Reclamă

Claudette Dion a făcut noi dezvăluiri despre starea de sănătate a lui Celine Dion. Sora vedetei a oferit informații care i-au uimit pe toți: „Nu găsim niciun medicament care să funcționeze“

Claudette Dion a făcut noi dezvăluiri despre starea de sănătate a lui Celine Dion. „Nu găsim niciun medicament care să funcționeze“, a mărturisit aceasta în interviul oferit unei publicații din Canada.

Alina Drăgușin
Alina Drăgușin
Publicat: 7 august 2023, 6:22

La sfârșitul lui 2022, Celine Dion a mărturisit pe contul său de Instagram că a fost diagnosticată cu Sindromul Persoanei Rigide. SPR este tulburare neurologică foarte rară, care se manifestă prin rigiditatea musculară progresivă și chiar provoacă dificultăți la mers sau vorbit.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Claudette Dion a făcut noi dezvăluiri despre starea de sănătate a lui Celine Dion

Rudele și prietenii lui Celine Dion sunt din ce în ce mai îngrijorați pentru soarta acesteia. În același timp, ei își păstrează credința că lucrurile se vor schimba în bine și își pun toate speranțele în medicii cu care colaborează.

Claudette Dion, una dintre surorile artistei, a făcut noi dezvăluiri despre starea ei de sănătate în cadrul unui interviu pe care l-a dat publicației Le Journal de Montreal. Ea a mai precizat că există o strânsă colaborare cu cercetători de top care sunt specializați în această afecțiune neurologică incurabilă.

Vezi mai multe imagini în Galeria Foto!

Celine Dion, la Paris Fashion Week, în anul 2019, într-o rochie albă
Familia lui Celine nu a fost deloc de acord cu relația dintre ea și Rene Angelil / Getty Images
Reclamă

„Nu găsim niciun medicament care să funcționeze, dar e important să nu ne pierdem speranța. Eu, sincer, cred că cel mai mult are nevoie să se odihnească. Când este în turneu, se dă peste cap ca lucrurile să iasă bine, întotdeauna încearcă să fie cea mai bună dintre cei mai buni“, a declarat Claudette Dion pentru Le Journal de Montreal.

Regina muzicii Pop este îngrijită de Linda, una dintre surorile sale. Claudette Dion a mai adăugat în timpul mărturiilor: „La un moment dat, inima și organismul tău încearcă să-ți spună ceva. Este important să le asculți“.

Atât Celine Dion, cât și apropiații ei se roagă pentru o minune în lupta cu Sindromul Persoanei Rigide. Cântăreața de origine canadiană își dorește enorm să urce pe scenă. Toate concertele din 2023 au fost anulate când a dezvăluit cu ce maladie se confruntă.

Reclamă

Celine Dion a anunțat pe Instagram că are Sindromul Persoanei Rigide

La începutul lui decembrie 2022, Celine Dion a anunțat pe Instagram că are Sindromul Persoanei Rigide. Statisticile arată că o persoană dintr-un milion este afectată de boala neurologică rară, a cărei denumiri în engleză este „Stiff Person Syndrome“ (SPS), au scris cei de la Daily Mail.

„Recent, am fost diagnosticată cu o tulburare neurologică foarte rară, numită în engleză «Stiff Person Syndrome» (n.r.: Sindromul Persoanei Rigide). (…). Deși încă mai învățăm despre această afecțiune rară, acum știm că aceasta este cauza tuturor spasmelor pe care le aveam“, a spus Celine Dion în video-ul de mai sus. Înregistrarea a postat-o pe toate conturile sale de social media.

Conform informațiilor de pe Orphanet, un portal online dedicat bolilor rare şi medicamentelor aferente, vârful de incidenţă se află în jurul vârstei de 45 de ani. Iar simptomele acestei afecțiuni evoluează de-a lungul lunilor şi anilor.

Doctorul Scott Newsome a vorbit într-un interviu de cât de complicat este să se descopere din timp această maladie. Potrivit explicațiilor lui, poate dura ani până când o persoană primește diagnosticul de Sindrom al Persoanei Rigide.

„Este o boală devastatoare. Și pentru că este atât de rară, la începutul bolii poate imita o mulțime de alte afecțiuni. E nevoie de aproape 7 ani pentru ca o persoană să fie diagnosticată. Atât timp trece de la debutul simptomelor până la diagnosticul real“, a spus dr. Scott Newsome.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Trei bucăți de friptură de miel cu vin și usturoi într-un bol
Rețete
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Dacă ești în căutare de rețete culinare tradiționale pentru masa de Paște, îți oferim drept inspirație și rețeta de friptură de miel cu vin și usturoi. Este simplă, rapidă și ușoară. Friptura de miel...
2
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
3
O femeie în rochie albă, cu aripi în spate
Horoscop
3 zodii au noroc în dragoste până pe 7 mai 2024. Luna aceasta promite sentimente intense
Luna mai 2024 ne aduce atât de mult noroc în dragoste încât s-ar putea să fim fericiți toată luna. Anumiți nativi sunt îndrăgostiți și pot ajunge să facă pasul cel mare. Ai mai jos...
4
O femeie care vopsește un ou cu ajutorul unuo șervețel
Timp liber
Ouă vopsite cu șervețele. Cum poți avea cele mai frumoase modele
În mod tradițional, ouăle de Paște se vopsesc în Joia Mare. Creștinii ortodocși obișnuiesc să înroșească ouăle de Paște sau să le ofere diferite modele spectaculoase. Îți oferim în cele ce urmează o nouă...
5
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
PARTENERI
×