muncește din greu” pentru a reveni la normal, „nu are control asupra mușchilor ei”. De asemenea, ea a mai spus că mulți fani au continuat să-și transmită dragostea și sprijinul pentru Dion.

Sora lui Celine Dion, Claudette, a oferit recent o actualizare despre starea de sănătate a cântăreței. Vedeta se luptă continuu cu sindromul persoanei rigide.

Claudette a dezvăluit că Dion lucrează cu sârguință la recuperarea ei, la fel cum cântăreața a spus într-un videoclip emoționant de pe Instagram, în engleză și franceză. Totuși, eforturile ei nu au contribuit prea mult la recuperarea ei, iar acum nu își poate „controla” mușchii.

„Ceea ce îmi frânge inima este că a fost întotdeauna disciplinată”, a spus sora renumitei cântărețe într-un interviu pentru 7 Jours, pentru Daily Mail. „Ea a muncit mereu din greu. Mama noastră i-a spus mereu: „O vei face bine, o vei face cum trebuie”.

Reclamă

Ea a adăugat: „Este adevărat că atât în visele noastre, cât și în ale ei, scopul este să revină pe scenă. În ce calitate? Nu știu”.

Potrivit lui Claudette, boala lui Celine Dion este rară, afectând aproximativ unul dintr-un milion de oameni. Sindromul persoanei rigide nu are o cauză cunoscută precisă. Cercetătorii bănuiesc că este o tulburare autoimună, în care sistemul imunitar atacă celulele sănătoase fără motive clare.

Ca atare, cercetarea limitată asupra bolii a făcut dificilă găsirea unei soluții care să o ajute pe Dion să facă față simptomelor sale. Aceasta se confruntă cu rigiditatea membrelor, spasme musculare dureroase, dificultăți de mers și probleme senzoriale.

Celine Dion primește sprijin din partea fanilor prin intermediul Fondation Maman Dion

Reclamă

Deși, de atunci, Dion a fost discretă în urma diagnosticului ei, ea a continuat să primească sprijin din partea fanilor ei prin organizația caritabilă a familiei ei, Fondation Maman Dion.

Noua actualizare despre starea de sănătate a lui Dion vine la mai bine de un an după ce cântăreața a dat vestea despre starea ei fanilor.

În decembrie 2022, ea s-a deschis față de fani într-un videoclip emoționant. Materialul a fost folosit ca o oportunitate pentru a anunța anularea concertelor din Europa programate pentru februarie 2023.

Dion a spus că „s-a confruntat cu probleme cu sănătatea ei de mult timp” înainte de a fi diagnosticată cu sindromul persoanei rigide. Ea a adăugat că spasmele cauzate de boala ei afectează „fiecare aspect al vieții ei de zi cu zi”. Din păcate, îi cauzează uneori dificultăți de mers și o împiedică să-și folosească corect corzile vocale.

„Trebuie să recunosc că a fost o luptă. Tot ce știu este să cânt, este ceea ce am făcut toată viața mea…”, a continuat cântăreața în videoclip. „Am speranța că sunt pe drumul spre recuperare. Acesta este punctul meu de interes și fac tot ce pot pentru a mă recupera.”

Luna trecută, Dion și-a făcut prima apariție publică după mai bine de trei ani. Ea a asistat la un meci de hochei în Arena T-Mobile din Las Vegas. Potrivit presei internaționale, cântăreața părea să fie bine dispusă în timp ce își încuraja echipa gazdă, Montreal Canadiens, care juca împotriva Vegas Golden Knights.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
3
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Mișcările astrale vor schimba cursul zodiilor în perioada ce urmează. Săptămâna Patimilor aduce cu sine transformări profunde. Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024 oferă toate informațiile necesare pentru fiecare nativ în parte....
4
Pască cu aluat de pandișpan porționată și decorată cu zahăr
Rețete
Pască cu aluat de pandișpan, mai cremoasă și elegantă
Dacă ești în căutarea unei rețete de pască cremoasă și elegantă, îți recomandăm să încerci rețeta de pască cu aluat de pandișpan. Chiar dacă compoziția pentru pască se prepară cu multe stafide, merită preparată...
5
Femeie amestecând cu o lingură în cremă de cacao cu unt
Rețete
Cremă de cacao cu unt, pentru torturi și prăjituri
Dacă îți este dor de gustul cremelor de prăjituri din copilărie, simple și delicioase, îți oferim o rețetă de cremă de cacao cu unt. Este ușor de făcut și nu ai nevoie de ingrediente...
PARTENERI
×